Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ν. ΙΝ.ΚΑ: ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Ήλθε η ώρα να κινήσουμε ως άνθρωποι το μέλλον μας 

     ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
 

Ξεκινάμε από σήμερα μία εκστρατεία μεγάλης σημασίας για την χώρα μας και για εμάς τους ίδιους.

Θεωρούμε αναγκαίο να ενισχύσουμε την ελληνική παραγωγή, την παραγωγική διάσταση της οικονομίας της χώρας.

Διαβάζοντας το κείμενο του δελτίου τύπου που σας επισυνάπτουμε, θα εννοήσετε την τεράστια δύναμη που έχουμε εμείς οι καταναλωτές και τον σπουδαίο ρόλο που μπορούμε να διαδραματίσουμε στην ανόρθωση της παραγωγικής διάστασης της ελληνικής οικονομίας.

Με το ίδιο κείμενο καθίσταται σαφής η κεφαλαιώδης σημασία του κεντρικού στόχου της εκστρατείας για την εθνική οικονομία, την ανεργία, την κατάσταση και τις δυνατότητες της κοινωνίας, τον δανεισμό της χώρας και μία σειρά άλλων σημαντικών παραμέτρων που όλες καταλήγουν στο κεντρικό νόημα και σύνθημα της εκστρατείας : 

                  ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

Δεν είναι μόνο μια δυνατότητα, είναι ανάγκη και υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας, εάν τιμάμε την γη που μας ανάστησε και μας έθρεψε. . .

Είναι ανάγκη και υποχρέωση για να στηρίξουμε τις κοινωνίες μας και τους γύρω μας γιατί μόνο έτσι θα στηρίξουμε και την δική μας ζωή, το δικό μας «είναι» και «γίγνεσθαι»

 

                ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

           

Ξεκινάμε από σήμερα και ζητούμε από όλους την συμμετοχή...

Ο τύπος οφείλει να διαδραματίσει τον δικό του σημαντικό ρόλο στην εκστρατεία και ζητούμε την ενεργό συμμετοχή του.

Ξεκινάμε με το επισυναπτόμενο δελτίο τύπου.

Αύριο με νέο δελτίο θα δώσουμε οδηγίες προς τους καταναλωτές και θα συνεχίσουμε στις επόμενες ημέρες και μήνες.

Αύριο θα ανακοινώσουμε και το διαδικτυακό τόπο, όπου θα αλληλοενημερωνόμαστε και θα δηλώνουμε συμμετοχή ώστε σύντομα να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό συντονιστικό όργανο.

Ήλθε η ώρα να κινήσουμε ως άνθρωποι το μέλλον μας

 

              ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

 
 

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του Ν. ΙΝ.ΚΑ.

Δημήτρης Καραμήτσας 

ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Με το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης κάναμε πρωτοπόρα λόγο για την ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Σύντομα η φράση έγινε του συρμού από τον πολιτικό κόσμο. Τίποτα δεν εννόησαν. Επεξηγήσαμε ότι πραγματική οικονομία είναι η παραγωγική οικονομία, αυτή που παράγει αγαθά, δεν είναι το εμπόριο, δεν είναι η “αγορά” συλλήβδην, δεν είναι οι τράπεζες ή τα χρηματιστήρια. Δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες τίποτα δεν έπραξαν για να ενισχύσουν την πραγματική, την παραγωγική οικονομία.
Όταν στην Ελλάδα εισάγουμε τρεις φορές περισσότερα προϊόντα από όσα εξάγουμε,τεράστια χρηματικά ποσά φεύγουν από την χώρα μας προς άλλες χώρες, παύουν να βρίσκονται και να κυκλοφορούν στην Ελλάδα, παύουν να τα έχουν οι Έλληνες. Να γιατί η χώρα φτωχαίνει, να γιατί ζητάει συνεχώς δανεικά, να γιατί εμείς οι ίδιοι ζούμε με δανεικά. πρέπει να καταλάβουμε ότι
Όταν εισάγουμε αντί να παράγουμε, χιλιάδες Έλληνες μένουν άνεργοι, γενιές ολόκληρες χάνονται στην ανεργία και στην αντιπαραγωγικότητα.
Όταν προτιμούμε το εισαγόμενο αντί για το ελληνικό, ένα σπίτι Έλληνα κλείνει, μια δουλειά χάνεται και χάνεται στην παραγωγή. Την ίδια αυτή ώρα όλοι γινόμαστε φτωχότεροι.
Η χώρα μας παράγει μια σειρά από άριστα προϊόντα και μπορεί να παράγει σχεδόν τα πάντα, όμως τα πάντα και παντού έχουν κατακλυστεί από εισαγόμενα προϊόντα.
Την ίδια ώρα που η δική μας παραγωγή μένει στο χωράφι, σαπίζει στο δέντρο, σκουριάζει ή καταστρέφεται στην αποθήκη, κάποιοι γεμίζουν την αγορά με εισαγόμενα προϊόντα.
Τα ίδια και καλύτερα πράγματα παράγουμε στην χώρα μας. Τα ίδια και καλύτερα πράγματα μπορούμε να παράγουμε στην χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν γιατί δεν μπορούσαν να αντέξουν τον αποκλεισμό, τον ανταγωνισμό των πολυεθνικών και την εκμετάλλευση. Χιλιάδες άνθρωποι έπαυσαν να ασχολούνται με την παραγωγή γιατί κανείς δεν τους στήριξε και αρκετοί τους εκμεταλλεύονταν.
Η ύπαιθρος ερήμωσε, η επαρχία άδειασε, η Ελλάδα ψυχορραγεί και εκλιπαρεί ως επαίτης για δανεικά. 
Τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις, οι περισσότερες έχοντας πάρει τεράστιες επιδοτήσεις από το δημόσιο χρήμα όλων μας, έφυγαν σε ξένες χώρες αναζητώντας μεγαλύτερα κέρδη. Χιλιάδες Έλληνες έμειναν άνεργοι, η παραγωγή στην χώρα μειώθηκε. Δεν θεωρούμε τις επιχειρήσεις αυτές ελληνικές, τις θεωρούμε ξένες, όπως ξένες θεωρούμε όσες ελληνικές επιχειρήσεις κατασκευάζουν ή εισάγουν προϊόντα από το εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής, των υπηρεσιών και του εμπορίου της χώρας πέρασε στα χέρια ξένων πολυεθνικών. Τα τεράστια κέρδη τους που είναι χρήματα των Ελλήνων, φεύγουν από την χώρα και δημιουργούν νέα τεράστια ελλείμματα.
Όλα αυτά τα ελλείμματα, που είναι στην πραγματικότητα ελλείμματα παραγωγής, είναι και δικά μας ελλείμματα.
Αυτά τα ελλείμματα είναι τα χρήματα που μας λείπουν για να ζήσουμε καλύτερα, είναι η αύξηση που αρνούνται να μας δώσουν.
Τα ελλείμματα αυτά είναι η ανεργία που μαστίζει την χώρα, είναι τα σχολεία που δεν έχουμε, είναι η ανασφάλεια που νοιώθουμε, είναι τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, προσωπικό και μηχανήματα, αυτά τα ελλείμματα είναι όσα στοιχειώδη πράγματα λείπουν από την χώρα μας.
Αυτά τα ελλείμματα παραγωγής είναι αυτά που μας κάνουν να ζούμε με δανεικά από τις τράπεζες και να εξαρτιόμαστε από αυτές.
Αυτά τα ελλείμματα είναι η υποβάθμιση της ζωής μας, είναι όσα σκεφτόμαστε πως αξίζουμε και πως πρέπει να έχουμε, αλλά δεν μπορούμε, δεν τα έχουμε, τα στερούμαστε ή φοβόμαστε να τα αποκτήσουμε.
Την ίδια ώρα οι πολιτικές ηγεσίες δεν πράττουν τίποτα για να στηρίξουν την παραγωγή στην χώρα.
Ανταγωνίζονται για την εξουσία και την εξυπηρέτηση των ολίγων που τις στηρίζουν και τις επιλέγουν. Αυτές οι ηγεσίες δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με τον ελληνικό λαό, είναι ξεκομμένες από αυτόν και το μόνο που τον διδάσκουν είναι να τις μιμείται σε ανικανότητα,  ραθυμία, ατομισμό, βόλεμα και αρπαγές από το δημόσιο, το κοινό ταμείο. Επέβαλλαν μια κουλτούρα ατομικού βολέματος εις βάρος των άλλων και κριτικής χωρίς περιεχόμενο και πρόταση.   
Τις ώρες αυτές τις δύσκολες για την χώρα μας, τις ώρες αυτές τις δύσκολες για εμάς, τις ώρες που μας εμπαίζουν, μας λοιδορούν και μας εκμεταλλεύονται, τις ώρες αυτές που υποθηκεύεται ξανά με δανεικά η ζωή μας, το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας είναι ανάγκη να δράσουμε.
Εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε λύσεις – ανάσες για την χώρα στα χέρια μας.
Εμείς οι Έλληνες πολίτες μπορούμε με την βούλησή μας να συγκρατήσουμε τα ελλείμματα.
Μπορούμε να κάνουμε την παραγωγή της χώρας μας να ανθίσει ξανά:
 
                       ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Είναι το “όπλο” που έχουμε στα χέρια μας, είναι το σημερινό ξύπνημα, το ξεκίνημα και η ελπίδα για το μέλλον.
Μπορούμε με την επιλογή μας να κάνουμε το τόπο μας ξανά ζωντανό, μπορούμε με την επιλογή μας να σώσουμε και να δυναμώσουμε την πατρίδα μας.
Την ώρα αυτή της εθνικής ανάγκης σας καλούμε όλους και όλες σε δράση, είναι ανάγκη εμείς να δράσουμε, είναι ανάγκη εμείς να δώσουμε τις λύσεις που σήμερα μπορούμε και αύριο θα επιβάλλουμε:   

                        ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν μισούμε κανένα, δεν κάνουμε επίθεση σε κανένα λαό, απλά αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να στηριχθεί η ελληνική παραγωγή, να αυξηθεί, να γίνει επαρκέστερη και καλύτερη, γιατί αυτή είναι η λύση για όλους μας.
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι την αξία και την σημασία που έχει για όλους μας το να προτιμούμε και να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα. 
Πρέπει να καταλάβουμε την δύναμή μας και να την χρησιμοποιήσουμε για να προχωρήσουμε.
Πρέπει να απαιτήσουμε τα ελληνικά προϊόντα να ξαναμπούν στο ράφι του σουπερμάρκετ, στην βιτρίνα του εμπορικού, στο σπίτι μας το ίδιο.
Παράγουμε πολλά άριστα προϊόντα, πολύ καλύτερα από όσα μας σερβίρουν και μας υποχρεώνουν να αγοράζουμε οι πολυεθνικές.
Μπορούμε να παράγουμε και άλλα πολλά, μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε όσα έχουμε ακόμα καλύτερα.
Δεν είμαστε αδύναμοι, δεν είμαστε ανίκανοι. Είμαστε δυνατοί και ικανοί, μπορούμε να επιβάλλουμε και να απαιτήσουμε.
Ζητάμε από όλους από εδώ και πέρα υπευθυνότητα σε όσα πράττουμε, σε όσα παράγουμε, σε όσα εμπορευόμαστε και σε όσα προτιμούμε, επιλέγουμε και αγοράζουμε.

Εμείς ξεκινάμε από σήμερα: ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και σας καλούμε όλους, μέλη μας και μη, να πράξετε, να πράξουμε το ίδιο !!!.
Αξιώνουμε το ελληνικό προϊόν, γιατί με το τρόπο αυτό δίνουμε αξία, δύναμη και μέλλον στην πατρίδα μας.
Απαιτούμε να μας φέρουν το ελληνικό προϊόν, προτιμάμε τον Έλληνα, τιμάμε την πατρίδα μας και όσα αυτή παράγει.

Όπου δεν υπάρχει ελληνικό προϊόν, ζητούμε να φέρουν.
Όπου δεν φέρνουν ελληνικό προϊόν δεν ξαναπηγαίνουμε.

Στην δύσκολη αυτή ώρα της ανάγκης, στηρίζουμε το τόπο μας, στηρίζουμε την κοινωνία και την πατρίδα μας, ξεκινάμε και ζητούμε από όλους να πράξουν το ίδιο.
Από σήμερα:  ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ & ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.