Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Που τελικά στεγάζονται όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι της μικρής κωμόπολης της βουλής;

 Ο Πετσάλνικος υπερασπίζεται τα του οίκου του (parapolitika)
Μπορεί ο κόσμος να είναι δυσαρεστημένος αλλά και ενοχλημένος με τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής, ωστόσο, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος θεωρεί ότι «γράφονται και λέγονται πολλά που με γενικεύσεις, υπεραπλουστεύσεις, αναλήθειες πολλές φορές και άκρατο λαϊκισμό δημιουργούν κίνδυνο απαξίωσης των θεσμών της δημοκρατίας», σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το θεσμό που εκπροσωπεί.
Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8, αναφέρθηκε και στις περικοπές που έγιναν στους βουλευτές αλλά και στους υπαλλήλους. «Συνολικά οι ετήσιες αποδοχές ενός βουλευτή έχουν μειωθεί κατά 18.000 ευρώ» είπε ο κ. Πετσάλνικος. Δεν κατάφερε όμως να δικαιολογήσει πως γίνεται να μειώνεται ο 13ος και 14ος μισθός στους δημόσιους υπαλλήλους και οι εργαζόμενοι στη βουλή να απολαμβάνουν ακόμα ειδικά προνόμια- έστω και ελαφρώς μειωμένα.

Σχόλιο: Έχουν γραφεί πάρα πολλά για την εμμονή Πετσάλνικου να συμπεριφέρεται ως πρόεδρος συνδικαλιστικής παράταξης και να αγωνίζεται υπέρ των  συμφερόντων των εργαζομένων της βουλής.

Εάν για εμάς δεν ήταν ο θεσμικός ρόλος του να είναι πρόεδρος της βουλής, αλλά εκπρόσωπος των εργαζομένων (όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε), τότε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε πολλά μαζί του.

Σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή που διέρχεται η ελληνική οικονομία, είναι πολύ δύσκολο να είμαστε καλόπιστοι μαζί του, για τον εξής απλό λόγο: ΔΕΝ μας αιτιολόγησε γιατί οι προεκλογικές προσλήψεις επισημοποιήθηκαν μετεκλογικά, παρά τις διαμαρτυρίες της βουλευτή κ.Πιπιλή.

Υπερασπίζεται το δικαίωμα (μιας κωμόπολης)  3500 χιλ (κατοίκων) εργαζόμενων στη βουλή, με το περιβόητο δίλημμα, εάν ο 15ος και 16ος είναι μισθός ή βοήθημα (αντί υπερωριών κλπ) και να προσπαθεί να πείσει τη κοινωνία πως καλώς επιμένει στα δίκαια (προνόμια) αιτήματά τους.

Για εμάς θα ήταν αξιόπιστη και αποδεκτή ως διαβεβαίωση, να μας εξηγήσουν ότι κανένας υπάλληλος από τους προσληφθέντες την τελευταία 20ετία ΔΕΝ έχει σχέση με πολιτικούς (συγγενικούς δεσμούς κυρίως). 

Για εμάς θα ήταν αξιόπιστη και αποδεκτή ως διαβεβαίωση, να μας εξηγήσουν σε τι ακριβώς έργο απασχολούνται όλοι αυτοί οι κάτοικοι της κωμόπολης της βουλής, το ωράριό τους και για τις καθημερινές τους παρουσίες, και τέλος

Για εμάς θα ήταν αξιόπιστη και αποδεκτή ως διαβεβαίωση,  που τελικά στεγάζονται όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι της μικρής κωμόπολης της βουλής.

ΔΕΝ θα υπάρξουν πειστικές απαντήσεις, το διαισθάνομαι ως συνήθως,  αλλά προσωπικά ήθελα να διατυπώσω γραπτώς τις σκέψεις μου και μάλιστα δημοσίως.

Νάσος
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.