Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ανοικτή Επιστολή προς τα μέλη του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Δευκαλίων

Τον Ιούλιο ακούγαμε το οικονομικό επιτελείο να διαλαλεί (με συνηγόρους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ), ότι κυβερνητικός σχεδιασμός για την οικονομία πάει πάρα πολύ καλά παρά τα προβλήματα και ότι υπάρχει φώς στο βάθος του τούνελ.
Τον Αύγουστο η εικόνα κάπου χάλασε αφού οι επίσημες ανακοινώσεις για την ύφεση και τις εισπράξεις των εσόδων διέψευσαν στην πράξη αυτήν την ειδυλλιακή εικόνα.
Σήμερα 2 Σεπτέμβριου 2010 ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο για εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του πετρελαίου κίνησης. Ως επίσημη αιτιολογία για αυτήν την απόφαση προβάλλεται η πάταξη λαθρεμπορίου.  Όλοι όμως καταλαβαίνουμε ότι η κακή πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού επιβάλει την εσπευσμένη υιοθέτηση αυτού του μέτρου χωρίς καμία διοικητική προετοιμασία. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η λειψή προετοιμασία θα επιδεινώσει  ακόμα περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη ζωή των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Όντως οι ηλικιωμένοι λαθρέμποροι που είδαν την σύνταξή τους να μειώνεται θα δουν και το πενιχρό τους εισόδημα τους να εξανεμίζεται προκειμένου να αγοράσουν το ακριβότερα και πετρέλαιο θέρμανσης που θα τους ζεστάνει το χειμώνα. Φυσικά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν όσα χρήματα χρειάζεται για να αγοράσουν όλο το απαραίτητο πετρέλαιο αλλά όσοι από αυτούς καταφέρουν να το αγοράσουν και επιβιώσουν από το κρύο του χειμώνα θα πάρουν με κάποιο τρόπο τα χρήματα τους πίσω την άνοιξη....
Μήπως αντί για το πετρέλαιο θέρμανσης των ηλικιωμένων λαθρέμπορων, θα ήταν καλύτερο και προτιμότερο αγαπητοί φίλοι του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ, να εξισωθεί η τιμή του ναυτιλιακού καύσιμου-πετρελαίου (που δεν υπόκειται σε σοβαρούς φόρους και δασμούς και είναι κατά πολύ φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης), με το πετρέλαιο κίνησης και να περιμένουν οι εφοπλιστές να πάρουν πίσω το χρήματα τους την άνοιξη;
Οι εφοπλιστές τουλάχιστον έχουν κάποια χρήματα στην άκρη και μπορούν να δανείσουν το κράτος για λίγους μήνες χωρίς να κινδυνεύουν να πεθάνουν όπως οι λαθρέμποροι συνταξιούχοι από το κρύο τον χειμώνα.
Ήμαρτον Σύντροφοι! Σε όλα τα πράγματα ακόμα και στον κατήφορο υπάρχει ένα όριο…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.