Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Αυτά τα ολίγα για όσους και όσες υποτίμησαν έναν Παπανδρέου!!!


Το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην κυβερνητική εξουσία και η Ν.Δ. του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην αντιπολίτευση και ίσως στα εξ ών συνετέθει…

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών κομμάτων συνίσταται στο ότι το ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει κατορθώσει να γίνει ο κυρίαρχος του πολιτικού στερεώματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδείχθηκε, όχι μόνον μεγάλος πολιτικός αρχηγός, αλλά και μεγάλος πολιτικός “σκακιστής” που έχει σχέδιο και ξέρει πού θέλει να πάει τη χώρα και πολύ περισσότερο το οργανωμένο σοσιαλιστικό κίνημα της Ελλάδας.

Η μεγάλη του επιτυχία δεν είναι η εσωκομματική νίκη απέναντι στους εκσυγχρονιστές του κ. Σημίτη και του κ. Βενιζέλου.

Η επιτυχία είναι ότι αναζήτησε με πολιτικά κριτήρια, που έχουν βάση στον πολιτικό οραματισμό και σχεδιασμό, εκείνους τους ανθρώπους που κατανοούν τις ιδέες και τα δικά του οράματα.

Η εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου θα είναι ιστορική για το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, όχι μόνον γιατί θ’ αναλάβει από τη θέση του λαοπρόβλητου πρωθυπουργού τα ηνία της χώρας, αλλά και γιατί έλυσε οριστικά το ζήτημα των "δελφίνων", που αφθονούν σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ένας νέος πολιτικός ηγέτης ανέτειλε πλάι του και με την έγκρισή του, ο Γιάννης Ραγκούσης!

Η σοφή επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου και η οποία τον αναδεικνύει σε μεγάλο πολιτικό ηγέτη, είναι το πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση!

Ο Γιάννης Ραγκούσης ήρθε "αλεξιπτωτιστής" στο ΠΑΣΟΚ και όταν ανέλαβε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, κανείς μα κανείς από τους πρωτοκλασάτους δεν "ανησύχησε".
Μια φούσκα έλεγαν και ψιθύριζαν…

Όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δει το μέλλον με απόλυτη διαύγεια και προετοίμασε μεθοδικά τον διάδοχό του.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, αφανής και χωρίς κανένα συγκεκριμένο πολιτικό προφίλ και σκέψη, ήταν το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη θέση. Σιγά σιγά, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη, υλοποίησε την εσωκομματική πολιτική του Γ.Α.Π.
Γραμματέας του κόμματος, βουλευτής, ο άνθρωπος του προέδρου, που είχε πλέον την "ταυτότητα" ελεύθερης πρόσβασης στα πάντα.

Η ευφυΐα επιβεβαίωσε τον Γιώργο Παπανδρέου. Μεθοδικά έγινε η φωνή και η απόφαση του προέδρου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην κοινοβουλευτική ομάδα ο αντ’ αυτού.
Σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης χρεώνεται σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία του Γιώργου Παπανδρέου. Ετοίμασε προσωπικά τα ψηφοδέλτια, τοποθέτησε σε λίστες εκλογής τους δικούς του ανθρώπους και ταυτόχρονα σ’ αυτές τις λίστες απόκλεισε πιθανούς "ανταγωνιστές" των εκλεκτών του, τέθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κι όλοι έλαβαν το μήνυμα. Μετά τον πρόεδρο Γιάννης Ραγκούσης!

Στις 4 Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει μια ισχυρή και συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα, χωρίς προβλήματα και πιστή στον Γιάννη Ραγκούση, συνεπώς στον Γ. Παπανδρέου. Θα μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα απερίσπαστος από όλους όσους ράβουν κοστούμια και ταγιέρ, γιατί ο έλεγχος κόμματος και κυβέρνησης θα είναι υπό τον Γιάννη Ραγκούση.

Ο πολιτικός οραματισμός και η στρατηγική του Γιώργου Παπανδρέου δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την αντίστοιχη του κ. Καραμανλή με τον κ. Ρουσόπουλο. Γιατί ο Γιάννης Ραγκούσης έλαβε το χρίσμα και είναι πραγματικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου.

Η επιλογή του Γ. Παπανδρέου να δώσει ο ίδιος και με σωστή πολιτική διαδικασία το προβάδισμα, το δαχτυλίδι του πρώτου τη τάξη στελέχους, του "δελφίνου" με επιλογή του αρχηγού, δικαιώθηκε!

Αυτά τα ολίγα για όσους και όσες υποτίμησαν έναν Παπανδρέου!!!

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.