Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ προπαγανδιστής . . . ΛΑ . . . ΛΑ - ΛΑΚΗΣ, ο "γκεμπελάκος". . .


Λαζόπουλος: Ένα επαίσχυντο καρύκευμα



Όταν διαθέτει κανείς το κουράγιο να παρακολουθήσει τις εκπομπές του Λαζόπουλου νοσταλγεί την άγνοια του ανθρώπου των σπηλαίων.
Στις εκπομπές του Λαζόπουλου βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαπαιδαγωγημένο φιλισταίο που το κεφάλι του είναι ένας σκουπιδοτενεκές όπου μέσα το καθεστώς ρίχνει τα τσόφλια και τα κατάλοιπα των ποικίλων υποπροϊόντων του.

Αυτό, όμως, που σου προκαλεί εμετό είναι το ξύγκι, το χρυσοπληρωμένο ξύγκι, που κατακάθεται κάτω από την επιδερμίδα των εξεζητημένων διαστροφών του: πολιτικών και ψυχολογικών.
Γιατί εκείνο που είναι πιο αληθινό και πιο σταθερό, ορατό και δια γυμνού οφθαλμού, είναι το σκουληκίσιο στριφογύρισμά του μπροστά στο χρήμα και σε αυτούς που το κατέχουν. Ένας σκουληκοσατιρολόγος του τηλεοπτικού θεάματος που στριφογυρίζει, σαν σκουλήκι, γύρω από τις επιθυμίες του οικονομικού «νταβά» του, που γλιστράει, κολλάει, μαζεύεται και απλώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τα πολιτικά παιχνίδια των αφεντικών του. Και προκαλεί τη σιχασιά του σκουληκιού…

Αυτός, λοιπόν, ο κύριος που δημόσια και κραυγαλέα έχει πουληθεί για χρήμα, μας παραδίδει μαθήματα πολιτικού ήθους και ηθικής. Τις ακαθαρσίες του σκουπιδοτενεκέ του μας τις πλασάρει σαν αξίες της ζωής. Και κάποια χαζοχαρούμενα του καναπέ, με φάτσες «στιγματισμένες» από την ανυπαρξία εγκεφάλου και αισθητικής, χειροκροτούν, υστερικά, τα «ξερατά» του «ειδώλου»…

Ποιος θα περίμενε πριν από κάποιες δεκαετίες όταν ανθούσε η σκέψη, το συναίσθημα, η Τέχνη, το Θέατρο και η Σάτιρα, βελονιασμένα από τις κοινωνικές εντάσεις της εποχής, ότι θα φτάναμε σήμερα να χειροκροτούμε τις ακαθαρσίες και τους διατεταγμένους «λακέδες» του μεγάλου κεφαλαίου; Τέτοια ισοπέδωση!

Και τέτοια πώρωση κυνισμού! Πώρωση διαστροφής που διαλαλεί, χωρίς καμία συστολή, ότι εκτελεί, σε διατεταγμένη υπηρεσία, τις εντολές του αφεντικού του.

Γιατί η εκπομπή του, με καλεσμένο τον Τατούλη, ήταν προμελετημένη και διατεταγμένη. Μόνο οι απελπιστικά αφελείς μπορεί να μην αντιλήφθηκαν ότι το όλο σκηνικό ήταν στημένο από τους «νταβάδες», με «εκτελεστές» του υπάλληλους των «νταβάδων».

Ένα θέατρο κακόγουστο παίχτηκε πάνω στο σενάριο που παίζεται καθημερινά από τα ΜΜΕ.
Ένα θέατρο που, επικαλύπτοντας όλα τα ουσιώδη και δραματικά προβλήματα της συγκυρίας, στριφογύριζε γύρω από τους επιλεγμένους «προσωπικούς» στόχους των κέντρων αποδόμησης του πολιτικού σκηνικού.

Ένα θέατρο που μείωνε προσβλητικά τα «πρόσωπα» των «στόχων» και ανύψωνε, σε τεράστιες πολιτικές και ηθικές αξίες, τους πολιτικάντηδες, τύπου Τατούλη και Τσίπρα, τα «αγαπημένα» τέκνα του κατεστημένου, τα διατεταγμένα «στρατιωτάκια» τους.
Και το «ντεκόρ» των διαλόγων ήταν στημένο. Να μην υπερβαίνει τα όρια, αλλά να λέει τα πάντα με πλάγιο και ύπουλο τρόπο. Μελετημένη η παράσταση. Γιατί στις θεατρικές παραστάσεις το πλάγιο και ύπουλο υπονοούμενο λειτουργούν διαβρωτικά στο κοινό και όχι το κραυγαλέο.

Μελετημένη η παράσταση και από την πλευρά προβολής και ηρωποίησης του Τατούλη. Μας παρουσιάστηκε με αυτά τα διαρκεί «εγώ», σαν ο βράχος της πολιτικής εντιμότητας και ο κήρυκας των «νέων», εξυγιαντικών και καθαρτήριων, ιδεών: Μια νέα έκδοση του δασκάλου του, Μητσοτάκη, αυτού του αρχάγγελου της «κάθαρσης»!!!

Έχει ο καιρός γυρίσματα και η πολιτική κυλίσματα. Σήμερα το «καθαρτήριο» γρανάζι είναι ο Τατούλης. Ο άνθρωπος του συγκροτήματος που έδωσε ομηρικές μάχες να μη μετακινηθούν από το υπουργείου Πολιτισμού οι ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΙ, εφόρου ζωής, άνθρωποι του Συγκροτήματος και «συμβούλευε» τους καλλιτέχνες να επιδοτούνται από το Συγκρότημα για να παράγουν …καλλιτεχνικό προϊόν!!!

Αυτός, λοιπόν, ο τύπος, με τη φιλοσοφία της επιδοτούμενης σκέψης και τέχνης, μπολιασμένος μέχρι το μεδούλι με τον μητσοτακισμό και τους κυβερνητικούς θώκους, μας εμφανίζεται, σήμερα, σαν «ήρωας» της πολιτικής αναγέννησης και ηθικής. Να κομπορρημονεί, με αβανταδόρο τον άλλο επιδοτούμενο και διατεταγμένο, για πολιτικές και ηθικές αξίες: Αυτές των «νταβάδων».

Μόνο τα «εγώ» που ξεστόμισε, όλο «εγώ» και «εγώ» έλεγε, αποτελούν το πιο αλάθευτο κριτήριο του παρακμασμένου ανδρός.
Μα τόσο ηλίθιο περνούν τον ελληνικό λαό;
http://www.resaltomag.gr/

================================

Δεν απάντησες Πέτρο Τατούλη...........

Στην ερώτηση χθές βράδυ...........
ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ;;


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από http://ventetta.blogspot.com
===================================================================

Σχόλιο Στοχαστή
:

Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ προπαγανδιστής . . . ΛΑ . . . ΛΑ - ΛΑΚΗΣ, ο "γκεμπελάκος"..
.

Κύριε Τατούλη, περιμένω από 6 Οκτώβριος 2008 2:23 πμ μία έστω αναφορά , αν ΟΧΙ μία απάντηση, όπως συνηθίζεται άλλωστε και σε ανώνυμους χρήστες . . .

Σας υπενθυμίζω το τελευταίο τμήμα της παραπάνω αναφοράς μου :

http://press-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_2506.html

". . . Επειδή γνωρίζω, ότι είσαστε από τους πολιτικούς που διαβάζετε εμάς τους "σχολιαστές" Bloggers, θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε, έστω τα δύο παρακάτω άρθρα μου, και να μου γράψετε και τα δικά σας σχόλια.

Α. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/blog-post_8041.html#links

Β. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/09/pot-pouri.html

Γνωρίζω τη δυσκολία να ξαναβγάλετε το "σπασμένος σας σπαθί" από το θηκάρι, ή μύγα που ΔΕΝ σήκωνε, το έσπασε.

Επώνυμα, έντιμα με Αρετή, τόλμη και τη δέουσα κατανόηση. . ."


Θα επιμείνω λοιπόν περιμένοντας.

Δεν σκοπεύω να θέσω καινούρια ερωτήματα και ούτε να σχολιάσω επί της ουσίας, τη χθεσινή σας παρουσία, στο ευτελές REALITY SHOW, όπου και εσείς δυστυχώς, συντροφιά και πλάι – πλάι, μαζί στα ίδια έδρανα της φαυλότητας και της κακογουστιάς, όπου καταφεύγουν για την δήθεν ΔΩΡΕΑΝ διασκέδαση (και για ένα επίσης ΔΩΡΕΑΝ αναψυκτικό και λίγα κρακεράκια), κάποιοι φτωχό-δυστυχισμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι, για να ξεπληρώσουν το εισιτήριο τους, εξαναγκάζονται από τους συντελεστές αυτής της άθλιας εκπομπής, να χαμογελούν συνεχώς και το ίδιο να παλαμακίζονται αφελώς, τις περισσότερες φορές μέχρι άκρατης βλακείας – θαρρώ είναι και μία κάποιας ηλικίας κυρία εκεί, μόνιμη θαμώνας υποτίθεται, η οποία συνεχώς παριστάνει την πολύ/γελούσα και την ξεκαρδισμένη από ευχαρίστηση από τα ανούσια καλαμπούρια που ακούει συμπράττοντας και αυτή, στον εξευτελισμό που υπόκεινται αρκετοί συμπολίτες μας. κλπ. http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/10/1_01.html

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2008/10/blog-post_559.html

Η παρουσία εκεί είναι δικαίωμα σας . . . αλλά και από την άλλη επειδή είστε δημόσιο πρόσωπο . . . κάθε δημόσια εμφάνισή σας υπόκειται σε αυτονόητη κριτική, όπως και κάθε υπεκφυγή σας να απαντάται σε ένα δημόσιο διάλογο που εσείς ο ίδιος ανοίξατε και δυστυχώς ΔΕΝ τον τιμάται αναλογικώς, αλλά επιλεκτικά και όπως σας συμφέρει.

Η περίοδος αυτή της ζωής σας είναι . . . ίσως και η τελευταία, που η κοινή γνώμη ασχολείται μαζί σας, διαθέτετε ακόμη λίγη από υπόλοιπο δημοσιότητας, πριν κατεβείτε και εσείς στο ίδιο επίπεδο απαξίωσης (περίπτωση Δαιλάκη), εκλιπαρώντας για μια νέα έδρα στο βόλεμα της πολιτικής Καραμανλή.


Αυτά προς το παρόν και έπεται συνέχεια . . .


Ο Blogger Νάσος Ζαγγογιάννης.
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.