Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Η αλήθεια είναι ότι φοβούνται και τρομοκρατούνται από την κριτική και τις αποκαλύψεις των blogs!!!


Ομολογία Καραμανλή: Φόβος ΚΑΙ τρόμος τα blogs για την Δεξιά.
(krogias)

Από το "οι κουκουλοφόροι συντονίζονται μέσω blogs"... φτάσαμε στο blog.nd.gr!!!

Ω, τι υποκρισία! Ω, τι ψέμα!

Η Ν.Δ. ξαφνικά θυμήθηκε τον πολίτη και ζητάει... την γνώμη του!
Πάλι ένα μήνα πριν τις εκλογές!
Αυτή τη φορά ζητά και την γνώμη ΚΑΙ του πολίτη του διαδικτύου.
"Θέλουμε ουσιαστική, άμεση και αληθινή μεταξύ μας επικοινωνία."
Μόλις έναν μήνα πριν τις εκλογές...
Τόση ευαισθησία για επικοινωνία με τον πολίτη!

Σχόλιο: Ετοίμαζα ένα θέμα για τη απρόκλητη βία των ΜΑΤ, αλλά τελικά μετά και τη δική σου ανάρτηση, αποφάσισα να το αναρτήσω συμπληρωματικά ως το παρακάτω σχόλιο:

Η προκλητικότητα των ΜΑΤ είναι δεδομένη.
Μία παλιά αλλά χαρακτηριστική σκηνή (όπως αυτή περίπου > στη φώτο) μου συνέβη σήμερα, ακριβώς μετά τη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στη πλατεία Κλαυθμώνος.

Βρισκόμουν στην οδό Σταδίου με κατεύθυνση προς ομόνοια και στο ύψος περίπου της Σοφοκλέους ακούω από ένα ασύρματο αστυνομικού: "Ομάδα αναρχικών από πλατεία Κοτζιά κατευθύνεται προς Σταδίου . . ." Σταμάτησα για λίγο εκεί και βλέπω όλοι οι δρόμοι να έχουν γεμίσει από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι δρόμοι άδειοι από άλλους πολίτες και εγώ ήμουνα σχεδόν μόνος.
Εκείνη τη στιγμή βλέπω μία μεγάλη ομάδα νεαρών, περίπου 100 ατόμων να κατευθύνονται με γρήγορο βηματισμό προς την Σταδίου και με κατεύθυνση προς Πανεπιστημίου.

Οι νεαροί αυτοί, χωρίς κουκούλες και διάθεση να προβούν σε επεισόδια, βρέθηκαν κυκλωμένοι από δυνάμεις των ΜΑΤ και μάλιστα σε ασφυκτικό κλοιό.

Η μαρτυρία μου αυτή έχει καταγραφεί από το κινητό μου τηλέφωνο. Χρησιμοποιώ μόνο αυτό το μέσο το οποίο έχει χαμηλή ευκρίνεια εικόνας για να ΜΗΝ καταγράφω πρόσωπα.

Βγάζω λοιπόν το κινητό τηλέφωνό μου και επιλέγω video:

Ξαφνικά και ενώ ένας νεαρός απαντούσε σε προκλήσεις ανδρών των ΜΑΤ, αισθάνομαι κάποιον να με σπρώχνει βίαια και έναν άλλον να μου τραβά το δεξί χέρι που κράταγα το κινητό μου.

Το τι άκουσα ΔΕΝ λέγεται . . . συνειδητοποιώ ότι με το τράβηγμα του χεριού μου η κάμερα του κινητού ήταν κλειστή. Επιλέγω πάλι λειτουργία ενώ συγχρόνως διαμαρτυρόμουν για αυτή την απρεπή συμπεριφορά.

Τα λόγια αυτά ακούγονται στο video.

Αποφάσισα να σταματήσω να καταγράφω και προχώρησα προς Ομόνοια.

Βλέπω εκείνη τη στιγμή ένα μηχανοκίνητο τμήμα δικυκλιστών, επί της Σταδίου με κατεύθυνση Σύνταγμα. Βγάζω πάλι το κινητό, για καταγραφή αυτού του πρωτόγνωρου για μένα αστυνομικού φαινομένου το οποίο μου θύμιζε παρέλαση μοτοσικλετιστών.

Δύο αστυνομικοί με κανονικές στολές μου απαγόρευσαν να χρησιμοποιήσω το κινητό.

Τους ρώτησα: "Διαπράττω παρανομία να καταγράφω μία παρέλαση μοτοσικλετιστών"

- "Ναι" μου λέει ο νεαρός αστυνομικός.

- "Ποιος νόμος είναι αυτός που το απαγορεύει;" ρωτάω έκπληκτος.

"Υπάρχει νόμος. . . δεν τον θυμάμαι . . . αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι απαγορεύεται".

Αυτό που με εξέπληξε δυσάρεστα ήταν όταν με ρώτησε :
"ΔΕΝ πιστεύω να καταγράφεις τη συνομιλία μας ;"

Του απάντησα "ΟΧΙ ασφαλώς" . . . "ιδιωτικές συνομιλίες, άλλοι καταγράφουν και ΟΧΙ οι bloggers"

Στη συνέχεια τράβηξα ένα τελευταίο πλάνο από τους μοτοσυκλετιστές και σταμάτησα.

Το δια ταύτα τώρα αγαπητέ και φίλε Γιώργο:

Αν προσέξεις το video και το συνδυάσεις με τη παραπάνω αφήγηση βγάλε και τα δικά σου συμπεράσματα. Τα δικά μου :

Προσωπικά σήμερα αισθάνθηκα ότι ζω σε ένα ανελεύθερο καθεστώς κρατικής τρομοκρατίας. Το ότι ΔΕΝ μου άνοιξαν κανένα κεφάλι θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό.

Οι άνθρωποι αυτοί που υποτίθεται προφυλάσσουν το πολίτη είναι ένα Μεγάλο ψέμα.

Η αστυνομία πρέπει να είναι αποτελεσματική και πάνω από όλα ευγενής και να ΜΗΝ προκαλεί. Αν ήμουνα σε νεαρότερη ηλικία και απαντούσα με ανάλογες εκφράσεις ή τους έσπρωχνα ή φερόμουν σαν και αυτούς . . . σίγουρα από το ΚΑΤ ΔΕΝ θα μπορούσα να γράψω αυτό το σχόλιο, το οποίο μου δημιουργεί Απέραντη Θλίψη.

Θυμήθηκα το βιβλίο του αείμνηστο Ανδρέα: H Δημοκρατία στο Απόσπασμα!!!

"H έκδοσή του θα εκπληρώσει το σκοπό της αν παρακινήσει τον αναγνώστη να συλλογιστεί και ίσως να καταλήξει στη διαπίστωση πως ο ιμπεριαλισμός, αν και επίσημα θαμμένος, δεν έχει πεθάνει.
H Eλλάδα υπήρξε ένα από τα θύματά του.
Kι αν η γνώση αυτού του κινδύνου δεν οδηγήσει σύντομα τις δημοκρατικές δυνάμεις της Ελλάδας και όλου του κόσμου σε αποφασιστική αναμέτρηση με τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, αναπόφευκτα θα υπάρξουν κι άλλα θύματα».
" . . .

Λυπάμαι, ειλικρινά, για τη κατάντια που έχουμε φτάσει ως χώρα. Αυτοί οι άνδρες θα είναι και αύριο σε αυτές τις δυνάμεις τρόμου και καταστολής. Η δημοκρατία μας και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και προσώπων βρίσκεται σε Μεγάλη δοκιμασία.

Σε πολλά παράθυρα βγαίνουν βουλευτές της συμπολίτευσης και συμψηφίζουν τα σημερινά έκτροπα των αστυνομικών με το ξυλοδαρμό των συνταξιούχων επί Σημίτη.

Αυτό φοβάμαι και για τη αυριανή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι απρόκλητα θα προπηλακίζουν ή θα φέρονται, όπως και σε μένα ή σε κάθε άλλον πολίτη, ο οποίος θέλει να εκφραστεί και να καταγράψει με στοιχεία παρόμοια περιστατικά.

Νάσος Ζαγγογιάννης

ΥΣ: Σχετικά . . . για να ΜΗΝ ξεχνάμε . . .

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.