Σάββατο 18 Απριλίου 2009

"Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ουρλιάζανε οι άνθρωποι" .


Μετά από το πρώτο video και πριν αρχίσω να βλέπω τη συνέχεια του n2 θυμήθηκα ξανά τα λόγια του Μενέλαου Λουντέμη :

"Από τότε που γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα"

Είναι τρομερό να βλέπεις θλιμμένα μάτια. Και είναι ακόμη πιο απάνθρωπο και σκληρό να ξέρεις ότι υπάρχουν ανάμεσά μας συνανθρωποί μας, που ΔΕΝ θα έχουν εκείνο το γνώριμο πέρασμα από ένα δρώμενο μιας Μεγάλης βδομάδας, σε ένα αλλά αναμενόμενο ξημέρωμα Κυριακής, μιας νέας επαναλαμβανόμενης ελπίδας για μια νέα "ανάσταση".

Είμαστε δυστυχώς η κοινωνία της σαρκοβόρας ζούγκλας. Όσο ο λεγόμενος πολιτισμός μας οδηγεί σε υποτιθέμενα ανώτερα σκαλοπάτια, παραμένουμε τα πεινασμένα ζώα μιας αγέλης αγρίων θηρίων που κατασπαράσσουμε ότι βρουν μπροστά τους.
Η διαφορά είναι η συνείδηση και το έλλογο του άλογου νου.
Είναι η υποκρισία του πλησίον : "το τι θα πει" και μετά όλα γύρω μας είναι θεμιτά, αρκεί να έχουμε εκπληρώσει τις δικές μας άμετρες επιθυμίες. . . Είναι :

Τα υπόλοιπα δικά σας. Ο καθένας μας έχει κάτι να πει στο δικό του "Εγώ", όπως και να προσδιορίσει επακριβώς το "είναι" του σε ένα απάνθρωπο πολιτισμικό "γίγνεσθαι".

Όπως το νόημα της θυσίας του περίφημου αμνού με τη γεύση του περίφημου σουβλιστού οβελία και το αυριανό γιορτινό τραπέζι του τέλους του 40ήμερου πάθους.

ΝΖ
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.