Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ρύθμιση χρεών

Πρόταση νόμου για τη «ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ με στόχο την ανακούφιση των πολιτών που έχουν πραγματική αδυναμία καταβολής των χρεών και δεν κατέχουν περιουσιακά στοιχεία.(naftemporiki)





Όπως διευκρίνισε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, θα παρέχεται η δυνατότητα μέσα από καθορισμένη δικαστική διαδικασία, σε όσους καταναλωτές έχουν διαπιστωμένη και μόνιμη αδυναμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να τα ρυθμίσουν και να απαλλαγούν από αυτά, εξοφλώντας με ρεαλιστικούς με βάση το εισόδημά τους όρους ένα μέρος των χρεών που καθορίζεται από το δικαστήριο και δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το 10% των οφειλών.

<(Φώτο: Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.)

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι να μην υφίστανται περιουσιακά στοιχεία και να μην επαρκούν τα τρέχοντα εισοδήματα του καταναλωτή για την ικανοποίηση των δανειακών υποχρεώσεων. Στην περίπτωση αυτή, ο οφειλέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να καταθέτει κάθε μήνα για τρία έως πέντε έτη μέρος του εισοδήματός του στους πιστωτές. Αν δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του δεν επέρχεται απαλλαγή από τα χρέη.

Το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα ο οφειλέτης στους πιστωτές για 3-5 έτη, θα προσδιορίζεται από το δικαστήριο, το οποίο θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα του οφειλέτη από την εργασία του και να τα σταθμίζει με τις βιοτικές ανάγκες του ιδίου και των προστατευόμενων μελών της οικογένειάς του.

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τη λήξη της περιόδου των 3-5 ετών, πρέπει να έχει εξοφληθεί ποσοστό τουλάχιστον 10% των συνολικών οφειλών του οφειλέτη. Από εκεί κι έπειτα κηρύσσεται η οριστική απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του.Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας Σχόλιο:

Το video αυτό είναι από 16-4-09.
"Διαβάζουμε από τη χρήστη Kirkh70 : H πλήρως αποκλεισμένη απ τα διαπλεκόμενα μέσα, υπεύθυνη για τα οικονομικά,εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και του Γιώργου Χουδαλάκη στον real FM.
Μια ανάσα αισιοδοξίας που εμένα τουλάχιστον μου την έδωσε.
Περισσότερα για το θέμα γράφω στο blog μου"


Ίσως και η ίδια η συντρόφισσα Λούκα Κατσέλη να αναρωτιέται γιατί μερικά blogs αναπαράγουν τις δηλώσεις της, τη στιγμή που τα ΜΜΕ σιωπούν.
Αυτό το κενό, εμείς συμπληρώνουμε, αγαπητοί αναγνώστες. Αν κάποια μέρα, όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, το αναλάβουν επί "ίσοις όροις" τα ΜΜΕ, εμείς θα αυτοκαταργηθούμε.
Τιμούμε και εκτιμούμε τη προσπάθεια της αγαπητής μας Λούκα και εμείς θα τη στηρίζουμε. Είναι από τα στελέχη που εργάζονται χωρίς να αυτοπροβάλλονται.

Νάσος.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.