Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Έκθεση του ΔΝΤ συγκροτεί ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια του λαού μας - IMF report justifies government views, Finance Ministry officials say

Σχετικό: Έλληνες πολιτικοί και δανειστές ευθύνονται για την τραγωδία της ελληνικής οικονομίας

IMF report justifies government views, Finance Ministry officials say*
"There is a daily flow of reports by international organizations which justify the views and position of the government and SYRIZA when the party was in opposition," Finance ministry officials told AMNA on Friday, commenting on a report drafted by a group of experts of the IMF over the Fund's role in the Greek programme 2010-2011.
"The report noted that, among others, the Fund failed to adequately examine alternative routes instead of the "wrong" memorandum that was implemented in our country in 2010," the officials said, adding that "the big mistake, according to the report, was that there was no debt restructuring, as the IMF failed to convince the Europeans that this would not have any catastrophic impact on their economies. Of course, there is nowhere the view of the governments by New Democracy (ND) and PASOK. We remind that Samaras and Venizelos viewed the public debt as sustainable". The ministry officials stressed that the current government has set as a priority a debt restructuring -as agreed officially during the last Eurogroup.
The officials noted that the report confirmed -once more- that a debt restructuring was not agreed because European banks were "loaded" with Greek bonds. "They offered them the time, without any reaction from the governments of ND and PASOK, to "unload" these bonds and to burden the country's pension funds."
«Είναι έγκλημα κατά του πολιτεύματος το Μνημόνιο» - «Εκλογικός νόμος – μεθόδευση για Κυβέρνηση μνημονιακής συνενοχής»

Συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Σπύρο Χαριτάτο και τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989

Για την έκθεση του ΔΝΤ και την Κριστίν Λαγκάρντ που παραδέχεται ότι έγιναν λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα, τα εγκαίνια του αεροδρομίου στην Πάρο παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, τις πρόσφατες πρωθυπουργικές ανακοινώσεις για «κοινωνικές παροχές» ως αντιστάθμισμα στην περικοπή του ΕΚΑΣ αλλά και την Συνταγματική Αναθεώρηση, την δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη διαπλοκή αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες μίλησε μεταξύ άλλων σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Σπύρο Χαριτάτο και τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 σήμερα το πρωί.
Έκθεση ΔΝΤ με την οποία ομολογείται λάθος του Ταμείου στην περίπτωση των Μνημονίων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα...
«Πρόκειται για στοιχεία τα οποία θεμελιώνουν ευθύνη και, μάλιστα, όχι μόνον διεθνή, όχι μόνον ποινική αλλά και αστική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των επιτελών του. Και είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι εκθέσεις προκαλούν και έναν πανικό στα στελέχη των διεθνών αυτών οργανισμών. Είναι χαρακτηριστικό επί παραδείγματι ότι η κυρία Λαγκάρντ σπεύδει να μετακυλήσει τις ευθύνες στον προκάτοχο της, τον κύριο Στρος Καν, και σπεύδει επίσης να παρασιωπήσει αυτό που αποτελεί κορυφαίο γεγονός και αποκάλυψη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους πέρυσι , ότι δηλαδή, η μη διαγραφή χρέους το 2010, δεν έγινε από παραδρομή: έγινε σε συμφωνία με τις Κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, προκειμένου να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που διακρατούσαν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Σας θυμίζω, το 2010, Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, ήταν η κυρία Λαγκάρντ. Αυτά λοιπόν δεν έγιναν από κάποιους ξένους …
Έχει ενδιαφέρον ότι η γαλλική Δικαιοσύνη, δεν δίστασε ούτε να κάνει έρευνα κατ’ οίκον στην κυρία Λαγκάρντ, ούτε να την καλέσει ως ύποπτη, ούτε να κατασχέσει στοιχεία. Και αυτό πρέπει να είναι ένα μάθημα – υπόδειγμα και για την ελληνική Δικαιοσύνη, που θα έπρεπε προ πολλού στο θέμα του Μνημονίου, που αποτελεί έγκλημα κατά του πολιτεύματος, με συμμετοχή ξένων επιτετραμμένων, θα έπρεπε να έχει κινηθεί. Υπάρχουν χίλιες δικαιολογίες και χίλια άλλοθι , υπάρχουν τα εμπόδια του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, που δεν βλέπω ούτε αυτή η Κυβέρνηση να βιάζεται να προωθήσει την αναθεώρηση του σχετικού συνταγματικού άρθρου. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και η δυνατότητα ακριβώς με τις διατάξεις των εγκλημάτων κατά του πολιτεύματος και τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου που αφορούν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να ελεγχθούν εκείνοι οι οποίοι επιβάλλουν αυτές τις συνθήκες και αυτό το καθεστώς στην χώρα μας».
Για την εκδήλωση στα Εξάρχεια στις 24/7/16 και τις δηλώσεις Τόσκα
Τα Εξάρχεια είναι η γειτονιά μου. Εκεί έχω το γραφείο μου. Αν είναι άβατο για εκείνους που δεν μπορούν γενικά να κυκλοφορήσουν, αυτό είναι άλλη ιστορία. Τα Εξάρχεια είναι φιλήσυχος, ανοιχτός και ελεύθερος χώρος. Η περιγραφή του με μελανά χρώματα είναι στοχοποίηση μερίδας πολιτών. Ανακοινώσαμε ότι θα πάμε στα Εξάρχεια. Πήγαμε. Ήρθαν πολλοί πολίτες, θα ξαναπάμε. Η Δημοκρατία είναι υπόθεση διεκδίκησης σε όλα τα επίπεδα. Η Δημοκρατία είναι καθημερινή πράξη και δράση.
Η Πλεύση Ελευθερίας και η πρωτοβουλία που έχουμε φτιάξει το «ΟΧΙ στα Ναι τους» επέλεξε να βρεθεί ανάμεσα στους πολίτες στην πλατεία Εξαρχείων και να πούμε ότι η Δημοκρατία είναι υπόθεση των πολιτών.
Η Πλεύση Ελευθερίας θα πάει παντού, δίπλα στους πολίτες. Διεκδικεί οι πολίτες να μπορούν να αναπνέουν ελεύθεροι.
Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Τόσκα (ότι «καθάρισαν τα Εξάρχεια») είπε χαρακτηριστικά: «Θα πω ότι υπερασπίστηκα και θα υπερασπιστώ εκείνους που διεκδικούν έναν άλλο τρόπο ύπαρξης. Η στοχοποίησή τους από πολιτικούς, δικαστικούς, εισαγγελικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς δεν εξυπηρετεί αυτό που ευαγγελίζεται, δηλαδή, την ασφάλειά μας. Από τί καθαρίζουν την περιοχή των Εξαρχείων;
Ταξίδι του Α. Τσίπρα στην Πάρο
«Κατά το πρότυπο των παλαιοκομματικών παραδόσεων το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο. Δείχνει το πραγματικό πρόσωπο αυτής της Κυβέρνησης, που είναι «μία από τα ίδια, και χειρότερα.  Όσο ήμουν Πρόεδρος της Βουλής δεν χρέωσα την Βουλή ούτε μισό ευρώ ούτε για αποστολή στο εξωτερικό ούτε για βενζίνη. Θέλησα έτσι να συγκροτήσω ένα άλλο υπόδειγμα. Φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι είχαν κάτι άλλο στο μυαλό τους».
Εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για «κοινωνικές παροχές»
 «Με εντυπωσιάζει η έλλειψη φαντασίας (της κυβέρνησης). Η εκστρατεία του κυβερνητικού επιτελείου προσιδιάζει στην προεκλογική εκστρατεία της Ν.Δ. το ’14 πριν τις ευρωεκλογές. Είναι η ίδια τακτική και η διανομή ψιχίων για να διασκεδαστούν οι καταστροφικές συνέπειες των Μνημονίων. Υπάρχει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία που με απόλυτα αποφασισμένο τρόπο προωθεί την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας. Έχουν επινοήσει γελοία επιχειρήματα για να δικαιολογούν στον εαυτό τους το κακό που κάνουν. Το χειρότερο όλων είναι το λάθος να πιστεύουν ότι ο λαός είναι κουτός».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως οι εκλογές δεν θα αργήσουν, λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι το κυβερνητικό επιτελείο έχει στο μυαλό του το πώς θα αφηγηθούν την πραγματικότητα στις επόμενες εκλογές, που είναι σαφές ότι δεν θα αργήσουν. Ήταν εύκολο πέρσι τον Σεπτέμβρη να εκπέμπουν σποτάκια στα οποία εμφανιζόταν ο Α. Τσίπρας ως ο υπέρμαχος του λαού, ήταν εύκολο να παριστάνουν ότι θα χτυπήσουν την διαπλοκή με την οποία μια χαρά συμπράττουν».
«Η Ιστορία, ευτυχώς, δεν σταματάει. Αποκλείεται στην πορεία των πραγμάτων να μην αποκαλυφθούν τα πάντα. Ο Α. Τσίπρας αγόρασε χρόνο που θα τον πληρώσει ακριβά. Η κολοσσιαία εξαπάτηση και υφαρπαγή της εμπιστοσύνης ήταν η καταδίκη του κ. Τσίπρα. Τον λυπάμαι, γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος που θα ζήσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του με το όνειδος αυτών που έκανε. Θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του κουβαλώντας αυτά που έκανε».
Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους
«Όπλο που του δόθηκε ετοιμοπαράδοτο», χαρακτήρισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου το Πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής. «Για εμένα το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας  δεν χρησιμοποίησε αυτό το πόρισμα  την κρίσιμη στιγμή  και, μάλιστα, δεν το χρησιμοποίησε την ώρα που αυτό το πόρισμα είχε προκαλέσει πανικό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο προετοιμαζόταν το πόρισμα αυτό και καλούσε η επιτροπή μάρτυρες, η κυρία Λαγκάρντ είχε στείλει ακόμα και απειλητική επιστολή στον εκπρόσωπο της Ελλάδας, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στον κύριο Ρουμελιώτη, ζητώντας του, να μην καταθέσει στην Επιτροπή μας. Και ουσιαστικά εμμέσως απειλώντας τον, ότι θα έχει συνέπειες. Του έγραφε ‘’Να θυμάσαι ότι έχεις ασυλία, την οποία μόνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί να άρει’’. Το γεγονός ότι το πόρισμα προκάλεσε πανικό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προέβη σε δύο διαδοχικές εκθέσεις, μια στα τέλη Ιουνίου 2015 και μια στις 14 Ιουλίου  ‘15 στις οποίες συνομολογούσε για άλλη μια φορά , ότι το χρέος πρέπει να διαγραφεί, ότι είναι μη βιώσιμο, δεν αποτέλεσε καν αφορμή για τον Αλέξη Τσίπρα, να διεκδικήσει τα ελάχιστα, για εμένα αυτό το γεγονός, δηλαδή ότι ένα όπλο που του παρασχέθηκε, ετοιμοπαράδοτο στα χέρια του και στο οποίο αναφέρθηκαν πάρα πολλοί σημαντικοί άνθρωποι και θεσμοί από το εξωτερικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πόρισμα αυτό αναφέρθηκε και ο Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για το χρέος και τα ανθρώπινα δικαιώματα και η Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων Ανθρώπου στην Ελλάδα , που είναι το ανεξάρτητο όργανο της Πολιτείας και μια σειρά επιφανέστατων καθηγητών και του Διεθνούς Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από την Ευρώπη και από την Αμερική. Αυτό το πόρισμα, λοιπόν, ο κύριος Τσίπρας, υποκρινόταν ότι δεν υπάρχει. Και αυτό αποδεικνύει, στην δική μου συνείδηση, όπως και το γεγονός ότι υποκρινόταν ότι δεν υπάρχει το πόρισμα για τις Γερμανικές Οφειλές, ότι ο κύριος Τσίπρας, στην πραγματικότητα, είχε προδρομολογήσει μια συμφωνία πάση θυσία και δεν ήθελε επ’ ουδενί να ταράξει αυτήν προδρολογημένη και εντελώς προδοτική, κατά την δική μου πεποίθηση, πορεία».
Για την άρνησή της να παρευρεθεί στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο
«Δεν θα ξεπουλούσα αυτά που πιστεύω για να παρευρεθώ σε μία φιέστα που είναι από μόνη της ύβρις: αυτοί που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας να κάνουν τελετή «με βαθύχρωμο ένδυμα» προκειμένου να αναφερθούν στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Αρνούμαι να γιορτάζω με εκείνους που πρόδωσαν σε έναν περίκλειστο χώρο, με τις κλούβες γύρω-γύρω και τους πολίτες να πεινάνε».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπόλογος για εγκλήματα κατά του Πολιτεύματος
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας: «υπήρξα ο αποδέκτης της -παρά το Σύνταγμα- σύμπραξης του κ. Παυλόπουλου και του κ. Τσίπρα με τους δανειστές. Ο κ. Παυλόπουλος είχε φτάσει να προσπαθεί να με παρακάμψει για να πάρει στα χέρια του ΦΕΚ για τα προαπαιτούμενα και να το πάει στους δανειστές. Συνολικά η δράση του κ. Παυλόπουλου παραβιάζει και το καθήκον του και το πολίτευμα. Κανονικά ο κ. Παυλόπουλος πρέπει να είναι ο πρώτος ΠτΔ στον οποίο μία επόμενη Βουλή θα υποβάλει πρόταση μομφής.
 Εκλογικός νόμος – μεθόδευση για Κυβέρνηση μνημονιακής συνενοχής
«Δεν έφερε την απλή αναλογική (ο Τσίπρας). Του κάνατε το χατίρι (οι δημοσιογράφοι). Του κάνατε το χατίρι να συνομολογείτε ότι είναι απλή αναλογική. Εδώ έχεις ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογική, με εκλογο-μαγειρική, που εξυπηρετεί τις μεθοδεύσεις και τα διάφορα κόλπα. Βλέπουν ότι με δεδομένο ότι αυτός ο Νόμος δεν θα εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, γιατί δεν υπήρχαν οι 200 ψήφοι, μπορούν να πιέσουν τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα να συμπράξουν σε Κυβέρνηση Μνημονιακής Συνενοχής. Θα πέσουν θύματα οι εμπνευστές αυτών των μεθοδεύσεων,της ίδιας τους της «πολυμηχανίας». Ποτέ δεν ωφελήθηκε μακροπρόθεσμα κανένας από αυτούς που μαγείρεψαν εκλογικούς νόμους. Θα φροντίσω προσωπικά να παλεύουν για το 3%».
Δημοψηφίσματα
«Τα δημοψηφίσματα αποτελούν εγγύηση δημοκρατικής νομιμοποίησης των κυβερνητικών επιλογών και ταυτόχρονα αποτελούν το απόλυτο όριο της κυβερνητικής δράσης. Εγώ είμαι πολύ περήφανη που προήδρευσα της συνεδρίασης και της Βουλής η οποία αποφάσισε το δημοψήφισμα. Ο Πρωθυπουργός ο οποίος πήρε το αποτέλεσμα του πρώτου και μόνου δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε από το 1975 και το τσαλαπάτησε είναι προκλητικό να λέει ότι τώρα θα αρχίσει να απευθύνεται στον λαό με δημοψηφίσματα για να επικυρώνει διεθνείς συμφωνίες. Του έδωσε ο λαός ένα υπέρλαμπρο ΟΧΙ, ένα πραγματικά περήφανο ΟΧΙ και εκείνος πήρε αυτό το ΟΧΙ και υπέγραψε το «ΝΑΙ σε όλα». Με ποια αξιοπιστία και με ποιο θράσος απευθύνεται αυτή τη στιγμή, σε ποιους; σε λωτοφάγους; αναρωτιέμαι-λέγοντας ότι «οραματίζεται μια δημοψηφισματική λειτουργία». Τάσσομαι υπέρ των δημοψηφισμάτων στα θέματα για τα οποία, ούτως ή άλλως, προβλέπονται από το Σύνταγμα αλλά τάσσομαι και κατά της κοροϊδίας».
Ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΤΑΙΠΕΔ
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για κοροϊδία: έχουμε να κάνουμε με μια Κυβέρνηση που ξεπουλάει το σύμπαν και δρομολογεί το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάστηκαν ότι θα πουλήσουν ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς.
Ας το ακούσουν οι αγοραστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι δεν υπάρχει καλόπιστος τρίτος. Αυτή η διαδικασία παραβιάζει το δημόσιο συμφέρον. Όταν μεθαύριο ακυρωθούν αυτές οι δικαιοπραξίες, δεν θα μπορούν αυτά τα συμφέροντα να προφασίζονται ότι δήθεν δεν ήξεραν και δεν κατάλαβαν.
Λέμε ξεκάθαρα ότι όλα αυτά θα ακυρωθούν. Υπάρχει και η νομική βάση να ακυρωθούν. Έχω φροντίσει να καταγραφεί στα πρακτικά ότι έχουμε όρους που παραβιάζουν το Σύνταγμά μας. Μιλάμε για εκποίηση με ζημία του ελληνικού δημοσίου. Αυτά θα ανακτηθούν, αν δοθεί αυτή η δυνατότητα δημοκρατικά. Θα βρεθούν σε δύσκολη θέση αυτοί που συμμετείχαν σε δικαιοπραξίες με το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και η Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πιτσιόρλας. Όλες αυτές οι δικαιοπραξίες είναι εκτός του πεδίου εντολής του».
Διαπλοκή και τηλεοπτικές άδειες
«Η κυβέρνηση οραματίζεται να στήσει τη δική της διαπλοκή και το κάνει με όρους μαφίας. Την ώρα που συγκρουόμουν με την διαπλοκή, την ίδια ώρα ο κ. Τσίπρας έφτιαχνε εσπρέσσο, έκανε τον καφετζή στον κ. Ψυχάρη. Η Κυβέρνηση ήξερε ότι το ΕΣΡ θα μπορούσε να αποτελέσει εγγύηση μίας αντικειμενικής διαδικασίας χορήγησης αδειών. Αν ήθελε την διαφάνεια, θα έπρεπε να ανακαλέσει την άδεια της DIGEA. Θα έπρεπε να φροντίσει να γίνει η ΕΡΤ δημόσια τηλεόραση και όχι κυβερνητικό εργαλείο.

*Μετάφραση από Google:
«Υπάρχει μια καθημερινή ροή των εκθέσεων από διεθνείς οργανισμούς που δικαιολογούν τις απόψεις και τη θέση της κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, όταν το κόμμα ήταν στην αντιπολίτευση," στελέχη του υπουργείου Οικονομικών είπε ΑΜΝΑ την Παρασκευή, σχολιάζοντας την έκθεση που συνέταξε η ομάδα εμπειρογνωμόνων της ΔΝΤ το ρόλο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα 2010-2011.
"Η έκθεση ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, το Ταμείο παρέλειψε να εξετάσει επαρκώς εναλλακτικές διαδρομές, αντί του" λάθος "μνημόνιο που εφαρμόστηκε στη χώρα μας το 2010," δήλωσαν οι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι «το μεγάλο λάθος, σύμφωνα με την έκθεση, ήταν ότι δεν υπήρχε αναδιάρθρωση του χρέους, όπως το ΔΝΤ απέτυχε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι αυτό δεν θα έχει καμία καταστροφικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους. φυσικά, δεν υπάρχει πουθενά η άποψη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) και το ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος είδαν το δημόσιο χρέος ως βιώσιμο ». Τα στελέχη του υπουργείου τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα ένα -όπως αναδιάρθρωση του χρέους που συμφωνήθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Eurogroup.
Οι υπάλληλοι σημειωθεί ότι η έκθεση επιβεβαίωσε -Μόλις εξάλλου ότι μια αναδιάρθρωση του χρέους δεν είχε συμφωνηθεί, επειδή οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν «φορτωμένο» με τα ελληνικά ομόλογα. "Τους πρόσφερε το χρόνο, χωρίς καμία αντίδραση από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να« ξεφορτώσουν »τα ομόλογα αυτά και να επιβαρύνει τα συνταξιοδοτικά ταμεία της χώρας."
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.