Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση και διαπλοκή: Μια σειρά από "τυχαίες" συμπτώσεις

Μετά την παταγώδη αποτυχία της στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και την προδοσία της διπλής λαϊκής εντολής που έλαβε τον Γενάρη και , πολύ πιο έντονα, τον Ιούνη, η κυβέρνηση δηλώνει ότι ετοιμάζεται για μία ακόμα σύγκρουση, αυτή με την εγχώρια διαπλοκή και τους ολιγάρχες που καταδυναστεύουν τη χώρα. "Θα πολεμήσουμε τη διαπλοκή μέχρι τέλους" έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, ενώ από αρκετά στελέχη ακούγεται ότι, χωρίς το βραχνά της συνεχούς διαπραγμάτευσης, ήρθε η ώρα να "παταχθεί η διαπλοκή".
Βέβαια μέχρι τώρα αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να υλοποιήσει αυτό τον στόχο προξενεί μια κάποια δυσπιστία ότι θα το καταφέρει στη συνέχεια της θητείας της, ή σε επόμενη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός κορμός της. Κακώς, γιατί αυτή η λανθασμένη εντύπωση είναι αποτέλεσμα μιας σειράς από "ατυχείς συμπτώσεις", που φυσικά, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Για του λόγου το αληθές ας δούμε κάποια παραδείγματα:

Το νομοσχέδιο για της άδειες των τηλεοπτικών σταθμών είναι έτοιμο από ...τον Φεβρουάριο. Τότε ήταν να κατατεθεί στη Βουλή, κάτι που φυσικά δεν συνέβη ποτέ. Οι ίδιες δηλώσεις περί κατάθεσης του νομοσχεδίου έγιναν τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και ούτω καθεξής. Τελικά έχουν περάσει 5 μήνες και το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμα στη φάση της συζήτησης.
Έτυχε
Σε αυτό το περίφημο νομοσχέδιο για τα κανάλια υπάρχει ένα λάθος, λόγω του οποίου δεν θα μπορέσει να εισπραχθεί άμεσα ο ειδικός φόρος τηλεόρασης [1]. Σε μια περίοδο τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει την "πολυτέλεια" να κάνει τέτοια σφάλματα, που εξυπηρετούν τους "εχθρούς" της.
Έτυχε.
Είναι ο ίδιος φόρος που μολονότι ψηφίστηκε το 2010 παίρνει διαδοχικές αναβολές, με αποτέλεσμα καμία κυβέρνηση να μην "καταφέρει" να τον εισπράξει μέχρι σήμερα. [2]
Έτυχε.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι προηγούμενοι "εχθροί" της κυβέρνησης καταστράφηκαν. Ο Στουρνάρας είναι ο άρχοντας των ελληνικών τραπεζών. Το ΤΑΙΠΕΔ που κάποτε ήταν να καταργηθεί αναβαθμίζεται [3] και τα στελέχη του εξασφαλίζουν πλήρη νομική ασυλία για τη συνέχεια του ξεπουλήματος της χώρας. Ο Ανδρέας Γεωργίου, που κατηγορείται μεταξύ άλλων ότι "μαγείρεψε" τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και ουσιαστικά έβαλε την Ελλάδα στα Μνημόνια, απαλλάχθηκε ήδη από κάθε κατηγορία για έκνομη ενέργεια. [4] Πραγματικά αδυσώπητη η κυβέρνηση.
Έτυχε.
Οι πολιτικοί "εχθροί" της κυβέρνησης είναι εμφανές ότι έχουν τεθεί στο περιθώριο. Τόσο που συνδιαμορφώνουν την πολιτική της, υπερψηφίζοντας τα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση και μάλιστα στηρίζοντας τα περισσότερο από την ίδια. Είναι θέμα χρόνου μέχρι μερικοί από τους εκπροσώπους του ξοφλημένου πρώην κατεστημένου βρεθούν στις υπουργικές θέσεις μιας κυβέρνησης συνεργασίας, "μεγάλου συνασπισμού", ή απλά ...Παπαδήμου.
Έτυχε
Εντωμεταξύ στην Κοζάνη ο Μπόμπολας φέρεται να αναλαμβάνει έργο εκατομμυρίων σχετικά με την εκμετάλλευση του εργοστασίου συλλογής και κομποστοποίησης σκουπιδιών, με εγγυημένες ποσότητες από τους κοντινούς ή πιο μακρινούς δήμους. Στην προσπάθεια του αυτή στηρίχθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.[5]
Έτυχε.
Στην Αττική η Περιφέρεια υπό τη διακυβέρνηση της Ρένας Δούρου υπογράφει συμφωνίες με τη Siemens, την "ιερή" εταιρεία της διαφθοράς στη χώρα. [6]
Έτυχε.
Το ότι "η κυβέρνηση θα χτυπήσει τη διαπλοκή" πολύ σύντομα θα καταντήσει ένα σύντομο ανέκδοτο. Μόνο που δεν θα γελάει κανείς, εκτός από τους ίδιους τους διαπλεκόμενους. Εκτός από τους λίγους που έχουν συνηθίσει να γελάνε, πίσω από τις πλάτες των πολλών.
Μερικές φορές, τίποτα δεν είναι τυχαίο...
Σύνδεσμοι:
[6] http://unfollow.com.gr/web-only/19619-apantisi-4

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.