Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον… 65 χρόνια από τη σφαγή 218 Διστομοτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής


Η Μαρία Παντίσκα, “Life”, 27 Νοέμβρη 1944

Αύριο συμπληρώνονται 65 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Διστόμου και ο Δήμος Διστόμου πραγματοποιεί εκδηλώσεις…
Όμως, μια ηρωική μορφή απουσιάζει… και δεν απουσιάζει απλώς λόγω του θανάτου της, αλλά γιατί ο Δήμος την ξέχασε… η Μαρία Παντίσκα, έφυγε από τη ζωή πριν δύο μήνες περίπου σε ηλικία 84 και δεν ακούστηκε λέξη, ή δεν έγινε κανένα αφιέρωμα… (ΔΙΣΤΟΜΟ).

Στις 27 Νοέμβρη του 1994, το σύμβολο της Ελλάδας, η ηρωική μορφή της Μαρίας έκανε τον γύρο του κόσμου, μέσα από το αμερικάνικο περιοδικό “ Life”, κάνοντας γνωστή τη ναζιστική σφαγή και την Εθνική Αντίσταση σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.
Σήμερα η δημοτική αρχή, ίσως έχει άλλες προτεραιότητες.
Εμείς επισημαίνουμε: Όποιος δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον!
Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει πως έχει μνήμη και θα βρεθεί αύριο στο Δίστομο, στην πρώτη του δημόσια εμφάνισή του μετά την εκλογική νίκη της Κυριακής, στην επέτειο της ναζιστική σφαγής.

* Με την ευκαιρία… ας μην ξεχνάμε τον Γιάννη Σταμούλη, που έδωσε τον αγώνα για την εγκληματική σφαγή του Διστόμου!
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.