Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Επέστρεψε η αποστολή από τη Γάζα


Συνέντευξη στο Τάσο Τάσσου (φώτο)

Είχα την τύχη να συνομιλήσω με τον αρχηγό της αποστολής εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου στην Λωρίδα της Γάζας κ. Άρη Μουσιώνη. Συγκινητικό να ακούει κανείς ανθρώπους που είχαν τα κότσια να πάνε εκεί να διηγούνται με τόση απλότητα τόσο σημαντικά πράγματα.
Η συνομιλία είναι αρκετά μεγάλη (32min) αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να κόψω κάτι από όσα άκουγα!
Για όποιον κρίνει μεγάλη τη διάρκεια της συνομιλίας σταχυολογώ τα σημαντικότερα σημεία:
Την αποστολή στελέχωσαν 6 άτομα, Άρης Μουσιώνης, Αλέκος Στάμου, Χρήστος Καπάνταης, Θανάσης Νησιώτης, Ηλίας Καρανίκας, Τζίμας Θέμης.
Μετέφεραν εξειδικευμένο υλικό για χειρουργεία όπως νυστέρια και ξυλοκαΐνη

Πέρασαν με τα πόδια από τα σύνορα της Αιγύπτου μετά από 3 μέρες που περίμεναν την άδεια από τους Ισραηλινούς ενώ η σύσταση που τους έγινε ήταν να μην προχωρήσουν

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που μεταφέρονταν στο νοσοκομείο ήταν παιδιά και γυναίκες

Οι οδηγοί ασθενοφόρων φεύγουν από το νοσοκομείο και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν πίσω

Η πτέρυγα των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου της Ράφα έχει πλέον το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης της παρουσίας της αποστολής εκεί.

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.