Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ποιους ενοχλεί η Αριστερά του ΠΑΣΟΚ!



Όταν η Αριστερά "ενοχλεί", τότε η Αριστερά κάνει καλά τη "δουλειά" της!
Αυτό είναι ένα θεμελιακό αξίωμα που τον τελευταίο καιρό βλέπω με χαρά να επιβεβαιώνεται. Όσο η Αριστερά του ΠΑΣΟΚ σιωπούσε, ηττημένη και διαλυμένη από τις χαμένες μάχες του παρελθόντος, τόσο το σύστημα της αντίδρασης, που υπάρχει και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ένιωθε ασφαλές και μακάριο.
Όταν όμως ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έριξε το σύνθημα πριν από ένα χρόνο περίπου "ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, αντισταθείτε!", στάθηκε αρκετό για να κινητοποιήσει εκείνες τις δυνάμεις που ένιωθαν απογοητευμένες και περιθωριοποιημένες!
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέτοντας τον εαυτό του επικεφαλής μίας μεγάλης ενωμένης Αριστεράς σε έναν ανένδοτο αγώνα κατά της ολιγαρχίας, αφύπνισε και ανακάλεσε στο πλευρό του όλους τους συντρόφους που είχαν αποστασιοποιηθεί. Βεβαίως, στο ξύπνημα της μεγάλης Αριστεράς βοήθησε και η οικονομική κρίση - ύφεση και η ανικανότητα της δεξιάς διακυβέρνησης να διαχειριστεί τα θέματα προς όφελος του λαού.
Αυτή όμως η Αριστερά του ΠΑΣΟΚ, που τώρα τέθηκε αποφασισμένη στο προσκήνιο των πολιτικών και ιδεολογικών εξελίξεων, φαίνεται να πονοκεφαλιάζει όλους εκείνους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία για την εξουσία. Βλέπετε, υπήρχε μία απλή λογική στο παρελθόν, η οποία έλεγε: βάζουμε τους Αριστερούς να ρίξουν τη δεξιά και την επομένη ημέρα αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση εμείς και... άστους να ζουν με τις αγωνιστικές δάφνες!
Αυτή η αντίληψη όμως πια δεν "περνάει"...
Η Αριστερά του ΠΑΣΟΚ, μαθημένη από το παρελθόν της, τάχθηκε στο πλευρό του Γιώργου αποφασισμένη όχι μόνο να ρίξει τη δεξιά, αλλά να μην επιτρέψει και την επιστροφή της δεξιάς του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, όπως εύστοχα είπε σε συνέντευξή του ο Άρης Μουσιώνης. Και εκεί αρχίζει ο... πονοκέφαλος των "συστημάτων", που βλέπουν στην ακόρεστη επιθυμία τους για εξουσία, εμπόδια!
Έτσι, έχουν αρχίσει ήδη την προσπάθεια, να ανακόψουν την ορμή αυτής της κινηματικής και κοινωνικής Αριστεράς, να τη χαλιναγωγήσουν, να την -εάν είναι δυνατόν- ελέγξουν!
Φευ, για αυτούς, τίποτα δεν θα καταφέρουν! Γιατί, σε αντίθεση με αυτούς που βλέπουν την πολιτική ως μέσω ανέλιξης, οι Αριστεροί του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν και αγωνίζονται για το κοινό καλό, για το κοινό όφελος και για την απελευθέρωση της χώρας από τα καρτέλ και την ολιγαρχία! Αυτό εξάλλου τους ζητήθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνουν και αυτό κάνουν! Και ενώ είναι οι μόνοι "εντός γραμμής", ενώ είναι οι μόνοι που ακούν σοβαρά των Πρόεδρο και εφαρμόζουν στην πράξη τα κελεύσματά του, βρίσκονται στο στόχο διάφορων δουλικών "παραγοντίσκων" που τους κατηγορούν για "υπερβολικό ενθουσιασμό", για "τραγελαφικότητες" και άλλα, που ανασύρουν από τους ταπεινούς τους εγκεφάλους για να θίξουν εκείνους που αγωνίζονται δίχως να προσμένουν σε ανταλλάγματα, παρά μόνο σε μία κοινωνία της Δικαιοσύνης και της Αρετής, όπως δεσμεύτηκε ο Γιώργος.
Ας βάλουν λοιπόν καλά στα μυαλά τους το εξής απλό: Εμείς "σύντροφοι" δεν διεκδικούμε ούτε τις καρέκλες ή καρεκλίτσες σας, ούτε τα οφίτσιά σας, ούτε τους μηχανισμούς σας! Χάρισμά σας! Εμείς θέλουμε να ζήσουμε σε μία δίκαιη και ενάρετη Ελλάδα και επειδή εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Παπανδρέου, δίνουμε τον αγώνα μας μέσα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ούτε μας χρωστά, ούτε του χρωστάμε! Εμάς δεν μας νοιάζει το καλό του "κόμματος" (που είναι Κίνημα) αλλά του τόπου, του λαού! Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε ξανά "μεγάλα φαγοπότια", όχι εκεί θα μας βρείτε απέναντι, γιατί -στην τελική- αυτό λέει και ο Γιώργος Παπανδρέου!
Μπορείτε, άνετα, να μας κατηγορήσετε ως "ρομαντικούς" που πιστεύουμε τον Γιώργο ή που παίρνουμε σοβαρά τα λόγια του! Προσέχτε όμως "σύντροφοι"... Αυτή τη φορά, εμείς είμαστε εντός γραμμής! Και δεν θα σας αφήσουμε ούτε τον Πρόεδρο να σαμποτάρετε, ούτε και το πρόγραμμα διακυβέρνησης που εκείνος επιθυμεί να εφαρμόσει...
Κρατήστε τις καρέκλες σας λοιπόν, συνεχίστε να ζείτε στον εσωκομματικό σας μικρόκοσμο που καμία σχέση δεν έχει με την κοινωνία και τις ανάγκες της!
Εμείς, ακολουθούμε τον Γιώργο, αγωνιζόμαστε με τον λαό (ως λαός που είμαστε), αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και ξέρουμε -αυτό που είπε και ο Πρόεδρος- ότι αυτή τη φορά είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αλλιώς θα μας πάρουν με τις πέτρες!
===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.