Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ω ξειν', αγγέλλειν Πολιτείας, ότι ενθάδε κείμαι, τοις των Καρτέλ ρήμασι ΜΗ πειθόμενος.

.
Μέμνησο αυτοίς ότι ενθάδε κείμαι:
(Πατησίων 70 και Κότσικα γωνία).


Λίγο πριν το εισαγόμενο φως φτάσει στην αποψινή γιορτή, σκέφτηκα αντί άλλης ανάρτησης να υπενθυμίσω σε όλους μας, για έναν συνάνθρωπό μας, στην Πατησίων 70 και Κότσικα γωνία, κάτω από την ανύπαρκτη
"Επιτροπή Ανταγωνισμού" . . .

Τον Θοδωρή Τενέζο.




Ελπίζω με την επιστροφή ... κάποιοι να του οφείλουν μία εξήγηση...

Αρκετό το Κώνειο το στικτόν –[ Conium maculatum L.] της Ένοχης Σιωπής και της Εγκληματικής Αδιαφορίας...

Απόσπασμα : --ὦ Κρίτων, ἔφη, τῷ Ἀσκληπιῷ ὀφείλομεν ἀλεκτρυόνα: ἀλλὰ ἀπόδοτε καὶ μὴ ἀμελήσητε. ἀλλὰ ταῦτα, ἔφη, ἔσται, ὁ Κρίτων: ἀλλ' ὅρα εἴ τι ἄλλο λέγεις.
«Όταν ένοιωσε ο Σωκράτης να βαραίνουν τα σκέλη του ξάπλωσε, στη πλάτη. Έτσι του σύστησε ο δήμιος. Συγχρόνως αγγίζοντας τον, αφού πέρασε λίγος χρόνος, παρατηρούσε τα πέλματα και τα σκέλη. Κατόπιν πίεσε δυνατά το πόδι και τον ρώτησε αν αισθάνεται. Ό δε ουκ Εύη. (Είχε ήδη αρχίσει η νέκρωση των αισθητικών νεύρων από την περιφέρεια) και μετά από αυτό πίεσε πάλι, τις κνήμες και αφού ξαναήρθε μας έδειχνε ότι παγώνει και παραλύει. Τον άγγιξε και είπε ότι όταν φθάσει (η παράλυση ) στην καρδιά τότε θα πεθάνει. Ήδη σχεδόν το πάγωμα είχε φθάσει στο επιγάστριο. Ξεσκεπάστηκε, γιατί ήταν σκεπασμένος και είπε αυτό που ήταν τα τελευταία λόγια «ώ, Κρίτων, τω Ασκληπιώ οφείλομεν αλετρυόνα απόδοτε και μη αμελήσετε.» Έτσι θα γίνουν είπε ο Κρίτων. Μήπως θέλεις κάτι άλλο να μας πεις, τον ρώτησε. Αλλά ο Σωκράτης δεν απάντησε τίποτα.... και τα όμματα έστησεν. Ιδών δε ο Κρίτων συνέλαβε το στόμα και τους οφθαλμούς. . .

Νάσος Ζαγγογιάννης
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.