Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν ηγέτη που θα ματώσει το γιαταγάνι της κάθαρσης.

Σώστε τη χαμένη τιμή της πολιτικής

Το έργο που ξεκίνησε να παίζεται από χθες στην Ελληνική πολιτική σκηνή ήταν αναμενόμενο.
Παρ'ότι υπήρχαν διαφορετικές προβλέψεις κι εκτιμήσεις, ο Χριστοφοράκος εκδίδεται στην Ελλάδα τις προσεχείς μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα στοιχεία έχουν ήδη δημοσιευθεί από καιρό. Οι καταθέσεις των επιτελών της θυγατρικής Ζίμενς κ.κ. Κουτσενρόιτερ και Σίκατσεκ, που τελεσίδικα καταδικάστηκαν, βεβαιώνουν για την ύπαρξη των μαύρων ταμείων αλλά και την διάθεση των εμβασμάτων σε διάφορους λογαριασμούς.

Ο Χριστοφοράκος βεβαιώνει για την συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων
(ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) μέσω των ταμείων τους, να ασκήσουν την επιρροή τους (βλέπε πίεση ή λάδωμα) στους αρμόδιους δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να.... αποφασίσουν υπέρ των συμφερόντων της γερμανικής εταιρίας και σε περιπτώσεις αμφιβολίας τους να ενεργήσουν ακόμα και ενάντια στο καθήκον τους.

Την συνέχεια του έργου θα την δούμε σε πάρα πολλές πράξεις:
Όλοι πλέον θα δείχνουν αλλού.
Όλοι θα αρνούνται εμπλοκή στελεχών τους στην επιχείρηση "λάδωμα"
Όλοι στο τέλος θα σφυρίζουν αδιάφορα.
Όλοι (για να είμαστε ακριβείς πολλοί, υπάρχουν και φωτεινά πολιτικά πρόσωπα) έτσι κι αλλιώς έχουν πάρει τα δωράκια τους.
Και όλοι "θα πετάξουν την μπάλα στα μνήματα".

Το καλοκαιρινό φυσικά εσπευσμένο κλείσιμο της Βουλής έχει οδηγήσει στην παραγραφή ευθυνών όλων των πολιτικών προσώπων μέχρι το 2007. Οι ευθύνες για προηγούμενες περιόδους είχαν ήδη παραγραφεί. Που σημαίνει ότι δεν θα δικαστεί κανείς για τις μίζες. Το πολύ - πολύ να δικαστούν κάποιοι υπάλληλοι.
Τα λεφτά όμως είναι πολλά, Άρη!!!!

Όχι αν ήταν λίγα θα ήταν λιγότερο σημαντικό. Όμως...
Κάποιοι τα πήραν. Πως θα αποδοθούν οι ευθύνες; Λεκτικά;
Ή μήπως είναι νόμιμο να τα "παίρνουν" οι κομματικοί οργανισμοί; Και μάλιστα με τέτοιες βρωμερές μεθόδους; Γιατί δεν παίρνουν λίγα μέσω της νομοθετημένης κρατικής επιχορήγησης.

Ένας δρόμος αποκατάστασης όμως μπορεί να υπάρξει. Και με την προϋπόθεση ότι έχουν α....δια οι πολιτικοί αρχηγοί.

Για να βρει το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα την χαμένη αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του (που αμφιβάλλουμε αν υπήρξε ποτέ), θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να κατατεθεί:
ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ.

Σχόλιο: Το ότι νομικά μπορεί ένας τέτοιος νόμος να ΜΗΝ έχει αναδρομική ισχύ είναι το νομικό τερτίπι του διαπλεκόμενου νομοθέτη. Βέβαια έχει τις εύλογες, ως ένα σημείο, αιτιάσεις και ερμηνείες νομικών επιχειρημάτων... σήμερα όμως εμείς έχουμε πληγωθεί από τις ηθικές ερμηνείες των επιχειρημάτων και πρακτικών.

Σήμερα η Ελλάδα έχει ανάγκη από έναν ηγέτη που θα ματώσει το γιαταγάνι της κάθαρσης. Μπορεί ακόμη και να κόψει κεφάλια αθώων πολιτικών. Μπορεί να αδικήσει ανθρώπους που κατηγορούνται άδικα. Μπορεί να ... πολλά μπορεί... αλλά αυτό που στο τέλος θα μείνει είναι η ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος με ένα "Επιτέλους κάθαρση" με εκείνο το περιβόητο μαχαίρι που θα "φτάσει ως το κόκκαλο" της πολιτικής ψαχνο-λογίας "του όλο οι άλλοι φταίνε...".

Τολμήστε!!!

Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.