Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Δημήτρης Καραμήτσας: Ο αγώνας αυτός οφείλει να είναι ανένδοτος.


ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ 

Δημήτρης Καραμήτσας,
 Δικηγόρος πρόεδρος του «Λαϊκού Κινήματος»

Με την ψήφο της 21/5/2023 (πραγματική ή κίβδηλη δεν έχει σημασία) η χώρα εισέρχεται σε προ-εμφυλιακό κλίμα. 

Οσοι επιβράβευσαν τη Ν.Δ. με την ψήφο τους είναι ανίκανοι να θεωρηθούν ως νοήμονα και ελαχίστως αξιοπρεπή όντα από τους υπόλοιπους πολίτες. 

Η συγκρότηση κοινωνίας που να τους περιέχει είναι αδύνατη και αδιανόητη. 
Η Ν.Δ., εάν οι δεξιοί ήταν άνθρωποι αξιοπρεπείς, έπρεπε να βρίσκεται στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα αυτά του 2015.

Οι μεν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απέδειξαν με την στάση τους κατά τα δύσκολα χρόνια που διανύσαμε και διανύουμε ότι είχαν το ήθος και την κοινωνική σκέψη να καταδικάσουν έμπρακτα το κόμμα τους. Αυτά παρά τις αθλιότητες που διαχρονικά γράφονται και λέγονται για αυτούς. 

Το αυτό έπραξαν και κατά πλειονότητα, όσοι και όσες, είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί τις ίδιες πολιτικές (προφανώς πολλοί είναι οι ίδιοι με τους ανωτέρω). 

Ομως, ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και συγκροτώντας μία μεγάλη αλλά και σιωπηρή πλειοψηφία, έχουμε ήθος και αξιοπρέπεια (ο βαθμός μπορεί να ποικίλει) και απέναντί μας βρίσκουμε πλήρη και αδιανόητου βαθμού ανηθικότητα και αναξιοπρέπεια. 

Με αυτούς τους ανθρώπους κοινωνίες ούτε υπάρχουν, ούτε μπορούν να κτιστούν, ούτε πρέπει να κτιστούν ποτέ ξανά, διότι και πάλι θα πέσουμε θύματα, εμείς, η κοινωνία, η Ελλάδα, της απέραντης ανηθικότητάς τους.

Ο αγώνας αυτός οφείλει να είναι ανένδοτος.

ΥΓ: Οσα γράφω ανωτέρω δεν είναι αποτέλεσμα του θυμικού και της παρόρμησης, αλλά αποτέλεσμα βαθιάς κοινωνικής και ιστορικής ανάλυσης, που έχει ως βάση της την ιστορική και κοινωνική πορεία του τόπου, από την εποχή των θρύλων και της μυθολογίας, έως σήμερα. 
Η συνολική παρακμή του νεο-ελληνικού κράτους αποτελεί την διαπίστωση που εκφράζεται μέσα από τα αντικειμενικά μέτρα (π.χ. πληθυσμός, παραγωγή, αγοραστική δύναμη, μισθοί, συντάξεις, επίπεδο δημοκρατίας, ισότητας, παιδείας, υγείας, διαφθοράς, Μ.Μ.Ε., πολιτισμού, εγκληματικότητας και πολλών άλλων). Κοινός παρονομαστής σε όλη αυτή την πορεία και σε κάθε πορεία φθοράς είναι αυτοί οι άνθρωποι και τα χαρακτηριστικά που κουβαλούν μέσα τους αιώνες.

 =====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.