Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στη δημοσιότητα το ν/σ και η έκθεση για τις τηλεοπτικές άδειες (pdf) - Το_νομοσχέδιο ρυθμίζει θέματα αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών και θέματα που αφορούν τις συχνότητες


Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τις άδειες των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στις επιτροπές Τρίτη και Τετάρτη ενώ στην Ολομέλεια εισάγεται την Πέμπτη με σκοπό να ψηφιστεί το Σάββατο.

Στο νομοσχέδιο δεν προβλέπεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα δημοπρατηθούν αλλά όπως επισημαίνεται αυτό θα γίνει με απόφαση του υπουργού Επικρατείας.
Επίσης δεν αναφέρεται η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού - η οποία καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Επικρατείας.

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο για τον αριθμό των αδειών όσο και για την τιμή εκκίνησης ανά άδεια, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, το Εθνικό Ραδιο-τηλεοπτικό Συμβούλιο θα έχει γνωμοδοτικό και μόνο χαρακτήρα, σε αντίθεση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επίσης προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυ-εκμπομπής με την ίδρυση ενός...
νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου που θα λειτουργεί ως θυγατρική της ΕΡΤ Α.Ε.



Τίτλος
Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης - Ίδρυση συνδεδεμένης με την ΕΡΤ Α.Ε. ανώνυμης εταιρίας για την ανάπτυξη δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής - Ρύθμιση θεμάτων Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) - Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική, Οργάνωση της Επικοινωνιακής Διπλωματίας - Σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας και Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης - Τροποποίηση διατάξεων Ν. 4070/2012 (ΦΕΚ Α 82/2012) και άλλες διατάξεις.
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Επικρατείας
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Φάση Επεξεργασίας
Επεξεργασία στις Επιτροπές
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
20/10/2015
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
              
Ημ. Κατάθεσης
19/10/2015
Εισηγητές
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής


Επιστροφή

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.