Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Το Ανελεύθερο Συνέδριο των "Ελευθέρων" Φιλελευθέρων !!!

Ρεπορτάζ από τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία"
του blogger Νάσου Ζαγγογιάννη:


"Αισιοδοξία, Εξωστρέφεια, Ανοικτή κοινωνία. Μια άλλη πολιτική πρόταση.

Κόντρα στο ζοφερό κλίμα των ημερών, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, ένα κόμμα ενεργών πολιτών, διοργανώνει το 2ο συνέδριό της στο ξενοδοχείο President στις 18-19 Οκτωβρίου 2008.

Αρνούμενοι τη σκανδαλολογία, τη μιζέρια και την εσωστρέφεια, συζητάμε για την Ευρώπη και τον κόσμο, για την ελεύθερη οικονομία, για την ανοικτή κοινωνία, για την κοινωνία των πολιτών και το διαδίκτυο, για το φιλελευθερισμό και την αριστερά.

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία προσκαλεί κάθε ενεργό πολίτη να παρευρεθεί."

============================================================

Οι έννοιες πολιτικοί ως πρόσωπα, αλλά και η πολιτική ως σύνολο των κανόνων δικαίου με τους οποίους σχηματίζεται και ασκείται η θέληση που συνιστά την κρατική εξουσία με τη μορφή "κράτους - κυβέρνησης", έχουν εδώ και πολλά χρόνια απαξιωθεί στη συνείδηση του Έλληνα ψηφοφόρου, με αποκορύφωση μετά και τα τελευταία τραγελαφικά γεγονότα του Βατοπεδίου. Η συγκάλυψη που επιχειρήθηκε από τον ίδιο το πρωθυπουργό της χώρας, με πιθανή διαπλοκή και υπόγειες διαδρομές της δικαστικής εξουσίας, έχουν εκτός των άλλων εξοργίσει και το τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας.

Το τι πραγματικά έχει γίνει, μέλλει να αποδειχθεί. Η πικρή γεύση όμως, για την ηθική ακεραιότητα και τη συμμετοχική διαμόρφωση των κοινωνικών σχέσεων, "πολιτικών - πολιτών", όπως και η έλλειψη της λαϊκής εμπιστοσύνης στη πολιτική πρακτική και συνέπεια, θα χρειαστούν ίσως πολλές δεκαετίες άμβλυνσης για την αποκατάσταση τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποφάσισα να παραβρεθώ στο 2ο Συνέδριο του πολιτικού κόμματος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας :

“οι αρχές της Δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης, της διάκρισης των εξουσιών, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων του ατόμου στην ελευθερία, την αυτοδιάθεση, την ανεξιθρησκία, την ιδιοκτησία, το ελευθέρως επιχειρείν, αποτελούν τα θεμέλια και τις πηγές της πολιτικής σκέψης και δράσης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας”.

Είναι ένα νέο κόμμα που υπόσχεται πολλά, φαινομενικά εφαρμόσιμα, χωρίς όμως ακόμη να μπορεί να πείσει για τις προθέσεις του. Ανεφάρμοστες υποσχέσεις και ωραία λόγια πολιτικών (δημαγωγών) έχει ισοπεδώσει ακόμη και τις πιο αγνές προθέσεις του οιοδήποτε πολιτικού προσώπου, χώρου ή σχηματισμού νέων τάσεων και πολιτικής.

Παρόλα αυτά, ενημερώθηκα λοιπόν για το πρόγραμμα, από την ιστοσελίδα του κόμματος, τις θέσεις και απόψεις από την προσωπική σελίδα του προέδρου της, ιατρού κ. Φώτη Περλικού, καθώς επίσης και για ότι άλλο στοιχείο θεώρησα χρήσιμο για τα πρόσωπα που το απαρτίζουν.

Εκτός των παραπάνω η παρουσία του πρώην υπουργού κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλου καθώς επίσης του έγκριτου και εγκυρότατου δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη κάθε άλλη σκέψη, για χαμένο χρόνο του Σαββατοκύριακου τη θεώρησα αμελητέα. Πείστηκα επίσης και για τη σοβαρότητα και των άλλων ομιλητών, διατηρώντας μία μικρή επιφύλαξη για τη συνήθη συμπεριφορά ακροατών - συνέδρων.

Σύντομα Σχόλια από το . . .

2ο Συνέδριο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Η Φιλελεύθερη Συμμαχία διοργανώνει το δεύτερο συνέδριο της, το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά συζητήσεων με συμμετοχή ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους.

Σάββατο 18/10:

9.00 - 10.00: Πιστοποίηση συνέδρων

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ

10.00 - 11.00: Άνοιγμα συνεδρίου, εκλογή προεδρείου, χαιρετισμοί φορέων και προσωπικοτήτων.

ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ

11.00 - 13.00: Συζήτηση με θέμα: "Φιλελευθερισμός και νέα επιχειρηματικότητα" (Συντονιστής: Θανάσης Μαυρίδης, δημοσιογράφος)

Ομιλητές: Βασίλης Αλιβιζάκος, μέλος της ομάδας "Γενιά των 700ευρώ", Γιώργος Τζιραλής, διοργανωτής του OpenCoffee, Ζανό Απικιάν, επιχειρηματίας, Συντονιστής της ΠεριφερειακήςΚίνησης Θεσσαλονίκης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Ιωάννης Γιαννίτσιος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, DATACON AE, Τάσος Αβραντίνης, Αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Φώτης Περλικός, Πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Σχόλιο : Χαλαρή συζήτηση με αυτονόητες τοποθετήσεις. Αυτονόητες με την έννοια ότι ο Βασίλης Αλιβιζάκος, μέλος της ομάδας "Γενιά των 700ευρώ", με τους υπόλοιπους του ελεύθερου και ασύδοτου "επιχειρείν" να είναι σε απόλυτη δυσαρμονία. Λιγότερο κράτος, απλοποίηση διαδικασιών με υποτυπώδη κρατική παρέμβαση. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η επιχειρηματική δράση του Γιώργου Τζιραλή, ο αυτοαποκαλούμενος και ως "διοργανωτής του OpenCoffee" να μας πείσει ότι, οι συναντήσεις του στα διάφορα καφεπωλεία, με κυρίως αγνώστους από e-mails διαδικτυακούς φίλους προωθούν το δικό του "επιχειρείν", χωρίς βεβαίως να μας εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες το αντικείμενο και πως τελικά τα καταφέρνει. Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις ήσαν μέσα σε αυτό το πνεύμα του άκρατου και ασύδοτου φιλελευθερισμού.

Επίσης ομιλητής ήταν εκτός θέματος και ο Daniel Daianu, μέλος της φιλελεύθερης ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην υπουργός οικονομικών της Ρουμανίας(1997/1998), και αυτό λόγου κακού προγραμματισμού και ώρας αναχώρησης του. Η αναφορά του ήταν για την επόμενη θεματική ενότητα με συντονιστή το δημοσιογράφο Τάκη Μίχα, διάβασε λοιπόν ένα κείμενο στα αγγλικά εξήγησε και προφορικά κάποια άλλα – όσοι κατάλαβαν / κατάλαβαν και μετά έφυγε.

Μία προχειρότητα στο προγραμματισμό και η έλλειψη διερμηνέα δικαιολογούνται από ένα φιλελεύθερο κόμμα, το οποίο έχει ως προμετωπίδα τη παγκοσμιοποίηση ως προτεραιότητα και τους κρατικούς θεσμούς και κυρίως την ελληνικότητα της γλώσσας μας προφανώς ως δεύτερη.

13.00 - 15.00: Συζήτηση με θέμα: "Ένα φιλελεύθερο μέλλον για την Ευρώπη" (Συντονιστής: Τάκης Μίχας, δημοσιογράφος)

Ομιλητές : Μιχαήλ Τσινισιζέλης Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Ζώρας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Νίκος Ράπτης, δρ. εκπαιδευτικός, διαχειριστής της ιστοσελίδας "Προοδευτική Πολιτική", Μανώλης Μανωλεδάκης, Αντιπρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας

Σχόλιο : Ένα πολύ ωραίο θέμα, στο οποίο οι ομιλητές συμφώνησαν ομού ως δογματικοί αρχιερείς ομοθυμούντες στη άποψη, για μια ενωμένη Ευρώπη με ενιαίο Σύνταγμα και τις χώρες μέλη ως επαρχίες της. Η άλλη άποψη αναφέρθηκε από τους ίδιους, αλλά με ένα απορριπτικό σκεπτικό, για το οποίο αμφέβαλα για την εγκυρότητα του. Είναι σαν να βάλεις το μητροπολίτη Άνθιμο να σου εξηγεί τι είναι κομμουνισμός.

15.00 - 16.00: Διάλειμμα

16.00 - 18.00: Συζήτηση με θέμα: "Ιδιωτικότητα για τους ιδιώτες, Δημοσιότητα για το Δημόσιο" (Συντονιστής: Πάσχος Μανδραβέλης, δημοσιογράφος)

Ομιλητές για θέματα e-privacy: Γιώργος Πάνζαρης, ιστολόγιο"The Reality Tape", Δημοσθένης Καπώνης, ιστολόγιο "Cosmix". Ομιλητές για θέματα πρόσβασης και επαναχρησιμοποίησης των Δημόσιων Δεδομένων, από την πρωτοβουλία 4Δ: Παναγιώτης Βρυώνης, ιστολόγιο"vrypan|net", Σπύρος Ντόβας, ιστολόγιο"Πολιτεύομαι!", ιδρυτικό μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας.

Σχόλιο : Η πρώτη αναφορά – παρουσίαση έγινε με ένα εξειδικευμένο θέμα για το e-privacy το από το Γιώργο Πάνζαρη, και τον Δημοσθένη Καπώνη. Κράτησα κάποιες ενδιαφέρουσες σημειώσεις και για το οποίο θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία σε μια άλλη ανάρτηση.

Η επόμενη αναφορά στη θεματική ενότητα, ήταν εν συντομία, πως τα κρατικά δεδομένα μπορεί να γίνουν υλικό για απόκτηση χρημάτων, θέση που υποστήριξε σθεναρά ο Παναγιώτης Βρυώνης από την πρωτοβουλία 4Δ και αξιοσημείωτη αναφορά για τα δεδομένα και το «Πόθεν Έσχες» των κρατικών λειτουργών. Ο Σπύρος Ντόβας, από το ιστολόγιο "Πολιτεύομαι!", και ιδρυτικό μέλος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας το προχώρησε ακόμη πιο πέρα και το συνέδεσε με το SETI@HOME και την επεξεργασία δεδομένων από ιδιώτες των κρατικών δεδομένων. Γενικά και ενδιαφέροντα ακούστηκαν αλλά μία εξειδικευμένη παρουσίαση για τα προσωπικά και κρατικά δεδομένα σε ένα πολιτικό συνέδριο το οποίο πρέπει να καθορίζει αρχές και πρόγραμμα φάνταζε λιγάκι αλλιώς . . .

Η φιλότιμη έκκληση του συντονιστή κ. Πάσχου Μανδραβέλη για την αποφυγή τεχνικών και εξειδικευμένων αναφορών ΔΕΝ εισακούστηκαν και είχαμε ένα πολύ καλό σεμινάριο πληροφορικής.

18.00 - 20.00: Συζήτηση με θέμα: "Φιλελευθερισμός και Αριστερά" (Συντονιστής: κ. Δημήτρης Σκάλκος, πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος, Γενικός Γραμματέας της Φιλελεύθερης Συμμαχίας)

Ομιλητές: Ανδρέας Ανδριανόπουλος, πρώην υπουργός , Ιωάννης Κάλλας, αν. καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, Διονύσης Γουσέτης, αρθρογράφος, Μάνος Μαραγκουδάκης, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δημήτρης Καλουδιώτης, πολιτικός μηχανικός, πρώην ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης, Μάνος Ματσαγγάνης, Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Πελαγίδης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Πειραιώς, Άρης Χατζής,Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας,Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στρατής Κατάκος, εκπαιδευτικός, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΦιλελεύθερηςΣυμμαχίας.

Σχόλιο :

Το τελευταίο αυτό θέμα της πρώτης ημέρας με κατέπληξε δυσάρεστα. Παρακολούθησα από το πρωί τη συνεδρίαση ως ελεύθερος ακροατής και είχα σχεδόν απαλείψει πολλές εκδοχές και συνάφειες με τις φιλελεύθερες πολιτικές εκδοχές των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Σημίτη. Τα πολιτικά στελέχη που εμφανίζονται ως πρωτοκλασάτα, έχουν ωραιότατη εμφάνιση και αέρα κάτι μεταξύ βορειοαμερικάνου Γιάπη, δεκαετίας μετα60'ς εποχής, κατόχων πολυποίκιλων "Νόου Χάους" και σκληρού ρόλου διαπραγματευτή σε πρόγραμμα και ρόλο Θατσερικού φιλελευθεριστή.

Το τραπέζι των συμμετεχόντων επιστημονικά επιλεγμένο, με κατανεμημένους τους ρόλους, σε πρόσωπα επάρκεια και στο θέμα. Κάτι σαν ανιαρό σενάριο ταινίας Αγγελόπουλου για πολυβραβευμένους κουλτουριαραίους της υψηλής τέχνης του ποιοτικού και βάλε κινηματογράφου.

Ο πρώτος μονόλογος, του πρώην υπουργού της ΝΔ και συνεργαζόμενου μέχρι πρότινος με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, υπήρξε κατά δική του ομολογία απροετοίμαστος για μια τέτοια συζήτηση, που είχε να κάνει με το παραπάνω θέμα : "Φιλελευθερισμός και Αριστερά".

Αφού ξεδίπλωσε πρώτα το πανάκριβο ρολόι του, το τοποθέτησε πάνω στο τραπέζι, λες και ήταν σε ιατρικό ραντεβού και ήθελε να είναι μέσα στα χρονικά όρια της επίσκεψης και του επόμενου πελάτη.

Στη συνέχεια κοίταξε και διερεύνησε το χώρο γύρω – γύρω, για πιθανή ύπαρξη δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων και ησύχασε. Στη συνέχεια άρχισε να κοιτάζει αμήχανα το ακροατήριο και προσπαθούσε να ανακαλέσει στη μνήμη του, κάποια προφανώς παλιά του ομιλία, από τον καιρό που θεώρησε ότι όλοι αυτοί ήταν σε μια ενιαία παράταξη.

Ήθελε να τους ευχαριστήσει αλλά κομουνισμός ΔΕΝ υπάρχει σήμερα για να επιχειρηματολογήσει . . . υπάρχουν όμως τα κατάλοιπα του Στάλιν στη μακρινή Σιβηρία . . . άρχισε λοιπόν για τους ευτυχισμένους πρώην κομουνιστές να διατηρούν κτηριακά την Οκτωβριανή επανάσταση σε ταβερνεία και σε καφέ PUB και RESTAURANT με την ευτυχή αποδοχή ως του καπιταλιστικού συστήματος και του αμερικάνικου μοντέλου φιλελευθερισμού. Μία απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει ακόμη και ένα ακροατήριο που είχε σχεδόν τη δική του συναντίληψη.

Ακολούθησε ο κ. Ιωάννης Κάλλας, αν. καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες μεταξύ της συνύπαρξης των δύο ζητούμενων της θεματικής συζήτησης, ώσπου στη συνέχεια δύο υποτιθέμενοι κεντροαριστεροί εκσυγχρονιστές υπερέβησαν σε ακρότητες και μυθεύματα ακόμη και ομιλητή ακροδεξιών αντιλήψεων. Τελικά εάν αλλάζεις αντιλήψεις πρέπει να σε πιάνει άκρατος και γενιτσαρισμός ; Ποτέ ΔΕΝ μπόρεσα να το καταλάβω αυτό.

Συγχαρητήρια κύριε , πρώην ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης !!! (Τι να πω για σένα ;)

Συγχαρητήρια κύριε Διονύση Γουσέτη, αρθρογράφε της ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού, Εύγε !!! προσεγγίζεις όλο και πιο ανανεωτικά στο χρυσοφόρο λιμάνι του καπιταλισμού !!!

Πολύ καλές ομιλίες ακολούθησαν μέσα στα πλαίσια της ευγένειας και του σεβασμού της πρόσκλησης φιλοξενίας του κόμματος από τους : κ . Μάνο Ματσαγγάνη, Επίκουρο Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

κ. Θοδωρή Πελαγίδη , Καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς,

κ. Άρη Χατζή, Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Μεθοδολογίας,Ιστορίας & Θεωρίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η επιστημονική επάρκεια και η επιχειρηματολογία καθώς και ο τρόπος εκφοράς του λόγου τους, παρότι ήταν αντικειμενικά αντίθετοι με τις προσδοκίες του ακροατηρίου τους τελικά ΔΕΝ υπήρξαν αντιδράσεις. Το χειροκρότημα των ακροατών και των συνέδρων επιβεβαίωσε τη κατάρτιση τους και το γενναίο λόγο τους.

Μέχρι εδώ όλα πήγαιναν καλά και το συνέδριο έφτανε στο τέλος του. Η προσωπική μου συμμετοχή ήταν να μπορέσω να έχω μία εκ του σύνεγγυς άποψη για ένα καινούριο κόμμα του λεγόμενου φιλελεύθερου χώρου.

Τελευταίος ομιλητής ο κ. Στρατής Κατάκος, εκπαιδευτικός, μέλος της Διοικούσας του κόμματος. Ό άνθρωπος αυτός νόμιζε ότι ήταν σε μια ακραιφνώς κομματική εκδήλωση με φανατισμένους οπαδούς και χειροκροτητές – παλαμακιστές σε στυλ κακόγουστων τηλεοπτικών εκπομπών τύπου REALITY SHOW ως Λάκης Λαζόπουλος. Καραγκιοζιλίκια. Προσπαθώντας ανεπιτυχώς με ένα κακόγουστο κατασκεύασμα σε POWER POINT, να οριοθετήσει και να κατατάξει με αλαζονική προκλητικότητα, το κόμματου πάνω από κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού και αξιοπρέπειας. Δεν θα αναφερθώ σε αυτή τη ευτελή και κακόγουστη . παρουσίαση η οποία χάλασε ενδεχομένως και την όλη συναινετική εικόνα και ανοχή. Η μόνη παραφωνία ήταν από τη οργίλη φωνή κάποιας κυρίας η οποία στο άκουσμα αριστερά και αριστερός έβγαζε σπυράκια και ιαχές Ινδιάνου Απάτσι. Ήταν η ώρα που ο εν λόγω εκπαιδευτικός και μέλος της Διοικούσας του κόμματος, θέλοντας να εκφράσει ένα λογοπαίγνιο σε κακέκτυπο αντιγραφή της Σωκρατικής Ειρωνείας εξεστόμισε το απαγορευτικό για το χώρο και προφανώς την αισθητική της κυρίας : « Εάν οι αριστεροί είναι φιλελεύθεροι είμαστε όλοι αριστεροί.».

Τι ήταν να το πει ο άνθρωπος, ακολούθησε ένας μονόλογος κατηγορώ και ύβρεων από τη κυρία σύνεδρο που έχρηζε απάντησης.

Ζήτησα το λόγο να της απαντήσω και μου είπαν αργότερα θα μιλήσεις . . .

Σεβόμενος το χώρο και τη φιλοξενία περίμενα τη σειρά μου για μια τοποθέτηση.


Είναι έτσι ;

Τετάρτη βράδυ η Συνέχεια από εδώ . . ."ΣΤΟΧΑΣΜΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" Μετά τη ενημέρωση του κόμματος της

"Φιλελεύθερης Συμμαχίας",

==========================================================================

απόzangi nasosgr
προςdioikousa_epitropi@greekliberals.net
κοιν.panosantonioumd@gmail.com,
sotirios@bouzaras.info,
imavridis@panafonet.gr,
panosffotto@hotmail.com,
nikitalarin@hotmail.com,
info@alles-diadromes.gr,
ges@hiveworks.com,
ankar@runbox.com,
ja@apikyan.com,
nikos_flt@hotmail.com,
dtsagarakis@hotmail.com,
giorgosrp@gmail.com,
papadimitriadis@gmail.com,
sokratis.metaxas@gmail.com,
herctsiou@gmail.com
ημερομηνία19 Οκτώβριος 2008 5:43 μμ
θέμαΕνημέρωση για λόγους δεοντολογίας.
εστάλη-απόgmail.com

"Παρακαλώ για τυχόν ενστάσεις σας να μου κοινοποιηθούν έως τετάρτη βράδυ, ημερομηνία όπου θα αναρτήσω τη αντιδημοκρατική φίμωση της παρέμβασής μου. Εάν επιθυμείτε εύλογη παράταση . . .η ημερομηνία αυτή ΔΕΝ είναι δεσμευτική.

Ειλικρινά ΔΕΝ κατανοώ ακόμη γιατί "καταπνίξατε" με διαδικαστική ευθύνη του Συντονιστή κ. Δημήτρη Σκάλκου την άλλη άποψη, για την οποία ΔΕΝ υπήρξε ομιλητής για να την καλύψει. Ελπίζω να κατανοείτε ασφαλώς ως πολίτης το δικαίωμά μου να αναρτήσω την ομιλία μου και τη συνέχεια αυτής και να την φιλοξενήσετε στην ιστοσελίδα σας μαζί με την άλλη σας δραστηριότητα.

Παρακαλώ να με διαψεύστε και με τη γενναιότητα ως πραγματικό φιλελεύθερο κόμμα να αποδεχτείτε τη κριτική μου.

Σας ευχαριστώ θερμά. "

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΡΟΣ 2ον
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.