Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή συμπατριωτών της ομογένειας: "Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν, έχουν και θα έχουν άμεσο και καθοριστικό αντίκτυπο και στην Ελληνική Διασπορά των επτά και πλέον εκατομμυρίων"

Νέοι και Νέες του απανταχού Ελληνισμού,

Η πατρίδα μας μετά από έναν αιώνα ιδιαίτερα σκληρών δοκιμασιών - πόλεμοι, καταστροφές, εθνική συρρίκνωση, προσφυγιά, κατοχή, καταλήστευση εθνικού πλούτου, εμφύλιος, δικτατορίες, ξένες επεμβάσεις, φτώχια αλλά και νεοπλουτισμός, αντιπαροχή-ισοπέδωση, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, μεταναστευτική αιμορραγία, Κυπριακό, επιθετικότητα γειτονικών χωρών κλπ. - αλλά και πολλών επιτευγμάτων - κυρίως στους τομείς των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, αλλά και της οικονομίας - διέρχεται σήμερα μια από τις πλέον καθοριστικές κρίσεις, αν όχι την καθοριστικότερη στην νεώτερη ιστορία της.

Κρίση βαθιά οικονομική, διαρθρωτική, αγροτικής, βιοτεχνικής και βιομηχανικής παραγωγής, δημιουργικής εργασίας, εθνική, εδαφικής ακεραιότητας και δημογραφική, οικολογική-περιβαλλοντολογική, αποθεμάτων και ενέργειας, ασφάλειας των πολιτών, εισβολής ανεξέλεγκτων και αλλότριων πληθυσμών, κρίση αξιών, ταυτότητας, ιστορικής μνήμης, ηθών και εθίμων, θεσμών, παιδείας και πολιτισμού, κρίση αξιοπιστίας, συνέπειας και συνέχειας, προγραμματισμού και αποδοτικότητας.

Με λίγα λόγια βρίσκεται στην δίνη ενός παρακμιακού κύματος, ως απόρροια όχι μόνο έξωθεν παρεμβάσεων - οικονομικών, στρατιωτικών, γεωπολιτικών κλπ - αλλά και επιπόλαιων και κοντόφθαλμων επιλογών στο εσωτερικό, στο όνομα του ευδαιμονισμού, του εύκολου κέρδους, της παγκοσμιοποίησης, της ατομικότητας, του ‘’εκσυγχρονισμού’’, μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατικότητας και των ποικιλώνυμων ‘’δικαιωμάτων’’, όπου την τελευταία θέση παίρνουν τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου, της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.

Η κρίση αυτή, προϊόν των τελευταίων κυρίως τριών ‘’προοδευτικών’’ δεκαετιών, ...
μεγαλόσχημων εξαγγελιών – μακράν όμως του τρίπτυχου ‘’όραμα, στόχος και στρατηγική’’ για τον άνθρωπο, τον πολίτη, τον Έλληνα και την Ελλάδα - και πενιχρών έως καταστροφικών διαχρονικά αποτελεσμάτων, σε συνδυασμό με έναν αρνητικό έως εχθρικό διεθνή περίγυρο και ένα ‘’εσωτερικό’’ ‘’κίνημα’’ αποδόμησης και υποβάθμισης των πάντων, έχει φέρει την χώρα και τον λαό της όχι απλώς σε αδιέξοδα, αλλά στα πρόθυρα σοβαρότατων πολυποίκιλων ορατών τε και ‘’αοράτων’’ άκρως αρνητικών εξελίξεων.

Οι κίνδυνοι δε αυτοί γίνονται πιθανότεροι διότι εκτός από την παντελή ανεπάρκεια του υπάρχοντος πολιτικού φάσματος και την έλλειψη ανάλογου φορέα ή κινήματος στον ορίζοντα, τα αποθέματα ανθρώπινου δυναμικού - που θα κληθεί να σηκώσει το βάρος των επιπτώσεων στην πατρίδα μας - σε ποσότητα και ποιότητα φθίνουν διαρκώς, η δε κοινωνική συνοχή αποτελεί σχεδόν σχήμα λόγου.

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει απλώς να ανακοπεί αλλά επιβάλλεται άμεσα και αποφασιστικά να ανατραπεί εάν θέλουμε να αποφύγουμε την σοβαρότατη υποβάθμισή μας ως ενότητας, οντότητας και κοινωνίας.

Σε αυτή την συγκυρία επιβάλλεται απ’ όλους – εντός και εκτός Ελλάδας – να επωμισθούν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως άτομα, εργαζόμενοι, καταναλωτές, μέλη φορέων, πολίτες και πατριώτες και να συμβάλλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους αλλά και πέραν αυτών, στην έξοδο από την κρίση.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν, έχουν και θα έχουν άμεσο και καθοριστικό αντίκτυπο και στην Ελληνική Διασπορά των επτά και πλέον εκατομμυρίων. Στην αυτοπεποίθησή της, στον αυτοπροσδιορισμό της, στην λειτουργία της ως ομογενειακού μέρους, στην ισχύ των δεσμών της με την μητέρα πατρίδα, σε αυτή καθ’ εαυτή την ύπαρξή της ως οντότητας του Ελληνισμού.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η αλληλοϋποστήριξη Μητρόπολης και Διασποράς, φαντάζει να είναι πιο αναγκαία και επιβεβλημένη από ποτέ.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πολιτική και οι δράσεις προς και από την Ομογένεια θα πρέπει να ενισχυθούν και εντατικοποιηθούν.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ανάδειξη ενός νέου και αληθινού πολιτικού φορέα-κινήματος για την σωτηρία και την αναγέννηση της πατρίδας μας και του λαού της, στελεχωμένη από κυρίως μη πολιτικά αλλά αναγνωρισμένης αξίας και ήθους πρόσωπα, είναι επιτακτική όσο ποτέ.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χάσουμε και αυτή την τελευταία ίσως ευκαιρία.

Συμπατριώτες της Ομογένειας - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010
φώτο από
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.