Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ανοικτός διάλογος με τους bloggers: Θα τους αφήσουμε να μας φιμώσουν;

"Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά". -Ελευθερία, Ισότης-"
Ρήγας Βελεστινλής.

Είσαι ελεύθερος και αδέσμευτος blogger; σε ενδιαφέρει!!!
Η συμμετοχή σου στον ανοιχτό διάλογο θεωρείται απαραίτητη.


[Το λογότυπο είναι από http://www.dentnews.net/?p=100]

Με μία κοινή φωνή:
Θα τους αφήσουμε να μας φιμώσουν;

Οι συμμετοχές των ανώνυμων blogger θα γίνονται δεκτές με πιστοποίηση του e-mail τους.

Η κίνηση αυτή ξεκίνησε αυθόρμητα και από μηδενική βάση, με αφορμή την ανάρτηση του e-Lawyer, με θέμα:

"Μία πρόταση για την αντιμετώπιση τυχόν blogoνόμου"

Θα ακολουθήσει ανοικτός διάλογος στον αέρα και υπό το φως του ήλιου, μακριά από τα σκοτάδια της διαπλοκής:

ΣΗΜ: Η σελίδα αυτή θα παραμείνει ενεργή μέχρι να αποφασισθεί κάποια κοινή γραμμή, που θα μας αντιπροσωπεύει όλους όσους θέλουμε να συλλογούμαστε ελεύθεροι.

16-7-09

dialogoskoinonia είπε...

Θα έλεγα και θα πρότεινα κάτι άλλο ... .
Ο χώρος ως έχει αποτελεί εύκολη λεία της τρομοκρατικής απειλής του κράτους. Απομονώνει κάποιους, τους χτυπάει με μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και οι υπόλοιποι "παραδειγματίζονται" ... και αυτοφιμώνονται.

Αυτό που κατά την γνώμη μου χρειάζεται πρώτα και πέρα από όλα είναι η αυτοοργάνωση σε ένα νομικό πρόσωπο με καθαρά δημοκρατικές και ελευθεριακές διοικητικές συνιστώσες. Πρέπει απέναντί τους να έχουν κάτι συντεταγμένο και ογκώδες αριθμητικά και πολιτικά.
Εάν όργανο με σωματειακή μορφή, το οποίο θα έχει προκαθορισμένες αρχές δημοκρατίας και ανεξαρτησίας (για τους συμμετέχοντες) και στο οποίο θα γίνονται μέλη όσοι δεν είναι υποκινούμενα ή ενεργούμενα κανενός.
Αυτό το όργανο μπορεί να εκφράσει την ελευθεριακή έκφραση των bloggers και να την υπερασπιστεί απέναντι στο κράτος και στο "αμφιπαρακράτος" .
Αυτό το όργανο θα σταθεί κριτικά απέναντι στις νέες ρυθμίσεις, θα ενώσει και θα στηρίξει όσους διώκονται.
Εάν καταλήξει και σε συγκεκριμένο μεσολαβητικό ρόλο είναι κάτι που μπορεί να κριθεί στην πορεία και τοις πράγμασι.
Ομως είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε να συγκροτηθεί μία ένωση ελεύθερων ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από το διαδίκτυο, που ενεργούν αδέσμευτα και ανεξάρτητα και που εν ολίγοις εκφράζουν την δυνατότητα διαφυγής από τις εξουσιαστικές δομές και του πυλώνα της ενημέρωσης.
Αυτό θέλω να θέσω ως πρόταση και νομίζω πως μπορούμε να το δουλέψουμε στο μυαλό μας (ήδη έχω ποιό συγκεκριμένα και συγκροτημένα πράγματα στο μυαλό μου) και να το θέσουμε σε όλους.
Αλλωστε η ίδια η κυβέρνηση υποπίπτει σε ένα κεφαλαιώδες σφάλμα για την πολιτική που θέλει να εκφράσε: de facto και σύντομα de iure αναγνωρίζει χαρακτήρα ΜΜΕ στα bloggs. Στην προσπάθεια να ελέγξει μέσα από τους δεδομένους μηχανισμούς, μας χαρακτηρίζει ως κάτι που δεν θέλουμε να είμαστε και μας εντάσσει σε ένα επάγγελμα που δεν ασκούμε. Αντίστοιχη όμως είναι και η λειτουργηματική κατοχύρωση στον μηχανισμό των αστικών συνταγμάτων, η οποία το λιγότερο που μπορεί να φέρει είναι η συνολική εντροπία των μηχανισμών των ΜΜΕ.
Ολα αυτά παίζουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης που κάποιοι πρέπει να την κάνουν και στην δικαστική μετουσίωση ενός αγώνα.
Νομίζουν ότι μας πετούν σε μία θάλασσα στην οποια δεν μπορούμε να κολυμπήσουμε ευελπιστώντας ότι θα πνιγούμε. Εάν κρατήσει ο ένας τον άλλον και δημιουργήσει μετασχηματισμούς στην δράση, είναι βέβαιο ότι άλλοι θα πνιγούν ...

Οι Υπόλοιπες αναρτήσεις θα ακολουθούν τα σχόλια της κυρίας ανάρτησης.

ΣΗΜ: ΔΕΝ θα υπάρξει συντονισμός.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.