Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Τα ακούνε πλέον και από τους δικούς τους…

Γράφει ο Δευκαλίων

Ο Π. Στάινμπρουκ είναι Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης και υπήρξε μέλος της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού Μέργκελ-Σοσιαλδημοκρατών, όπου κατείχε την θέση του Υπουργού Οικονομικών από το 2005 έως το 2009.
Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού SPIEGEL ο Π. Στάινμπρουκ δήλωσε :
«Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να ορθοποδήσει χωρίς αναδιάρθρωση των δανείων της, θα ήταν σοβαρό λάθος, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα ορισμένων τραπεζών, να αναβάλλεται διαρκώς και εις βάρος των φορολογουμένων το αναπόφευκτο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να απαλλάξουν τη χώρα οι πιστωτές από ένα μέρος των χρεών της, παρατείνοντας το χρόνο αποπληρωμής, χαρίζοντας τα τοκοχρεολύσια ή- όπως είναι ο τεχνικός όρος- εφαρμόζοντας ένα haircut»
Σίγουρα ο Π. Στάινμπρουκ δεν είναι αναγνώστης του Δευκαλίωνα. Ούτε είναι δυνατόν να θεωρηθεί πολέμιος των νέο-φιλελεύθερων οικονομικών πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου. Όμως δηλώνει κάτι που και η στήλη κατ’ επανάληψη της τελευταίες ημέρες υπονοεί. ...
Ότι η ακραία νέο-φιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, υιοθετήθηκε και εφαρμόζεται προκειμένου να διασωθούν οι ιδιώτες μέτοχοι και σημερινές διοικήσεις των ιδιωτικών Ελληνικών Τραπεζών. Όταν ο Δευκαλίων στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 ανέφερε ότι «χρειάζονται διαφορετικής φιλοσοφίας και λογικής δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές που θα βγάλουν την χώρα από την δημοσιονομική κρίση», αυτό ακριβώς υπονοούσε εμμέσως πλην σαφώς.
Απλά στόχευε και επεδίωκε τεκμηριωμένα, αλλά βαθμιαία, να εισάγει τους όρους επαναδιαπραγμάτευση και αναδιάρθρωση του Δημόσιου Χρέους στον γενικότερο αντιπολιτευτικό λόγο που ασκείται από κόμματα της αντιπολίτευσης, πολιτικές προσωπικότητες και μαζικούς φορείς προς την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική.
Οι καιροί ου μενετοί είπε ο μέγας φιλόσοφος και μαθηματικός Ηράκλειτος. Ιδού λοιπόν η κοινή οικονομικό-πολιτική πλατφόρμα όλων των συνεπών αντί-μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων που κατεβαίνουν με την σημαία του αντί-μνημόνιου στις Δημοτικές Εκλογές.
Το κύριο πολιτικό τους σύνθημα τους μπορεί να κινείται γύρω από το εξής ρεαλιστικό αλλά και πειστικό επιχείρημα απέναντι στην κυβερνητική προπαγάνδα που επισείει τον εκβιασμό της χρεοκοπίας προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική της.
«Στις Εκλογές για την Αυτοδιοίκηση ψηφίζουμε αντί-μνημονιακά. Ψηφίζουμε αναδιάρθρωση (επαναδιαπραγμάτευση) του Δημόσιου Χρέους»
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.