Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Τέτοιες εκδηλώσεις παράγουν πολιτισμό και αποδεικνύουν την αλληλεγγύη των λαών. Η νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν λείπει από το προσκήνιο.












Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση με θέμα «Ψωμί της Ειρήνης», που διοργάνωσαν το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα της Λαογραφικής Εταιρείας Βαρνάβα και ο «Συνδέσμος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας».


Η διατήρηση των πολιτιστικών παραδόσεων των λαών είναι μια αντίσταση σ’ αυτούς που μας θέλουν άβουλα όντα και υπηκόους των επιλογών των μεγάλων.


Στο Βαρνάβα της Αττικής, γυναίκες από την Ελλάδα και την Παλαιστίνη ζύμωσαν παραδοσιακά ψωμιά και εδέσματα, τα παιδιά τραγούδησαν και ο κόσμος έκανε το χωριό αδιαχώρητο.


Διακρίναμε τους βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Ντίνο Βρετό, Βασίλη Οικονόμου, τον γιατρό Θανάση Νησιώτη, που βρέθηκε στη Γάζα στη διάρκεια των ανελέητων βομβαρδισμών, τον Δήμαρχο Αχαρνών, που αδελφοποίησε τον Δήμο του μ’ αυτόν της Χαν Γιούνις της Γάζας, δεκάδες πολιτιστικά σωματεία και τεράστιο πλήθος.


Τι μας προξένησε θετική έκπληξη;


Σε εκδηλώσεις που μέχρι σήμερα οι κομματικές νεολαίες και ειδικότερα αυτή του ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι απούσες και αδιάφορες, στη χθεσινή στο Βαρνάβα είδαμε τον Γραμματέα της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή, όχι μόνον να παρευρίσκεται, να παίρνει τον λόγο, να συμμετέχει, αλλά και να συνοδεύεται από κλιμάκιο της Νεολαίας.


Ασκούμε συχνά κριτική και πολλές φορές έντονη (π.χ. στην απουσία του αρμόδιου σκιώδη υπουργού του ΠΑΣΟΚ Μ.Χρυσοχοϊδη, από το ζήτημα του απεργού πείνας Τενέζου), αλλά δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μην επισημάνουμε την έντονη και μαχητική παρουσία του Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ σε λαϊκές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις, στις οποίες δεν υπήρχε ποτέ τα τελευταία 10 χρόνια η παρουσία της Νεολαίας. (βλ. video εδώ)


Επίσης, είδαμε ένα καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο, που ψυχή του είναι ο Πέτρος Κατσίκης και η Μηλέα Παπά, μαζί με δεκάδες εθελοντές της περιοχής.


Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του «Συνδέσμου της Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας» ΑΛ ΑΜΠΑΝΤΛΑ ΝΑΝΤΕΡ και τη ευγενέστατη συνεργάτη του Αμαλία για το δώρο τιμής που μου προσέφεραν (Παλαιστινιακή μαντίλα), καθώς επίσης και τον Γιώργο Αναστόπουλο, εκπρόσωπο στην Ελλάδα της "European Campaign to End the Siege on Gaza" για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την περίπτωση του απεργού πείνας Θόδωρου Τενέζου, όπως και του δημοσιογράφου, ανταποκριτή στην Ελλάδα του AlJazeera, κ. Shaim F. Ayoubi, για το ίδιο θέμα.

Νάσος Ζαγγογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.