Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ - ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : «ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ»

Ανοίγει σήμερα ο νέος κύκλος μείωσης των συντάξεων που προβλέπει το 3ο μνημόνιο, το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ. Οι συνταξιούχοι λαμβάνουν από το πρωί της Παρασκευήςμειωμένες τις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, λόγω επιβολής αυξημένων κατά 2% εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ στις κύριες συντάξεις και 6% στις επικουρικές.
Στην νέα μνημονιακή ακολουθία έπονται άλλα 17 επαχθή λαοκτόνα μέτρα που προβλέπονται στο 3ομνημόνιο με  νέες μειώσεις συντάξεων, αυξήσεις ορίων ηλικίας και ασφαλιστικών εισφορών με αποκορύφωμα την σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ.
Καθίσταται πλέον προφανές ότι  η μεθόδευση των εκλογών εξπρές από τους πρώην, πλέον, ενοίκους Μαξίμου επιλέχθηκε , εκτός των άλλων, για να μην προλάβει να αντιληφθεί ο λαός τις οδυνηρές επιπτώσεις της εφαρμογής του 3ου μνημονίου.
Στη συνέχεια η Iskra  παραθέτει ολόκληρη τη σχετική δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία έχει ως εξής:

«ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ»
«Σήμερα ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας και το 3ο μνημόνιο δείχνει τα κοφτερά δόντια του. Οι συνταξιούχοι σήμερα είδαν να παίρνουν μειωμένες τις συντάξεις τους λόγω αυξημένων εισφορών στον ΕΟΠΥΥ. Μειωμένες τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις. Είναι ένα μέτρο  εξόντωσης των ήδη συρρικνωμένων συντάξεων πείνας και εξαθλίωσης. Μόνο από αυτό το μέτρο, οι συνταξιούχοι θα χάνουν κάθε χρόνο 850 εκ. Ευρώ. Πρόκειται για ένα ιλιγγιώδες ποσό.  Και δεν είναι μόνο αυτό. Έπονται επτά ακόμα μέτρα περικοπής των συντάξεων, με πρώτα απ’ όλα τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τα οποία θα κοστίσουν στον κόσμο των συνταξιούχων 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Ένα απίστευτο ιλιγγιώδες ποσό. Μιλάμε για τον πρόωρο «θάνατο» του συνταξιουχικού κόσμου. Είναι αθλιότητα, είναι ντροπή, είναι όνειδος να οδηγούμε στον καιάδα τους απόμαχους της δουλειάς.
Δυστυχώς ο εναπομείνας  μνημονιακός  ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία,  το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ,  εξοντώνουν  καθημερινά, με τα μνημόνια και με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν, τον ελληνικό λαό.
Η  μόνη ελπίδα σήμερα ενόψει και των εκλογών για να δούμε μία νέα προοπτική για τη χώρα είναι η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Με ισχυρή ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα ακυρώσουμε  τα μνημόνια, θα ακυρώσουμε  τη λιτότητα και την εθνική υποτέλεια. Η χώρα μας θα μπει σε μία νέα προοδευτική και  αναπτυξιακή τροχιά».

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου