Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Διαβάστε την 100σέλιδη "Αίτηση Ακύρωσης κατά των Βασικών Αρχών του Μνημονίου και των διατάξεων", του ΔΣΑ - και άλλων φορέων, Προς το Συμβούλιο της Επικρατείας

Αίτηση ακύρωσης του μνημονίου από ΔΣΑ - ΑΔΕΔΥ
 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε η πρώτη κοινή αίτηση ακύρωσης κατά των βασικών αρχών του μνημονίου και των διατάξεων που ακολούθησαν και επιβάλουν δραστικά οικονομικά μέτρα για την απρόσκοπτη κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας.  
Η αίτηση υπογράφεται από τον Δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, την ΑΔΕΔΥ, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, την ΕΣΗΕΑ, το ΤΕΕ, πέντε ακόμα φορείς και 22 μέλη τους

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ προσέφυγε στην Διεθνή Οργάνωση Εργασίας καταγγέλοντας παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας από τα νομοθετικά μέτρα της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του διεθνούς μηχανισμού δανεισμού της χώρας.

Ζητούν την ακύρωση των τριών υπουργικών αποφάσεων ...



Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των 3 υπουργικών αποφάσεων που αφορούν σε περικοπές που έχουν γίνει σε μισθούς και συντάξεις, καθώς υποστηρίζουν ότι είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, το ευρωπαϊκό Δίκαιο, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων Ανθρώπου και στις διεθνείς συμβάσεις εργασίας. 

Οι φορείς σε συνέντευξη Τύπου κατήγγειλαν ότι η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχουν εκχωρήσει χωρίς όρους όλες τους τις αρμοδιότητες στον υπ Οικονομικών και την Τρόικα και τόνισαν ότι προσφεύγουν στον τελευταίο πυλώνα που είναι η Δικαιοσύνη επιδιώκοντας την ανατροπή των αντισυνταγματικών μέτρων.

Η αίτηση ακύρωσης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ Παξινός αναμένεται να συζητηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο λόγω του μείζονος ενδιαφέροντος που παρουσιάζει.

ΓΣΕΕ: Προσφυγή στον ελεγκτικό μηχανισμό της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Την επείγουσα ενεργοποίηση του τακτικού ελεγκτικού μηχανισμού της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) ζητά η ΓΣΕΕ με υπόμνημα που κατέθεσε, εξαιτίας της παραβίασης θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας από τα νομοθετικά μέτρα της Κυβέρνησης για την εφαρμογή του διεθνούς μηχανισμού δανεισμού της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, κεντρικά ζητήματα της προσφυγής αποτελούν η παράνομη κρατική παρέμβαση με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα στο σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση των κατώτατων ορίων προστασίας που επί δεκαετίες διασφαλίζονται από τις Εθνικές Γενικές ΣΣΕ, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στα δικαιώματα των εργαζομένων, οι δραστικές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και η ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προσδοκιών των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ, με εκτενή τεκμηρίωση, τονίζει ότι οι δεσμεύσεις της χώρας προς τους διεθνείς πιστωτές της δεν μπορούν να αποτελέσουν επιχείρημα για τον περιορισμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προστατεύονται από το ελληνικό Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, που δεσμεύουν τη χώρα.

Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ
ΣΣ: Το μνημόνιο μας δόθηκε από τον ΔΣΑ σε φωτοαντίγραφα

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.