Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Εκτός θεματικής ενότητας οι βαθμολογίες Πάγκαλου


Τα αποτελέσματα της "βαθμολόγησης" των υπουργών και των δράσεων τους άρχισαν να δημοσιοποιούνται από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου από σήμερα κστο διαδίκτυο (πατήστε εδω για να δείτε τους πίνακες.) Οπως είπε άλλωστε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου οι υπουργοί θα παρακολουθούνται πλέον σε δύο επίπεδα: α) σε ό,τι αφορά τους τομείς που σχετίζονται με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, έργο που έχει επωμιστεί ο κ. Πάγκαλος και β) με γνώμονα τις δεσμεύσεις και τους στόχους που δεν περιλαμβάνονται στο ΠΣΑ, παρακολούθηση που αναλαμβάνει με εντατικούς ρυθμούς το Μέγαρο Μαξίμου...

Σχόλιο:  Οι βαθμολογίες αυτές ίσως να είχαν ένα νόημα ,εάν διεξάγονταν σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Οι Υπουργοί τοποθετήθηκαν σε ανάλογες θέσεις, και κάποιοι Υφυπουργοί ακόμη χωρίς χαρτοφυλάκιο και αρμοδιότητες, με συγκεκριμένη ύλη για τετραετή διακυβέρνηση.

Τώρα σε ποια ύλη τους βαθμολογεί ο κ.Πάγκαλος; 
θα είναι το αντικείμενο και η επιχειρηματολογία των επόμενων εκλογών (που μάλλον όπως πάνε τα πράγματα να τις περιμένουμε πολύ νωρίτερα). 
Βαθμολόγηση λοιπόν εκτός θέματος και σε ύλη ξένη και φορτική από το σοσιαλιστικό πρόγραμμα του κινήματος.

Τι να βαθμολογήσεις από κάποιον που τον όρισες ως σοσιαλιστή σε επιδόσεις ανελεύθερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής και  ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας και καταρράκωσης της εθνικής αξιοπρέπειας και παράδοσης (άνευ όρων) της κρατικής οντότητας και κυριαρχίας;

Αλλά και τι κριτική να ασκήσεις σε έναν γενικά πληθωρικό πολιτικό σαν τον Πάγκαλο; 

Αντί να ζητήσουν την στήριξη του κομματικού μηχανισμού (που φρόντισαν τεχνηέντως να διαλύσουν προεκλογικά), χαριεντίζονται σήμερα, με τις ίδιες πολιτικές της δεξιάς (αλλά ακόμη σκληρότερες και ανάλγητες) και με τις δήθεν διαφανείς διαδικασίες  και πειραματικούς νεωτερισμούς εσωστρέφειας  μας οδηγούν σε νέα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα με σημαία τον φόβο της χρεωκοπίας.

Θα ήθελα λοιπόν να πληροφορήσω τον κύριο (υπουργό) εξεταστή ότι, αν δεν επανεξετάσουν την κυβερνητική γραμμή με βάση τις προεκλογικές υποσχέσεις - δεσμεύσεις,, η βαθμολογία στις επόμενες εκλογές (δυστυχώς για το όλον ΠΑΣΟΚ) θα είναι κάτω της βάσης  και πολλοί από αυτούς θα έχουν πιθανόν την τύχη Αλογοσκούφη - Καραμανλή (και της συν αυτώ αυλής).

Οι κοινωνία των σκεπτόμενων πολιτών αυτή τη στιγμή  μπορεί να βρίσκεται  υπό του κράτους πανικού, ανασφάλειας και φόβου, αλλά γρήγορα θα αντιδράσει,  με την αναμενόμενη επόμενη δέσμη μέτρων (που φαίνεται οσονούπω). γιατί δεν θα έχει κάτι ακόμη για να χάσει....με ότι αυτό συνεπάγεται...

Εσύ κ. Πάγκαλε συνέχισε να βαθμολογείς, αντί αυτοκριτικής και επανόρθωσης της γραμμής του κυβερνητικού προγράμματος.

Τελειώνοντας για τυχόν παγκαλο - αντιδράσεις, τονίζω ότι η αλλαγή προγράμματος (για τα άδεια ταμεία - αντί του "Λεφτά Υπάρχουνε") θα έπρεπε να είχε ήδη συνοδευτεί από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατάργηση των νόμων αδιαφάνειας (άρση ασυλίας-ατιμωρησίας και αναβολή της παραγραφής αδικημάτων) και ποινικές διώξεις και φυλακίσεις των υπαιτίων που μας έφεραν σε αυτή την άθλια οικονόμοκοινωνική κατάσταση.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.