Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

O Σόιμπλε χάλασε τη φιέστα του «ναι»

Τόσες μέρες η Τρόικα Εσωτερικού φώναζε ότι το «όχι» στο δημοψήφισμα δεν έχει αξία, επειδή δήθεν αποσύρθηκε το τελεσίγραφο από τους δανειστές.
Μέχρι που σήμερα ήρθε ο δρ. Σόιμπλε και γκρέμισε το δικό τους «ναι» με τον πιο θορυβώδη τρόπο.
«Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ ακόμη και με “όχι” στο δημοψήφισμα», δήλωσε ο γερμανός υπουργός οικονομικών, σύμφωνα με διασταυρωμένο δημοσίευμα του Bloomberg.
Έλα όμως που η Τρόικα Εσωτερικού καλούσε τόσες μέρες τον κόσμο να ψηφίσει «ναι» όχι επειδή συμφωνεί με τα μέτρα των δανειστών, αλλά επειδή αυτό σημαίνει «ναι στο ευρώ»:

Τώρα που και το «ναι» και το «όχι» σημαίνουν «ναι στο ευρώ», Σαμαράς, Θεοδωράκης, Γεννηματά, εκδότες και καναλάρχες μένουν με το μουτζούρη στο χέρι.
Είναι αναγκασμένοι να αποδεχτούν ότι το «ναι» τους δεν έχει σχέση με το νόμισμα, αλλά με την αδυναμία τους να πουν «όχι» -ούτε καν «ίσως»- σε εκείνους που τους έμαθαν στη βαθιά υπόκλιση εδώ και πέντε χρόνια.
Νίκος Μωραΐτης.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.