Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Μαξίμου: Στο πλαίσιο της συμφωνίας τα νομοθετήματα


Διευκρινίσεις για τα νομοθετήματα που δρομολογεί η κυβέρνηση σε Ασφαλιστικό και Φορολογικό και τα οποία προτίθεται να φέρει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στο σχετικό σημείωμα αναφέρεται ότι τα δύο νομοσχέδια:

• Κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

• Είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από την δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

• Προωθούνται, προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Επίθεση της κυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία

Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν μεταξύ άλλων πως σε ότι αφορά την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η Νέα Δημοκρατία πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας. Ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. περισσότερα.

Αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:

• Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.

• Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία – και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων – είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

• Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση; Διαφορετικά, η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς».

ΝΔ: Εκλογές τώρα για να απαλλαγεί η χώρα
Βρούτσης στον Reafm: Σε πανικό η κυβέρνηση


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου