Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Γιώργος Παπανδρέου: Διασύρων και αυτοδιασυρόμενος!


Οδηγός μας είναι οι αξίες μας

Σχόλιο: Καλή μου Φίλη Μαρία.

Είναι πρώτη φορά που θα προσθέσω κάποιες σκέψεις μου σε κείμενά σου.
Το κάνω από ανάγκη περισσότερο για αυτόν τον ιστοχώρο που τον έφτιαξα με σκοπό και φιλοδοξία να γίνει ένα μικρό βήμα στοχασμού πάνω στη πολιτική.
Τα άρθρα σου είναι αυτά που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω.
Η πολιτική των πολιτικών έχουν ένα άλλο τρόπο που σκέφτονται. Είναι η ψυχρή λογική των "κουκιών". Είναι οι συσχετισμοί των εσωτερικών δομών και οι σαρκοβόροι αντίπαλοί τους. κρατώ αυτό που έγραψες: "η Ελλάδα δε γεννάει πια πολιτικούς ΗΓΕΤΕΣ που να μετρούν τα λόγια τους, που να εμπνέουν και ν’ αξίζουν το σεβασμό και την εμπιστοσύνη μας… "

Σήμερα κάποιος φίλος με είπε υπέρμετρα ρομαντικό. Αισθάνθηκα μόνος και αποξενωμένος.

Οι επισημάνσεις που έκανες παραπάνω, είναι ξέρω και καλοπροαίρετες και αληθινές.
Ο λόγος σου είναι όπως πάντα έγκυρος και αφοπλιστικός.

Θα ήθελα σε κάποια σημεία να διαφωνήσω ως υποστηριχτής αυτού του πολιτικού χώρου. Αλλά τι να αντιπαραθέσω; οι αλήθειες σου έχουν μία και μοναδική αλήθεια τη ΜΗ λήθη.

Διακρίνω σε αυτά συγχρόνως μία ντομπροσύνη και μία παιδική αθωότητα η οποία ισχυροποιεί κατά πολύ τα επιχειρήματά σου.

Έχεις δίκιο καλή μου Μαρία, αλλά τι προτείνεις;

Δυστυχώς οι πολιτικοί λένε . . . αλλά ΔΕΝ αφουγκράζονται την αγωνία μας. Μας βλέπουν και εμάς σαν κάποιους ενοχλητικούς "τρακαδόρους" που τους μιλάνε μηχανικά και με το γνωστό επαναληπτικό ξύλινο λόγο τους καθησυχάζουν.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις:
Ceo&Csr2009 Agenda (en)
Κοίταξε τη παραπάνω θεματολογία, τους καλεσμένους και στην συνέχεια τους υποστηριχτές χορηγούς.

Το ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του "μείωσε το κύρος της χώρας", είναι κάτι που το συνηθίζουν (για να μειώσουν το πολιτικό τους αντίπαλο - ή χώρα ίσως είναι σε δεύτερη μοίρα, όπως τότε με τη περίφημη κίνηση Αλογοσκούφη που μας έβαλε τελικά σε επιτήρηση και πτώχευση ) η υπόλοιπη αναφορά σου σε αυτό με έχει καλύψει.

Στις κόντρες αυτές τα θύματα είναι οι υποστηριχτές ψηφοφόροι και πολύ περισσότερο αυτοί που θέλουν να αποκομίσουν προσωπικά πολιτικά οφέλη και ανήκουν σε κομματικούς μηχανισμούς (μακριά από μένα αυτά).

Στα μέσα Μαΐου θα δούμε και άλλα συνέδρια και χωρίς ατζέντα αυτή τη φορά..

Τελειώνοντας θα ήθελα να σου επισημάνω ότι η διαφορά μας, ενώ συμφωνούμε, είναι η εξής: Εσύ βλέπεις αφοριστικά την όλη πολιτική κατάσταση της χώρας μας, ενώ εγώ αντίθετα προσπαθώ μέσα από συγκεκριμένο χώρο, να παλέψω για να τηρηθούν τα υποσχεθέντα σε προγραμματικό λόγο και ιδεολογικές αξίες

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη. . .

Με εκτίμηση και φιλία Νάσος.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.