Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Χαλεπώτατον το γνώσκειν εαυτόν. Πολλά γαρ υπό φιλαυτίας έκαστον εαυτώ προστιθέναι (Χίλων)

Αντιγράφουμε από το πολύ καλό και επίκαιρο blog του Γιώργου Κρόγια :

Κατάπιαμε την γλώσσα μας;
Μούγκα στην στρούγκα για το Βατοπέδι;
Να πω ότι δεν το γνωρίζεις το ζήτημα...
συνταγματολόγος και μορφωμένος άνθρωπος είσαι!
Ή... μας έπιασαν ξαφνικά οι ευγένειες με τον εκφραστή του Δεξιού Γκεμπελισμού, που αφρίζοντας έλεγε τα τρελά του για το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να συμψηφίσει ανόμοια πράγματα;

Κανονικά έπρεπε να τον είχες στήσει στον τοίχο!!
Για να συνέλθουμε λίγο...


Που είσαι ρε Μπόλαρη...
Που είσαι ρε Καρχιμάκη...

Πως να σιωπήσει κανείς με την αφωνία αυτή ; ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ έχει αναστατωθεί με αυτή του τη συμπεριφορά.

Αξίζει να διαβάσετε το σχόλιο του nipou, (13/4/2009 10:53 μμ)
"O Αν συνυπολογίσουμε και την παρουσία του Βενιζέλου στη Βουλή, όπου για όλα στην υπόθεση Παυλίδη, φταίει ο ταλαίπωρος δικαστικός υπάλληλος, κι όχι ο Παυλίδης, ΑΛΛΑ και τη γκρίνια που άρχισε να βγάζει πάλι, ότι δεν μετέχουν οι δικοί του στην επιτροπή κατάρτισης των ψηφοδελτίων, ΟΠΩΣ και τη δήλωση που έκανε για όλα αυτά στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, για την κρίση (είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από οποιαδήποτε κυβέρνηση)......ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΠΑΑΑΑΛΙ;;;;;;;;;;;;;; "

Οι φίλοι αλλά και πολλά από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ μας προτρέπουν γράψτε κάτι !!!
Τι άλλο να γράψουμε ; τοποθετηθήκαμε χθες (βλ. εδώ)

Δυστυχώς οι πολιτικοί έχουν το άγχος της προσωπικής τους ανέλιξης στα κομματικά όργανα και της επικαιροποίησης του προσωπικού τους προφίλ στη κοινωνία. Θέλουν το πολιτικό έργο που παράγουν να γίνει γνωστό. Όπως και την ατομική τους προώθηση σε ανώτερα πολιτικά επίπεδα καταξίωσης. Θεμιτό ως ένα βαθμό αυτό. Αυτό που ίσως ΔΕΝ συνειδητοποιούν είναι η γενική τους εικόνα και η αποστροφή της κοινωνίας για τη πολιτική και τους πολιτικούς.

Ποιος υπήκοος σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ καταλαβαίνει ότι τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα και στηρίζονται στο "δούναι και λαβείν" ; Νομίζω ότι πρέπει να είναι ελάχιστοι αυτοί που σίγουρα κάνουν ότι ΔΕΝ συμμερίζονται ή ίσως ΔΕΝ καταλαβαίνουν αυτή τη διαπλοκή των ΜΜΕ της πολιτικής με τους πολιτικούς.

Οι συμπεριφορές αυτές έχουν καταγραφεί . . . και καταγράφονται συνεχώς, όπως και η προσωπική ιδιοτέλεια της δήθεν άμεσης ενημέρωσης σε συγκεκριμένα μέσα κάποιων μονίμων εκφωνητών και τηλεπαρουσιαστών της πολιτικής.

Παράδειγμα το "πουλί του Μιμή" . . . ένα κοτσύφι το βάπτισε άσπρο . . . έγραψε βιβλίο . . .
το πολύδιαφήμισε σε κάθε γειτονιά που έχει βιβλιοπωλεία και σε κάθε κανάλι που τον βγάζει για να επιδείξει αυτό το "πουλί", που δήθεν αναλύει τα κακά "πουλιά" του καπιταλισμού, μέσα από μία τρέλα αμφισβήτησης ενός γκουρού, πρώην κομουνιστή να το παίξει " Ο Γιωργαλάς του ΠΑΣΟΚ", αντιστρέφοντας τις πηγές που κάποτε υποστήριζε μέσα από τις μαρξιστικές του σπουδές. ΔΕΝ είναι και αυτό κακό. Στην εποχή μας "Τα πάντα ρει και ουδέν μένει. (Ηράκλειτος)" και κάτι που γνωρίζουμε να το αντιστρέφουμε αλλιώς : Νίψον ανομήματα μη μόναν όψιν (Ναός της Αγίας Σοφίας). . . είναι σίγουρα δημαγωγία και τέχνική αλλά μάλλον στα σίγουρα ΔΕΝ παράγει και σωστή πολιτική.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθώσει το ΠΑΣΟΚ . . . και αυτό που πρέπει πρώτα να κάνει είναι να αρχίσει από τα στελέχη του . . . τα λεγόμενα σε αριθμήσεις και κλάσεις γραμμών (πρώτο, δεύτερο κλπ). Αυτό που ζητάει η κοινωνία των δημοκρατικών κυρίως πολιτών είναι η συλλογικότητα της προσπάθειας και η συν ευθύνη όλων των στελεχών.

Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γραφτούν . . . ο ιστοχώρος αυτός ασχολείται περισσότερο με κριτική στο ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο χώρος μας ενδιαφέρει πρωτίστως και με αυτόν θα πορευθούμε εστιάζοντας στα κακώς κείμενα. Τα καλά είναι αυτονόητα για μας τα υποστηρίζουμε αλλά είναι υποχρέωση του κομματικού μηχανισμού να τα αναδεικνύει.

Τελειώνοντας συνεχίζουμε με την ενδιαφέρουσα ανάρτηση του επόμενου ποστ του πολύ καλού φίλου και συναδέλφου blogger :

Σας παρακαλώ! Σας ικετεύω!
Το σημερινό δωράκι ήταν αναπάντεχο! Ανέλπιστο!
Βγήκε ο γιος του ταχυδρόμου να υπερασπιστεί τη Ν.Δ.!
Ως σαν να μην πέρασε ούτε μια ημέρα...
Ωσάν να μην ζήτησε ποτέ συγνώμη ο Καραμανλής!!!
Ως σαν να μην υπήρξε ποτέ το Βατοπέδι...
Σας ικετεύω! Σας θερμοπαρακαλώ.... κάντε το ξανά!

Τρομαγμένοι από την αντεπίθεση διαφάνειας που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει από αύριο ο Γ. Παπανδρέου για να ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ(!) άφησαν ελεύθερο τον μοναδικό που ξέρει καλά να κοροϊδεύει τον κοσμάκη!
Είναι το τελευταίο τους χαρτί. Το χαρτί του πανικού! Είναι φως φανάρι.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε μέρα τον Ρουσόπουλο, αλλά και τον Βουλγαράκη στα κανάλια;
10% θα πάει η διαφορά!

Ε ρε γλέντια...

Περισσότερα αργότερα. Όταν... "αναλύσω" το βίντεο... (βλέπε εδώ) με θέμα:

"Ειλικρινά θα τρελαθούμε σ’ αυτό τον τόπο! Επικοινωνιακή επίθεση Ρουσόπουλου-Στυλιανίδη στα κανάλια…"

Προς το παρόν... ας απολαύσουμε τον Ρίζο σε ένα βίντεο από τα παλια...
- "Όπως τον περίμενα ήταν. Δεν είχε άλλη διέξοδο."
- "Απευθυνόταν σε ανθρώπους με χαμηλό διανοητικό επίπεδο"
- "Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι συντόνιζε την όλη ιστορία, λόγω φιλίας του, πνευματικών δεσμών του ή άλλων, με τον Εφραίμ"!
- "Έχω πειστεί ότι το συντόνιζε και μου το έχουν ομολογήσει πάρα πολλοί υπουργοί"!!!!

Scripta Manent, Verba Volant

Νάσος Ζαγγογιάννης.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.