Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

Υπό τους ήχους του «People have the power» το νέο ξεκίνημα Ζωή κατά κυβέρνησης: Πρέπει να φύγουν

Σχετικά: «Πλεύση Ελευθερίας»: Το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Ξεκινάμε αγώνα ενάντια σε ένα απολυταρχικό καθεστώς» τόνισε - Στο πλευρό της πρώην βουλευτές όπως η Ραχήλ Μακρή και η Αγλαΐα Κυρίτση, καθώς και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου - Έντονη η παρουσία της νεολαίας

Το νέο της κόμμα, με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας», παρουσίασε σήμερα η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για τις 19:00 στο Θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44). Η έναρξή της ωστόσο καθυστέρησε, με την κυρία Κωνσταντοπούλου να προσέρχεται στο χώρο λίγο πριν τις 19:50, κρατώντας μια ανθοδέσμη στα χέρια της και υπό τους ήχους του «People have the power» της Πάτι Σμιθ. 

Το «παρών» στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου κόμματος έδωσαν πολλοί νέοι άνθρωποι, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου, όπως :

ο Χάρης Σιώζος, η Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, αλλά και η ακτιβίστρια που πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μητέρα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, καθώς και ο πατέρας της, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Το «παρών» δίνει, επίσης, ο επικεφαλής του κινήματος Δεν Πληρώνω, καθώς και μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, αλλά και δικηγόροι που συμμετείχαν στην Επιτροπή για τις αποζημιώσεις.

Έπειτα από τους πρώτους χαιρετισμούς που απευθύνθηκαν στην εκδήλωση, στο βήμα ανέβηκε, στις 20:27, η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το νέο κόμμα-κίνημα στρέφεται κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που, όπως είπε, χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται.

Παράλληλα, επέμεινε σε βασικές αρχές που, ως γνωστόν, διέπουν την πολιτική της φιλοσοφία, όπως η απαλλαγή από το καθεστώς των Μνημονίων, αλλά και η διαγραφή του επονείδιστου χρέους.

«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρός Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η κυρία Κωνσταντοπούλου, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη του νέου κόμματος, στην οποία η ίδια έβαλε την πρώτη υπογραφή, σηματοδοτώντας, όπως είπε, «την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία».

Όπως υπογράμμισε, το νέο κίνημα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής.

Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, είπε ακόμη τέως πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας για αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Αναφερόμενη στο περσινό δημοψήφισμα, η ίδια έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Εν συνεχεία, επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους της του ΣΥΡΙΖΑ και καταφέρθηκε ενάντια της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να φύγουν». Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τους πρώην πολιτικούς της συνοδοιπόρους συνθηκολόγησαν και ότι δεν διαφέρουν σε τίποτα από το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας.

«Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα είμαστε πολλές και πολλοί στην πρώτη γραμμή» είπε και υποσχέθηκε ότι «όσο ζω και αναπνέω και όσο υπάρχει η Πλεύση Ελευθερίας, δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος, που θα αισθανθεί μόνος του στη μάχη. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης και θα την κερδίσουμε, αν την δώσουμε όλοι μαζί» κατέληξε.


Το στίγμα του κόμματος και τα έξι «Δ»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε φροντίσει να δώσει ένα πρώτο στίγμα του ανένδοτου αγώνα μέσω του συμβόλου του νέου κόμματος. Τα έξι πανιά του καραβιού της «Πλεύσης Ελευθερίας» σε σχήμα «Δ» συμβολίζουν τις αξίες και διεκδικήσεις του κόμματος: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών. 
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Νάντια Βαλαβάνη


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την Ραχήλ Μακρή


«Ξεκινάμε το συλλογικό αγώνα μας, για την απελευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης. Με διαφάνεια και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Για τη διαγραφή του δημοσίου χρέους. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και κάθε αξίωσης της χώρας. Για τη δικαίωση του λαού μας και των αγώνων του, την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας» ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηριστικά.

Η ίδια εξηγεί ότι το νέο κόμμα επιθυμεί να «αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, στο οποίο θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες και στόχοι».

Η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα ΑλεξίουΗ τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά

Η ακτιβίστρια Αυγή Βουτσινά

Η Βάσια Παναγοπούλου και ο Χάρης ΣιώζοςPatti Smith - People Have The Power

I was dreamin' in my dreamin'
Of an aspect bright and fair
And my sleepin' it was broken
But my dream it lingered near

In the form of shinin' valleys
Where the pure air recognized
Oh, and my senses newly opened
And I awakened to the cry

And the people have the power
To redeem the work of fools
From the meek the graces shower
It's decreed the people rule

People have the power
People have the power
People have the power
People have the power

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου