Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η αδιαφορία των τοπικών αρχών και το "βαθύ κράτος των Αθηνών" ευθύνονται για το Μαλιακό.

Μετά το ομώνυμο περιβόητο "θανατηφόρο πέταλο" ο Μαλιακός επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του . . . λες και υπάρχει κάποια κατάρα . . . μια κατάρα που ίσως έχει να κάνει με τη σφαίρα του ανεξήγητου και του υπερφυσικού.

Είναι έτσι όμως τα πράγματα ; ή μας βολεύει να τα ρίχνουμε όλα στο "πυρ το εξώτερον";

Για μας όλα εξηγούνται και έχουν συγκεκριμένους διαχρονικά υπαίτιους από τη δεκαετία του 1960, όταν ο θανατηφόρος αυτός δρόμος πέρασε από τη Στυλίδα και μέσα από τα Καμένα Βούρλα. Ήταν το τότε πρόχειρο σχέδιο του ΝΑΤΟ για τις γρήγορες μεταφορές μέσω της Στερεάς Ελλάδας.

ΔΕΝ είναι ώρες για έκθεση ιδεών και ρομαντικές αφηγήσεις . . . απλά για να δώσουμε ένα στίγμα και μια πρώτη εξήγηση στο ότι όλες οι λεγόμενες κακοδαιμονίες σε αυτό το τόπο έχουν ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένες πολιτικές και υπεύθυνους.

Όπως έχει να κάνει στη συνέχεια με τη διαχρονική αδιαφορία των τοπικών αρχών, κυρίως, συνεπικουρούμενη με την άθλια συνενοχή από το "βαθύ κράτος των Αθηνών" μέχρι τα σήμερα, τόσο σε οικολογική συνείδηση και έργα ανάπλασης όσο και στην έλλειψη ευαισθητοποίησης των κατοίκων στην επιβάρυνση με τα τοξικά λύματα που καταλήγουν στο Μαλιακό, αφού πρώτα έχουν μολύνει σε επικίνδυνο βαθμό τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής του Σπερχειού ποταμού και των άλλων παραποτάμιων διεξόδων προς τη θάλασσα.

Νάσος Ζαγγογιάννης

Τα τελευταία νέα από το LamiaNews:

Όμιλος Φίλων του Δάσους "Νεκρά ψάρια στον Μαλιακό κόλπο"
Άφησαν για λίγο το βουνό και ασχολήθηκαν με τη θάλασσα. Πρόκειται για τον Όμιλο Φίλων του Δάσους που με επιστολή γεμάτη αλήθειες, προτάσεις και αιτήματα προς τον νομάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Χειμάρα και το γενικό γραμματέα της περιφέρειας Στ. Ελλάδας κ. Παντελή Σκλιά, με θέμα τα «Νεκρά ψάρια στο Μαλιακό κόλπο», στην οποία αφού αναφέρουν τις προτάσεις τους, ζητάνε:
1) να μας χορηγήσετε αντίγραφα όλων των αποτελεσμάτων από τις αναλύσεις ζωικών οργανισμών στο Μαλιακό κόλπο, από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα
2) να μας ενημερώσετε ένα έχουν σταλεί για ανάλυση δείγματα θαλάσσιου νερού και από ποια σημεία του Μαλιακού και αν υπάρχουν αποτελέσματα να μας χορηγήσετε αντίγραφα αυτών
3) να μας ενημερώσετε εάν το φαινόμενο των νεκρών ψαριών βρίσκεται σε ύφεση ή επιδεινώνεται και από τι είδους μετρήσεις προκύπτει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα
4) να μας ενημερώσετε εάν οι έρευνες έχουν δείξει ύπαρξη τοξικών φυκών ή αλγών ή άλλων επικίνδυνων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών στον Μαλιακό κόλπο
5) να μας ενημερώσετε αν παρατηρήθηκαν νεκρά υδρόβια ή άλλα πτηνά στην περιοχή που παρατηρήθηκαν νεκρά ψάρια.
Αναλυτικά, ολόκληρη η επιστολή, οι προτάσεις και τα αιτήματα, εδώ

Αμφισβητεί το πόρισμα για τον Μαλιακό ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρός. Καθησυχαστικός ο βιολόγος κ. Κουκάρας

Στο κλίμα του Μαλιακού και οι τοπικές εφημερίδες

ΝΖ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.