Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Ξεκινάει σήμερα από το Μιλάνο της Ιταλίας το Νέο Κονβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Σε απευθείας σύνδεση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Aljazeera, Al Hiwar, Al Quds, Al Manar, Al Aqsa, al-Alam και με τα διεθνή δίκτυα BBC και Reuters, στις 13:00 ξεκινάει από το Μιλάνο της Ιταλίας ένα καραβάνι αλληλεγγύης για τους Ελεύθερους Πολιορκημένους της Γάζας.





20 ασθενοφόρα και 50 περίπου βαν από όλη την Ευρώπη, που έδωσαν ραντεβού στο :
7ο Διεθνές Συνέδριο για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή» του Μιλάνο, θα αναχωρήσουν για τη Γένοβα. Εκεί, με πλοίο θα πάνε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και στις 13 Μάη θα επιχειρήσουν να σπάσουν τον κτηνώδη αποκλεισμό, που έχουν επιβάλλει Ισραήλ, ΗΠΑ και Ε.Ε. στο μαρτυρικό Παλαιστινιακό λαό.

Βουλευτές από όλη την Ευρώπη, που συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο του Μιλάνο, ανθρωπιστικές οργανώσεις και σύνεδροι, θα κατευοδώσουν
το Κονβόι Αλληλεγγύης.

Η Ελλάδα, δυστυχώς χωρίς όλους αυτούς που με κροκοδείλια δάκρυα μιλούσαν για τη βοήθεια στα παιδιά της Γάζας, θα είναι παρούσα. Ένα βαν με φάρμακα και σύγχρονο καρδιογραφικό μηχάνημα, θα είναι στο Κονβόι και θα συνεχίσει την ιστορική παράδοση φιλίας και αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό.

(κλικ στις φωτογραφίες για μεγένθυση)

Μπορεί σήμερα να προσπαθούν να μας επιβάλουν μια συλλογική αμνησία, αλλά δεν ξεχνάμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου, που το 1982 έστειλε πλοία να μεταφέρουν από την αποκλεισμένη Βηρυτό του Φενταγίν και τον Γιάσερ Αραφάτ, δεν ξεχνάμε την αλληλεγγύη της Παλαιστινιακής Αντίστασης εναντίον της αμερικανοκίνητης δικτατορίας του Απρίλη 1967…
Αν εκσυγχρονισμός σημαίνει να διαγράψουμε την ιστορία, τη μνήμη την παράδοση της αριστεράς, προτιμούμε να είμαστε οπισθοδρομικοί κι αιθεροβάμονες!

Άσχετο;
Που βρίσκεται η βοήθεια που πρόσφερε ο ελληνικός λαός στη διάρκεια της βάρβαρης γενοκτονίας στη Γάζα;

Ποιοι είναι και που αποσκοπούν αυτοί που στον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ καλούσαν τον ελληνικό λαό να προσφέρει βοήθεια στη Γάζα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.