Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συμμετοχή πολιτών στα όργανα δημόσιας τάξης, Κλείσιμο των ΜΜΕ - λαϊκά δικαστήρια - κατασχέσεις περιουσιών...

Σχετικά άρθρα εδώ: 
http://www.parapolitika.gr/article/simmetochi-politon-sta-organa-dimosias-taxis-protine-konstantopoulouΠρωθυπουργός που θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης, ομάδες πολιτών που θα αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ και λουκέτο στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ προτείνει μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Κατά την ομιλία της τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης εργασίας που συνδιοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας», «ΌΧΙ στα Ναι τους», «Δικαιοσύνη για Όλους» και «Δεν Υποκλίνομαι», η κ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία».

Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες» .
Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη δικαιοσύνη και την τάξη είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.
Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα Μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών. ...Την συνεργασία της Πλεύσης Ελευθερίας με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, Ανυπότακτη Γαλλία, ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην ομιλία της στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Πάρε την Ευθύνη», όπου, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και μέρος της κυβερνητικής πρότασης της, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός να είναι και υπουργός Δικαιοσύνης, συμμετοχή πολιτών στα όργανα δημόσιας τάξης και τη δικαιοσύνη, λουκέτο σε ΜΜΕ και κατάσχεση των περιουσιών τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θεωρούνται, κατά την πρόεδρο του κόμματος, υπαίτιοι για τα μνημόνια.

«Ζούμε σε μία διαλυμένη χώρα, σε ένα κατεστραμμένο κράτος που δεν υπηρετεί πια στο παραμικρό τους πολίτες του. Γι' αυτό οι πολίτες δεν εκφράζονται με την παραμικρή εμπιστοσύνη σ' αυτό» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες».

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρότεινε δημοψηφίσματα, συμμετοχή των πολιτών στις επιτροπές της Βουλής και στις διαδικασίες διαβούλευσης των νομοσχεδίων. «Έχουμε δικαιώματα που παραβιάζονται και καθήκοντα απ' τα οποία πολλές φορές αποσυρόμαστε και απέχουμε. Και πάνω στην απόσυρση και την αποχή προελαύνει η καταστρατήγηση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας» είπε.

Αναφορικά με τη δικαιοσύνη και την τάξη ανέφερε πως «στο δικό μας σχέδιο η δικαιοσύνη θα είναι στο πρώτο επίπεδο. Πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα με πλειοψηφία ενόρκων σε όλες τις υποθέσεις, με μικτές ορκωτές συνθέσεις και για την τακτική δικαιοσύνη και για την εισαγγελία. Θα θεσμοθευτήσουμε την πολιτική αγωγή των πολιτών στις υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής για να τελειώνει η κοροϊδία».

Πρότεινε επίσης «συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ. Συμμετοχή των πολιτών στα όργανα διαφύλαξης της τάξης και προστασίας του πολιτεύματος»
«Θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση.   Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε» εξήγγειλε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας χαρακτήρισε το ευρώ «εργαλείο υποταγής» κι υποσχέθηκε μια νέα κεντρική «υπό κοινωνικό και δημόσιο έλεγχο», κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, διαγραφή χρεών νοικοκυριών, κρατικοποίηση των θετικών στοιχείων των τραπεζών, ανάκτηση και επαναλειτουργία επιχειρήσεων.

Απάντησε επίσης οτι το κυβερνητικό πρόγραμμα της θα χρηματοδοτηθεί από την πάταξη διαφθοράς, την παύση των προγραμμάτων των εξοπλιστικών και τη διαλεύκανση σκανδάλων, τον λογιστικό έλεγχο περιουσίας, την απόδοση των γερμανικών οφειλών, την έξοδο από τα μνημόνια, την εκμετάλλευση δημοσίου και ορυκτού πλούτου, την αναδιάρθρωση της παραγωγής (με έμφαση στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, τη ναυτιλία με επιβολή υποχρεώσεων στους εφοπλιστές και στην ενέργεια). Είπε επίσης πως, ως κυβέρνηση, θα λανσάρει μια παγκόσμια καμπάνια crowdfunding (χρηματοδότηση από χορηγίες πολιτών) για την εφαρμογή του παραπάνω προγράμματος. 


=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου