Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Πώς να πάει μετά καλά η βδομάδα;


του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ξυπνάς το πρωί Δευτέρας και η πρώτη είδηση που διαβάζεις είναι ότι κόβονται 4 επιδόματα για τους πιο φτωχούς,

Με τα 2 τελευταία, τα πιο τραγικά απ' όλα. Το 3ο απο τη δεκαετία του 60 για να προστατεύσει τις οικογένειες χωρίς πατέρα για να μη διαλυθούν και τα παιδιά να καταλήξουν σε ιδρύματα και το 4ο να ενισχύσει όσους βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτης ένδειας.

"γ.προνοιακό επίδομα απροστάτευτων τέκνων (άρθρο 2 παρ. 3 ν.4051/1960). Το πρόγραμμα επιδότησης απροστάτευτων από πατέρα παιδιών, είχε ως στόχο, σύμφωνα με τη διάταξη που ίσχυε από το 1960, να ενισχύσει οικογένειες που αντιμετώπιζαν προβλήματα αντικειμενικής ή ουσιαστικής έλλειψης πατρικής γονικής μέριμνας για να μην διαλυθούν και τα παιδιά καταλήξουν σε ιδρύματα."

"δ)οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων που τελούν σε κατάσταση απόλυτης ένδειας (άρθρο 1 παρ. 1 περ. α ν.δ. 57/1973). Σκοπός της προνοιακής αυτής παροχής της ένδειας ήταν η χρηματική ενίσχυση ατόμων με τα πιο χαμηλά εισοδήματα στη χώρα."

το πιο τραγικό απ όλα είναι το παρακάτω:

"Σύμφωνα με την υπ’αριθ. 112/24/2017 Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (σελ. 748 παρ.21), από τις ανωτέρω περικοπές εκτιμάται ότι «θα υπάρξει εξοικονόμηση ποσού 8,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2017 και ποσού 11,8 εκατ. ευρώ για το έτος 2018»."

Ολα αυτά για 8.8 και 11.8 εκατομμύρια, λιγότερα απ οσα έπεφταν για μιζες σε ενα εξοπλιστικό, σε μια προμήθεια.

Και απο την άλλη έχεις καθημερινά να κοιτάς το πανάκριβο και ασυντήρητο έκτρωμα καλατράβα που κόστισε όσο τα επιδόματα αυτά για 20 χρόνια (!!!) 244 εκατομμύρια και άλλα 53 που κανείς δε έμαθε τελικά αν τα πήραν ή όχι οι εργολάβοι.

Αντί να ψάχνεις γραβάτες να φορέσεις για να γιορτάσεις την (ποια άραγε) επιτυχία σου, κάντο σκράπ το γ@#@!#@ο, πάρε τα όποια χρήματα σου δώσουν και μοίρασέ τα στους ανθρώπους που πεινάνε, στους δυστυχισμένους που τώρα κόβεις και την τελευταία τους ελπίδα και τους οδηγείς στο θάνατο.



=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.