Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Το Ανώτατο Δικαστήριο τάχθηκε με την πλευρά αρτοποιείου που αρνήθηκε να κάνει γαμήλια τούρτα για γκέι ζευγάρι -

Supreme Court sides with baker who refused to make wedding cake for gay couple

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΉΣΤΕ ΤΙΣ πλευρές του Ανώτατου Δικαστηρίου με αρτοποιό που αρνήθηκε να κάνει γαμήλια τούρτα για γκέι ζευγάρι

ο Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε τη Δευτέρα υπέρ ενός αρτοποιού του Κολοράντο ο οποίος αρνήθηκε να κάνει μια γαμήλια τούρτα για ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων επειδή παραβίασε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.
Στη γνώμη που εξέδωσε ο δικαστής Anthony Kennedy, το δικαστήριο διαφώνησε με την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου του Κολοράντο ότι το γκέι ζευγάρι, ο Charlie Craig και ο Dave Mullins, είχαν διακριθεί λόγω γενετήσιου προσανατολισμού. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της έκκλησης του αρτοποιού, Jack Phillips, 7-2, ενώ μόνο οι δικαστές Ruth Bader Ginsburg και Sonia Sotomayor διαφωνούν.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέφερε ότι η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο ήταν εχθρική απέναντι στα πρώτα τροποποιητικά δικαιώματα του Phillips και ότι η «θρησκευτική αντίρρησή του δεν ελήφθη υπόψη με την ουδετερότητα που απαιτεί η ρήτρα ελεύθερης άσκησης».


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο ιδιοκτήτης του Cakeshop Master Jacks Phillips διακοσμεί ένα κέικ στο κατάστημά του στο Lakewood, Colo.Brennan Linsley / AP, ΑΡΧΕΙΟ
Ο ιδιοκτήτης του Cakeshop Master Jacks Phillips διακοσμεί ένα κέικ στο κατάστημά του στο Lakewood, Colo.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανέφερε ότι οι επίτροποι έκαναν δηλώσεις ότι «έδειξαν στοιχεία μιας σαφούς και ανεπίτρεπτης εχθρότητας» προς τις ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις του Phillips. Αναφέρθηκε σε σχόλια από έναν επίτροπο στην ακρόαση του 2014 ότι ήταν «απογοητευτικό» να χρησιμοποιήσει τη θρησκευτική ρητορική για να ...
δικαιολογήσει τις διακρίσεις.
Η Ginsburg δήλωσε στη διαφωνία της ότι η απόφαση που εξέφρασε η επιτροπή για τα δικαιώματα του πολίτη ήταν λανθασμένη επειδή οι δηλώσεις ορισμένων μελών της Επιτροπής δεν πρέπει να ακυρώσουν ολόκληρη την υπόθεση.
"Οποιοσδήποτε μπορεί να σκεφτεί τις δηλώσεις στο ιστορικό πλαίσιο, δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο θα πρέπει να ληφθούν τα σχόλια ενός ή δύο Επιτρόπων για να ξεπεραστεί η άρνηση του Phillips να πουλήσει μια γαμήλια τούρτα στους Craig και Mullins", έγραψε ο Ginsburg.
Όμως η υπόθεση του Masterpiece Cakeshop δεν θέτει αμέσως ένα προηγούμενο ότι οι μελλοντικές υποθέσεις θα αποφανθούν υπέρ των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον συντάκτη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ABC News και καθηγητής της νομικής σχολής Cardozo Kate Shaw.
"Λόγω του τρόπου με τον οποίο το κρατικό σώμα του Κολοράντο θεώρησε τη διαμάχη αυτή, χρησιμοποίησε γλώσσα για την επίλυση της διαμάχης που πρότεινε πραγματική εχθρότητα στη θρησκεία και σύμφωνα με αυτά τα γεγονότα η θρησκευτική διεκδίκηση επικράτησε", ανέφερε. "Έτσι, μερικές φορές, η ισορροπία αυτή επιτυγχάνεται υπέρ της θρησκείας και του είδους των δικαιωμάτων κατά των διακρίσεων στον δημόσιο τομέα, αλλά το δικαστήριο κατέστησε σαφές ότι όλα αυτά τα ζητήματα θα επιλυθούν κατά περίπτωση με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης. "





"There are a lot of questions that remain open after today's ruling." @kateashaw1 breaks down Supreme Court's narrow ruling in favor of Colorado baker who denied service to same-sex couple. http://abcn.ws/2HinA4L 
Η απόφαση της πλειοψηφίας του Ανώτατου Δικαστηρίου ανέφερε ότι οι μελλοντικές υποθέσεις πρέπει να σταθμιστούν στα δικαστήρια όσον αφορά τα δικαιώματα των θρησκευτικών δικαιωμάτων των ατόμων και των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
"Στο πλαίσιο της αναγνώρισης ότι οι διαφορές αυτές πρέπει να επιλυθούν με ανοχή, χωρίς αδικαιολόγητη σεβασμό στις ειλικρινείς θρησκευτικές πεποιθήσεις και χωρίς να υποτάσσονται οι ομοφυλόφιλοι σε εκδηλώσεις όταν αναζητούν αγαθά και υπηρεσίες σε ανοιχτή αγορά", σχολίασε ο Κένεντι στην απόφαση.
Ο δικαστής Neil Gorsuch συμφώνησε με τη γνώμη, γράφοντας ότι αν και μια γαμήλια τούρτα δεν έχει λόγια ή σύμβολα, στέλνει ένα μήνυμα που γιορτάζει έναν γάμο και ότι τα δικαστήρια δεν πρέπει να αναγκάζουν κάποιον να μεταφέρει αυτό το μήνυμα αν είναι ενάντια στις πεποιθήσεις τους .
"Στο πιο γενικό επίπεδο, το κέικ που διατυπώθηκε στην περίπτωση του κ. Phillips ήταν απλώς ένα μείγμα αλεύρων και αυγών και το πιο συγκεκριμένο επίπεδο ήταν μια τούρτα που γιορτάζει τον γαμπρό του ίδιου φύλου του κ. Craig και του κ. Mullins, "Είπε ο Gorsuch.
Οργανισμοί που υποστηρίζουν και τις δύο πλευρές στην υπόθεση το περιέγραψαν ως νίκη σε δηλώσεις που απελευθερώθηκαν μετά την απόφαση τη Δευτέρα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Οι υποστηρικτές της Ένωσης Αμερικανικών Πολιτικών Ελευθεριών και άλλων προοδευτικών ομάδων συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να συμμετάσχουν σε έναν αρτοποιό του Κολοράντο ο οποίος αρνήθηκε να ψήσει μια τούρτα για ζευγάρι ομοφυλόφιλου στο Κολοράντο στην Ουάσινγκτον στις 4 Ιουνίου 2018.Jim Lo Scalzo / EPA μέσω του Rex / Shutterstock
Οι υποστηρικτές της Ένωσης Αμερικανικών Πολιτικών Ελευθεριών και άλλων προοδευτικών ομάδων συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να συμμετάσχουν με έναν αρτοποιό του Κολοράντο ο οποίος αρνήθηκε να ψήσει μια τούρτα για ζευγάρι ομοφυλόφιλου στο Κολοράντο στην Ουάσιγκτον στις 4 Ιουνίου 2018.περισσότερα +

Η Συμμαχία για την υπεράσπιση της ελευθερίας, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση θρησκευτικής ελευθερίας που υποστήριζε τον Phillips, δήλωσε ότι το δικαστήριο είχε δίκιο να καταδικάζει την τιμωρία εναντίον δημιουργικών επαγγελματιών.
"Η κυβερνητική εχθρότητα απέναντι στους ανθρώπους της πίστης δεν έχει θέση στην κοινωνία μας, όμως η πολιτεία του Κολοράντο ήταν ανοιχτά ανταγωνιστική απέναντι στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του Jack σχετικά με το γάμο, και το δικαστήριο δικαίως το καταδίκασε αυτό. μια κοινωνία όπως η δική μας. Η απόφαση αυτή καθιστά σαφές ότι η κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις πεποιθήσεις του Jack για το γάμο ", δήλωσε σε συνέντευξή του ο ανώτερος σύμβουλος της Συμμαχίας Defence Freedom Kristen Wagoner.
Η αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η οποία εκπροσώπησε τους Mullins και Craig στην υπόθεση, δήλωσε ότι η απόφαση «επιβεβαίωσε την βασική αρχή» ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις εναντίον ζευγαριών ομοφυλοφίλων, παρόλο που αυτή η συγκεκριμένη απόφαση ανατράπηκε.
"Το δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του Masterpiece Cakeshop με βάση τις μοναδικές ανησυχίες της υπόθεσης, αλλά επιβεβαίωσε τον μακρόχρονη κανόνα ότι τα κράτη μπορούν να αποτρέψουν τις βλάβες της διάκρισης στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων των LGBT ανθρώπων", δήλωσε η Louise Melling, αναπληρωτής νομικός διευθυντής της ACLU.
Οι Craig και Mullins διαμαρτυρήθηκαν στην Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Κολοράντο αφού καθόρισαν με τον Phillips, ιδιοκτήτη του Masterpiece Cakeshop, για ένα ραντεβού σχεδιασμού γάμου και τους είπε ότι δεν σχεδίαζε κέικ για γαμήλιες γάμους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ο Τσάρλι Κρέιγκ, αριστερά, και ο Ντέιβιντ Μαλίνς αγγίζουν τα μέτωπα αφού εγκατέλειψαν το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, DC, 5 Δεκεμβρίου 2017.Jacquelyn Martin / ΑΡ
Ο Τσάρλυ Κρέιγκ, αριστερά, και ο Ντέιβιντ Μαλίνς αγγίζουν τα μέτωπα αφού εγκατέλειψαν το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, DC, 5 Δεκεμβρίου 2017.

Τους προσέφερε ψημένα προϊόντα, αλλά είπε ότι δεν θα τα ψήσουν σε ένα έθιμο κέικ, το οποίο περιέγραψε ως μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης.
Ένα δικαστήριο του Κολοράντο αποφάσισε προηγουμένως ότι ο αρτοποιός παραβίασε τα πολιτικά δικαιώματα του ζευγαριού σύμφωνα με έναν κρατικό νόμο ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Όμως, ο Phillips άσκησε έκκληση, υποστηρίζοντας ότι το ψήσιμο είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης και ένα σημαντικό μέρος μιας γαμήλιας τελετής και δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε γάμο που παραβίασε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.
"Υπηρετώ όλους, όλη την ώρα", δήλωσε ο Phillips στην ABC's The View τον περασμένο Ιούνιο . "Αλλά δεν κάνω ένα κέικ για κάθε γεγονός που μου χρειάζεται."
https://tinyurl.com/y9y2bvl8
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.