Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τι μας περιμένει σε λίγο…

Γράφει ο Δευκαλίων
Αφού απολαύσαμε όλοι την πρωθυπουργική ρήση «είμαστε αντεξουσιαστές στην εξουσία» και κοιμηθήκαμε ήσυχοι ότι όλοι οι αντιεξουσιαστές υπουργοί θα αγωνιστούν μέχρι τελικής πτώσεως μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο Λα Μονέδα εναντίον των εξουσιαστών του ΔΝΤ, ας δούμε και τα πραγματικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής.
Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκαν τα έσοδα και οι δαπάνες του 8-μήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος) καθώς και η αντίστοιχη μείωση του Δημοσίου Ελλείμματος. Βάση αυτής της ανακοίνωσης το Δημόσιο Έλλειμμα μειώθηκε το 8-μηνο κατά 32,2 % έναντι ετήσιου στόχου 39,5 %. Θυμίζουμε ότι το 7-μηνό (Ιανουάριος-Ιούλιος) το Δημόσιο Έλλειμμα είχε μειωθεί κατά 39,7 %. Το συμπέρασμα από αυτήν την απλή αναφορά και ανάγνωση των στοιχείων είναι ότι και η επίτευξη του στόχου της μείωσης του Δημοσίου Ελλείμματος όπως αυτός καθορίζεται στο μνημόνιο καθίσταται προβληματική.
Μετά λοιπόν από την διαφαινόμενη αποτυχία στην επίτευξη των στόχων που ορίζει το μνημόνιο για το ετήσιο ΑΕΠ (προβλέπεται μείωση για όλο το 2010 μείωση 4 % και ήδη το α’ εξάμηνο 2010 το ΑΕΠ έχει μειωθεί περίπου 3 %) και τον Πληθωρισμό, προκύπτει πρόβλημα και στην μείωση του Δημοσίου Ελλείμματος. ...
Ουσιαστικά  η υλοποίηση των όσων προβλέπει το μνημόνιο για το 2010 καθίσταται ανέφικτη και ο Προϋπολογισμός εκτροχιάζεται. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά αφού ένα τόσο άγριο και ακραίο νέο-φιλελεύθερο δημοσιονομικό πρόγραμμα όπως αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου μπορεί μόνο να καταστρέψει την παραγωγική βάση της εθνικής οικονομίας (το ίδιο άλλωστε έγινε όπου εφαρμόσθηκαν αντίστοιχα προγράμματα).
Τι θα κάνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτήν την αποτυχία.
Αφού θα κατηγορήσει κάποιον «ΕΧΘΡΟ» για αυτήν την αποτυχία θα εφαρμόσει μια ακόμα πιο ακραία νέο-φιλελεύθερη συνταγή, παρόμοια με αυτή που καλείται να εφαρμόσει επί πρόσθετα η κυβέρνηση της Ρουμανίας, που σημειωτέον πάει πολύ καλά στην εφαρμογή του δικού της μνημονίου με το ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόσθετη επιστολή πρόθεσης μεταξύ Ρουμανίας και ΔΝΤ η Ρουμανική Κυβέρνηση δεσμεύεται να απολύσει συνολικά 74.000 δημόσιους υπάλληλους μέχρι το τέλος του 2010 (έχουν ήδη απολυθεί από την αρχή του χρόνου 27.000 δημόσιοι υπάλληλοι),  οι συντάξεις θα παραμείνουν και το 2011 παγωμένες, ενώ θα καταργηθούν τα επιδόματα αδειών και θέρμανσης.
Σας προειδοποιήσαμε «Σύντροφοι» (Δευκαλίων 9 Σεπτεμβρίου 2010), ότι η πολιτική που εφαρμόζετε απειλεί τις οικογένειες μας και το μέλλον των παιδιών μας και πριν περάσουν ελάχιστες ημέρες επιβεβαιωθήκαμε.
 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.