Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Ανοικτή Επιστολή στο Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την σιωπή του στο θέμα του Απεργού Πείνας, Θ. Τενέζου


Αξιότιμε κ. Χρυσοχοϊδη, σύντροφε Μιχάλη


Μας προκάλεσε και μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση η επίσημη σιωπή σας σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας Θεοδ. Τενέζου, ο οποίος καταγγέλλει την ύπαρξη στην χώρα μας καρτέλ στον τομέα του οικοδομικού χάλυβα και την συγκάλυψη των καταγγελιών του από την «Επιτροπή Ανταγωνισμού».


Θεωρούμε ότι, ως βουλευτής στην Βουλή των Ελλήνων, ως υπεύθυνος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως άνθρωπος πολιτικά ευαισθητοποιημένος και ενταγμένος στο κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, θα έπρεπε να έχετε δείξει το απαραίτητο, άμεσο και ενεργό ενδιαφέρον για την περίπτωση και τις καταγγελίες αυτές. Ως είναι ευνόητο, τα καταγγελλόμενα έχουν τεράστια και ουσιώδη σημασία για την πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, καθώς και για εκατομμύρια Ελληνες πολίτες, εμπλεκόμενους και καταναλωτές.


Συνάδελφοί σας, βουλευτές του κινήματος, στελέχη και πολίτες μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, πέρασαν από τον τόπο, όπου ο απελπισμένος συμπολίτης μας διεξάγει με αυταπάρνηση και κίνδυνο της ζωής του, τον ειρηνικό του αγώνα ενάντια σε όλα τα καρτέλ και όσους πιστεύει πως τα συγκαλύπτουν, ενημερώθηκαν και τον στήριξαν με δηλώσεις τους. Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλαβαν στα χέρια τους φακέλους, που περιέχουν σειρά από κρίσιμα έγγραφα και έφεραν το θέμα στην Βουλή. Εσείς όμως ως υπεύθυνος τομεάρχης του κινήματος, δεν έχετε δηλώσει ή πράξει το παραμικρό, ούτε ως βουλευτής, ούτε ως άνθρωπος (διότι το θέμα έχει και την ανθρώπινη διάστασή του). Δεν έχετε έλθει καν σε τηλεφωνική επαφή με τον απεργό πείνας Θ. Τενέζο για να ενημερωθείτε προσωπικά και δεν έχετε κάνει καμία δήλωση σχετικά με τα ζητήματα που θέτει, όχι μόνο τα προσωπικά, αλλά και τα ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά.


Πληροφορηθήκαμε από συντρόφους στο ΠΑΣΟΚ, ότι απορρίπτετε τα αιτήματα του Θ. Τενέζου για δύο λόγους:


α) Θεωρείτε (άγνωστο πως και από πού έχετε την σχετική πληροφόρηση) ότι οι ενέργειες του Θ. Τενέζου και οι καταγγελίες του στην επιτροπή ανταγωνισμού από τον Ιούλιο του 2006 έγιναν λόγω της οικονομικής του δυσπραγίας.


Σας πληροφορούμε ότι, όπως προκύπτει από τον φάκελο που μας παρέδωσε, δεν υπήρχαν οφειλές του σε τρίτους κατά τον πιο πάνω χρόνο. Αλλωστε, αυτό που καταγγέλλει ο Θ. Τενέζος είναι η οικονομική του εξόντωση από το καταγγελλόμενο καρτέλ, διότι θέλησε να φέρει στην Ελληνική αγορά, φθηνό για τους καταναλωτές, αλλά της αυτής ποιότητας, οικοδομικό χάλυβα από την Ιταλία. Κατά συνέπεια, οι όποιες (μετέπειτα ή μη) οικονομικές του οφειλές ταυτίζονται με τα καταγγελλόμενα και εμμέσως πλην σαφώς τα αποδεικνύουν, καθώς δεν είναι δυνατόν μια υγιέστατη επιχείρηση με πλέον των διακοσίων εργαζομένων, να βρεθεί ξαφνικά προ της εμπορικής απραξίας και της καταστροφής από την έλλειψη χονδρικής προμήθειας του προϊόντος που εμπορεύεται. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να έχετε έλθει σε επαφή και να ζητήσετε την άποψή του για τα ανωτέρω.


β) Λέγεται επίσης ότι η απουσία σας είναι γεγονός απότοκο της επισκέψεως του υπόδικου Π. Αδαμόπουλου (πρώην προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού), στον Θ. Τενέζο. Για το θέμα αυτό σας θυμίζουμε ότι ο Π. Αδαμόπουλος δεν έχει καταδικαστεί από κανένα Δικαστήριο και αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Το γεγονός όμως ότι πέρασε από τον Θ. Τενέζο, που κάνει την απεργία πείνας στην οδό Πατησίων και ενημερώθηκε, όπως χιλιάδες Ελληνες πολίτες, πως και με ποιο τρόπο μπορεί να εμποδίζει την δική σας παρουσία και ενημέρωση; Μήπως είναι κατακριτέοι κατά την αυτή αντίληψη και οι βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έπραξαν το ίδιο; Μήπως, εάν κάποιος από την κυβέρνηση περνούσε από εκεί, αυτό θα σήμαινε ότι όλοι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να περάσουμε και να ενημερωθούμε;


Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ, εύλογα και ορθά, αρνήθηκε όσα παράλογα ακούστηκαν για την αυτόβουλη παρουσία του Π. Αδαμόπουλου στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα Καρτέλ !!!. Επρόκειτο για μία ανοικτή εκδήλωση και ακόμα πιο ανοικτή και απελπισμένη ανθρώπινη εκδήλωση είναι αυτή του Θ. Τενέζου. Μήπως είχε κατά την γνώμη σας άδικο το ΠΑΣΟΚ στις τότε δηλώσεις του;


Μήπως οι συνάδελφοί σας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εσφαλμένα έφεραν το ζήτημα στην Βουλή;

Λογικά θα έπρεπε να είχατε ήδη λάβει επίσημη θέση και ελπίζουμε να μην σας παρεμποδίζει σε κάτι τέτοιο η στενή συγγενική σχέση άλλου συναδέλφου σας με τον πρόεδρο της επιτροπής ανταγωνισμού.


Εμείς απευχόμεθα οι ανωτέρω πληροφορίες να είναι βάσιμες και θα χαρούμε ιδιαίτερα εάν τις διαψεύσετε, δημοσιεύοντας την διάψευσή σας.


Θεωρούμε όμως ταυτόχρονα και παράλειψή σας, το να μην έχετε ενημερωθεί προσωπικά και να μην έχετε λάβει θέση για τα καταγγελλόμενα από τον Θ. Τενέζο.


Ως πολιτικός που εκπροσωπεί το κίνημα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, το ΠΑΣΟΚ, έχετε την υποχρέωση να το πράξετε και να ενημερώσετε και εμάς για τις θέσεις σας.


Εμείς, ως πολίτες, χρειαζόμαστε και ζητούμε την δική σας θέση, διότι έχουμε την άποψη ότι πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας καλύτερη και να μετακινήσουμε τους «ογκόλιθους», που αρνούνται να μετακινήσουν δηλώνοντας αδυναμία οι πολιτικοί της Ν.Δ. Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά του δημοκρατικού σοσιαλισμού από την «δεξιά».

Με τιμή

Μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ


==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.