Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Έγκλημα και τιμωρία . . .ανικανότητα και αναξιοκρατία . . . με περισσή βλακεία . . .


Διαβάζουμε από τη (capital.gr)

"Συμφώνησαν MIG - κυβέρνηση για Ολυμπιακή Αεροπορία."


Σχόλιο : Έγκλημα και τιμωρία . . .

Το έγκλημα συνίσταται στο ότι πέρασε ο εθνικός μας αερομεταφορέας σε ιδιωτικά χέρια, καθώς επίσης και για μια ακόμη φορά εκποιήθηκε η κρατική περιουσία.

Αν και ο σοφός λαός μας λέει : "το δώρο ΔΕΝ δωρίζεται", εν τούτοις οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ανταγωνίζονται ανερυθρίαστα και σε αυτό.

Το λιγότερο κράτος είναι μια καραμέλα υποτιθέμενης γνώσης πολιτικής οικονομίας.

"Χαίρω πολύ" . . . όταν η Ο.Α. καταχρεώθηκε από τη διαχρονική συνευθύνη όλων των τελευταίων κυβερνήσεων έγινε προβληματική . . . ωραία διαπίστωση . . .

Δηλαδή τώρα μετά τις τόσες ανεπιτυχείς επιτυχίες, τόσων και τόσων Υπουργών, δηλώσεων και ανακοινώσεων του ίδιου του Καραμανλή με αποκορύφωση του περιβόητου deal φιάσκου ταξιδιού στη Μέση Ανατολή, με κράχτη τη πανύψηλη Υπουργό, βρήκαν το αφελή Βγενόπουλο να του την φορτώσουνε ;

Τι παπυρολογίες ακούμε και ΔΕΝ τους παίρνουμε με τις πέτρες . . . αυτοί εκτός από ανίκανοι, αναξιόπιστοι και ψεύτες είναι και πολλά επικίνδυνοι . . .

Το "deal Ο.Α." ΔΕΝ θα τους βγει σε καλό. Ο ανερχόμενος αργά αλλά σταθερά, επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος, είναι ένας πανέξυπνος και άριστος διαπραγματευτής.
Η πορεία του έδειξε, ότι είναι ικανότατος και ξέρει και να εκφράζεται σωστά και να πείθει.

Αλήθεια ήθελα να ρωτήσω τον ξιφομάχο Ανδρέα Βγενόπουλο :

- "Ανδρέα θέλω να μου ορκιστείς στα 45 μετάλλια της ξιφασκίας σου, και να μου απαντήσεις ευθέως και ειλικρινώς . . . πόσους από αυτούς τους πολιτικούς που διαπραγματεύεσαι μαζί τους για την αγορά της Ο.Α. . . . θα σου έκαναν για
υπάλληλοί σου ;
"

- " Άσε mr Ανδρέα μας . . . ΜΗΝ απαντάς . . . κατάλαβα . . ."

Δηλαδή τώρα ο επιχειρηματικός όμιλος τη πάτησε ; ρωτάω για να καταλάβω !!!

Το βρώμικο παιχνίδι των απολύσεων και της μείωσης των μισθών, θα το αναλάβει ο mr Ανδρέα μας . . . αυτό καταλαβαίνω εγώ, υπάρχει κάποια άλλη μαγική λύση. . . . και όμως υπήρχε . . .

Η ασέλγεια επί του Εθνικού μας αερομεταφορέα είναι διαχρονική και διακομματική.
Πάνω του πάτησαν τα αήθη πολιτικά ρουσφέτια με προσλήψεις, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια ημετέρων διακομματικών χρωμάτων.

Ήταν οι στρατιές των δωρεάν αερομετακινούμενων ψηφοφόρων, με πίστωση υποτίθεται. Είναι γνωστά και τα ξεχνάμε εύκολα νομίζουν. Ήταν και η κακοδιαχείριση σε προμήθειες και αμοιβές προσωπικού, ειδικά του ιπτάμενου. Υπήρξαν λοιπόν οι αμοιβές και οι σπατάλες σε μέσα και υλικά υποστήριξης, το Μεγάλο φαγοπότι . . . αφού και οι πιτσιρικάδες όταν έβλεπαν κάποιον σπάταλο έλεγαν :

"Αυτός είναι της Ολυμπιακής . . ." το πως έφτασε η Ο.Α. σε αυτή τη δυσχερή θέση είναι πολύ εύκολο να εξηγηθεί και το γνωρίζουμε όλοι μας.

Άρα λοιπόν ο mr Ανδρέα μας . . . τι θα κάνει περισσότερο ; . . . αφού μάλλον όλοι μας ξέρουμε ότι ΔΕΝ είναι δα και τόσο Μεγάλο κορόιδο για να φορτωθεί ένα τόσο Μεγάλο και ανυπέρβλητο οικονομικό φορτίο ;
Προφανώς σωστή διαχείριση. Κάτι που οι πολιτικοί μας το λένε θεωρητικά και με ρητορικό στόμφο, αλλά στη πράξη . . . το γνωστό παραμύθι :

"φταίνε οι προηγούμενοι" . . . δηλαδή νομίζετε ότι και ο mr Ανδρέα μας θα μας λέει το ίδιο παραμύθι ; ή θα επιλέξει άξιους συνεργάτες, ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου, ούτως ώστε να εργαστούν πάνω στο αντικείμενό τους για να αποκομίσει κέρδος ;

Με την ίδια λογική των ιδιωτικοποίησεων, ας αρχίσουν να περικόπτουν έδρανα βουλευτών και καρέκλες υπουργών !!! ας πούμε από τα 300 έδρανα να μείνουν τα μισά . . . μιας και το τελευταίο καιρό τα άλλα μισά είναι στο μαντρί.

Να λοιπόν και μία καλή ιδέα που βγήκε από αυτή την ιστορία . . . 150 έδρανα και έπεται συνέχεια και σε άλλα βαρίδια που επιβαρύνουν με τη μούγκα τους το δημόσιο κορβανά και ανέχονται δημόσιες εκποιήσεις . . . όσο για χειροκροτητές - παλαμιστές ας προσλάβουν ωρομίσθιους . . .

Ν.Ζ.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.