Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Βαρυσήμαντη δήλωση Τραμπ: ''Δεν ορκίζομαι αν δεν έρθουν στην Ουάσιγκτον Π. Καμμένος και Ν. Παππάς''

Οι τελευταίες πινελιές για την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον έχουν μπει.

Η προσομοίωση και οι τελικές πρόβες έχουν γίνει ώστε όλα να λειτουργήσουν στην εντέλεια.

Η αμερικανική πρωτεύουσα θα υποδεχθεί περί τους 800.000 ανθρώπους για το τελετουργικό ανάληψης των καθηκόντων του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μπορεί οι ιθύνοντες να χαμογελούν, αλλά υπάρχουν και κάποιοι, που είναι εξοργισμένοι με τον εκλεγμένο Πρόεδρο κι έχουν δηλώσει απερίφραστα ότι δεν θα παραστούν.

Στις ηχηρές απουσίες συγκαταλέγεται ο Τζον Λιούις, βουλευτής των Δημοκρατικών και ηγετική μορφή στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έχει δηλώσει ότι η εκλογή του Τραμπ είναι παράνομη, εξαιτίας της ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία. Πρόκειται για την πρώτη φορά που απέχει από ορκωμοσία στα 30 χρόνια, που είναι βουλευτής.

Υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 60 συνάδελφοί του, όλοι τους μέλη του Δημοκρατικού κόμματος, που επικαλούνται διάφορους λόγους από την συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να μην παραβρεθούν στην τελετή. Άλλος για προσβλητικές αναφορές, άλλος για το πατριωτικό του ντελίριο και κάποιοι φθάνουν να χαρακτηρίσουν ως «χάσιμο χρόνου» μία ορκωμοσία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αλλά και σημαντική μερίδα από τον αποκαλούμενο κόσμο του θεάματος έχει δηλώσει ότι ...
μποϋκοτάρει την τελετή. Βασικές αιτίες οι φραστικές επιθέσεις Τραμπ σε μετανάστες, σε ισπανοφώνους, και Μουσουλμάνους. Τραγουδιστές ή δημιουργοί τον έχουν κατηγορήσει δε για χρήση των κομματιών τους σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις χωρίς την άδειά τους.

Παρά το ότι το επιτελείο του Τραμπ τους προσέγγισε, η απάντηση ήταν αρνητική από τους Αντρέα Μποτσέλι, Γκαρθ Μπρουκς, Έλτον Τζον, Σελίν Ντιόν, τους Κις και τον ράπερ Άις-Τ.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τον Δεκέμβριο όταν ο Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιεί ευρέως, υποστήριζε ότι οι καλλιτέχνες τον εκλιπαρούν για μία θέση στους χορούς, που ακολουθούν την βασική τελετή. Πολλοί όμως εξ αυτών εμφανίζονταν στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία.


Βέβαια και όπως θα καταλάβατε ο τίτλος είναι σατιρικός και προέρχεται από το φιλικό μας site kalami.net


Ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ (ορκίζεται μεσημέρι 20 Ιανουαρίου 2017) θεωρεί ότι η τελετή ορκωμοσίας του, δεν θα έχει την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, αν δεν είναι στην Ουάσιγκτον και 'Ελληνες υπουργοί. Γι' αυτό θα ευρίσκονται στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ταξιδεύοντας με το ''προεδρικό αεροσκάφος'' και την συνοδεία τους (''λεφτά υπάρχουν'' πάντα γιά 'Ελληνες πολιτικούς), οι υπουργοί Π. Καμμένος και Ν. Παππάς.

Οι δύο 'Ελληνες υπουργοί, μπορεί να μην είναι στην τελετή ορκωμοσίας, να μην έχουν συναντήσεις με υπουργούς του Nτόναλντ Τραμπ, αλλά θα έχουν συναντήσεις με βοηθούς των βοηθών του, σε κάποια μικροεκδήλωση με ελληνοαμερικάνικο χρώμα στην Ουάσιγκτον (μαζί και ο γραφικός αρχιεπίσκοπος Δημήτριος), που θα τις παρουσιάσουν στον ''σοφό λαό'' της Ελλάδας, ως ''πολύ σημαντικές και καθοριστικές επαφές''. Δηλαδή, θα δουν τους ίδιους, που συνάντησε ήδη ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς στις 6 Ιανουαρίου '17, στην Νέα Υόρκη.

Η ΟΥΣΙΑ - TO EΡΩΤΗΜΑ:
Παρά τις ''μπούρδες'' που λένε στην Ελλάδα γιά εντυπωσιασμό αφελών οι δύο υπουργοί, έχουν ή δεν έχουν πρόσκληση γιά την ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ του 45ου πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ;;;

Σημ.: Η -με ελληνοαμερικάνικο χρώμα- εκδήλωση, μία από τις δεκάδες στην Ουάσιγκτον, διοργανώνεται από ''παράγοντες της Ομογένειας'', δηλ. τους διαχρονικούς ψευτο-''λομπίστες'', που πριν τις εκλογές ήταν με την Χ. Κλίντον, αλλά μετά τις εκλογές έγιναν... Τραμπ-άκουλες.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου