Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβρη 2009
6:30 μ.μ. - 7:30 μ.μ.
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας
Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Νέα Ιωνία

Βλέπε σχετικά με την Μαριλίζα

--------------------------------------
Ατυχή, θεωρεί η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποψήφια του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, την παρέμβαση του Ευρωπαίου επιτρόπου Χοακίν Αλμούνια στον προεκλογικό χρόνο.

Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει «ρεύμα αλλαγής» (enet)
Το στέλεχος με τη μεγάλη εμπειρία επί των ευρωπαϊκών θεμάτων, επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικεί και να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας στις Βρυξέλλες».

Πολύς αέρας φυσάει στα πανιά του ΠΑΣΟΚ. Παλιοί, ορκισμένοι εχθροί, ξαφνικά «πρασίνισαν». Πού το αποδίδετε; Πείστηκαν ότι Γ. Παπανδρέου - ΠΑΣΟΚ αποτελούν τη λύση ή μπρος στην κατάρρευση της Ν.Δ. «πλευρίζουν» τη νέα εξουσία;

«Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει το ρεύμα της αλλαγής που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Οι πολίτες εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ, γιατί τους μιλάμε με καθαρές κουβέντες. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεσμεύθηκε για τα μέτρα που θα πάρουμε από τις πρώτες 100 μέρες και για μια διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης με διαφάνεια και κοντά τον πολίτη».

Εγκυμονούνται κίνδυνοι από το «ρεύμα» αυτοδυναμίας που άρχισε να διατρέχει το κόμμα σας; Και ποιοι;

«Δεν εφησυχάζουμε. Η μάχη είναι κρίσιμη και συνεχίζεται μέχρι να κλείσει η κάλπη. Ζητάμε ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά το πρόγραμμά μας.

Παραμένει -και μετά την ομιλία και συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ- ζητούμενο πού θα βρεθούν τα χρήματα για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε;

«Το ερώτημα δεν είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα, αλλά πού πήγαν τα τελευταία χρόνια. Πώς εξασφαλίστηκε το περίφημο πακέτο των 28 δισ. στις τράπεζες, ενώ τα βάρη σηκώνουν συνεχώς οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες. Θέτουμε διαφορετικές προτεραιότητες, δίκαιη αναδιανομή, δίκαιο φορολογικό σύστημα, αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη».

Ποιο το όπλο του ΠΑΣΟΚ στη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική και φιλοσοφία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Αλμούνια, που φαίνεται να είναι άλλη από εκείνη του κυβερνητικού προγράμματος ΠΑΣΟΚ;

«Επειδή έχω θητεύσει χρόνια στα ευρωπαϊκά όργανα, θεωρώ ατυχή την παρέμβαση Αλμούνια στον προεκλογικό χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να διεκδικεί και να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας μας στις Βρυξέλλες. Αλίμονο αν θεωρήσουμε ότι η πολιτική είναι θέμα διαχείρισης. Θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας αξιοποιώντας τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών πολιτικών».

Υπάρχει ισχυρό αντίδοτο στα σκάνδαλα, που έχουν καταλήξει σύμφυτα με την άσκηση εξουσίας και από το ΠΑΣΟΚ;

«Διαφάνεια σε κάθε πτυχή της διακυβέρνησης. Ενίσχυση των θεσμών, αυτονομία της πολιτικής, έλεγχος και λογοδοσία. Δέσμευσή μας, αλλά και προϋπόθεση για την ανάταξη της οικονομίας».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πάθημα Καραμανλή, που δεν πρέπει να ξεχνάει ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός;

«Ο Κ. Καραμανλής απομονώθηκε από τους πολίτες και τις ανάγκες τους, σε μια επικοινωνιακή εικονική πραγματικότητα. Δυστυχώς, μαζί με την κυβέρνηση της Ν.Δ. βούλιαξε και η χώρα».

Είστε από τα στελέχη του Κινήματος που έχουν βιώσει το σύστημα ΠΑΣΟΚ. Τι σας φοβίζει περισσότερο στην προοπτική της εντολής για τη διακυβέρνηση της χώρας;

«Ποτέ ξανά φαινόμενα αλαζονείας και κυβερνητισμού. Μαζί με τους πολίτες, ανοικτοί στην κοινωνία».

Πόσο συμβατή με την αυτοδυναμία είναι η προοπτική σχήματος κυβερνητικής συνεργασίας;

«Στόχος μας είναι η αυτοδυναμία, γιατί σε περίοδο κρίσης χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Θα επιδιώξουμε όμως τον διάλογο και ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις. Το επιβάλλει η κρισιμότητα της συγκυρίας».


========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.