Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Βρετανός φωτορεπόρτερ καταγγέλλει την ελληνική αστυνομία

Ο Βρετανός κωμικός, Charlie Skelton, επισκέφθηκε την Αθήνα προκειμένου να καλύψει τη συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, στην Αθήνα, για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian. Μιλώντας στο infowars.com, καταγγέλλει τη στάση Ελλήνων αστυνομικών οι οποίοι των προπηλάκισαν.
Περιγράφοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν έξω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο Skelton αναφέρει ότι καθώς τραβούσε φωτογραφίες περικυκλώθηκε από αστυνομικούς, ένας εκ των οποίων οπλοφορούσε. Όπως τονίζει, τον χτυπούσαν στον ώμο και του ζητούσαν τη φωτογραφική μηχανή. «Ένας από εσάς έχει όπλο, μου φωνάζετε, δεν καταλαβαίνω γιατί, τράβηξα μία φωτογραφία, είναι λίγο περίεργο όλο αυτό, τι συμβαίνει;», έλεγε χαρακτηριστικά ο Βρετανός στους Έλληνες αστυνομικούς.

Εκείνοι του ζήτησαν να μπει στο περιπολικό και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί του ζήτησαν να σβήσει τις φωτογραφίες, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Τελικά η αστυνομία του επέτρεψε να φύγει.

Η πρόθεση της Guardian ήταν να διακωμωδήσει τη σημασία του φόρουμ. Ωστόσο, ο Skelton επικοινώνησε με το infowars.com προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των συμβατικών Μέσων Ενημέρωσης. Κατά τη γνώμη του, τα ΜΜΕ θα έπρεπε να καλύψουν το γεγονός, επισημαίνοντας τον «περίεργο» ρόλο ανάλογων φόρουμ, ωστόσο, όπως επισημαίνει απουσίαζαν.

Λιμουζίνες, μπλόκα στους δρόμους, αστυνομικοί με όπλα, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ συνεδριάζει για 57η φορά, ωστόσο, κανείς δεν είναι εκεί, σημειώνει ο Skelton.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.