Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη!


Γράφει ο Δευκαλίων
  
Θυμάστε πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, το περιβόητο πιστόλι το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου, το γέμισε, μετά το έβαλε πάνω στο τραπέζι και τελικά το έστρεψε εναντίον των κερδοσκόπων;
Τελικά, παρ’ ότι οι κερδοσκόποι είδαν το πιστόλι να τους σημαδεύει δεν φοβήθηκαν και συνέχισαν να κερδοσκοπούν εις βάρος της Ελληνικής Οικονομίας. Και πώς να φοβηθούν άλλωστε αφού το πιστόλι, όπως απέδειξε η ίδια η ζωή, ήταν σοκολατένιο.
Μετά οι κερδοσκόποι ένιωσαν τον φόβο να τους κόβει τα πόδια και κρύος ιδρώτας να τους περιλούζει!
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, πέρσι την άνοιξη, ότι: «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα πουκαμισά τους»!
Μία χαρά τους βλέπω, τους κερδοσκόπους, να κυκλοφορούν μέσα στην βαρυχειμωνιά. Με τα παλτουδάκια τους, τα κουστουμάκια τους, τα ακριβά τους κασκόλ και τα μεταξωτά τους πουκαμισάκια.
Ήταν η εποχή του περιβόητου Μνημονίου Νο.1! Τότε που δήλωναν ότι εξαναγκάστηκαν να μπούνε στο μνημόνιο για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Τελικά όμως δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στο περιβόητο μνημόνιο, προκειμένου να εξοφληθούν τα Ελληνικά Ομόλογα και να μην γράψουν ούτε ένα ευρώ ζημιές οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες.
Και ποιος επιβεβαίωσε αυτή την ακραία και «ανθελληνική θέση»; (για να θυμηθούμε πως αποκαλούσαν πριν τις Δημοτικές εκλογές όσους υποστήριζαν αντί-μνημονιακές απόψεις). Ένας δικός τους «σάρκα από την σάρκα τους», ο τέως Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Χ. Σμίτ, ο οποίος ευθαρσώς και εντίμως δήλωσε στις 18 Φεβρουαρίου «Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».
Μετά πήγανε ένα βήμα παραπέρα... Άρχισαν όλοι εν χορώ να δηλώνουν: ότι μέτρα χρειάσθηκε να πάρουμε, τα πήραμε τώρα, θα πάμε στις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και όλα θα πάνε καλά έστω και με μερικές δυσκολίας. Για να μην θυμηθούμε τα επικά και ηρωικά «Αν χρειασθεί να πάρουμε και άλλα μέτρα εγώ θα έχω παραιτηθεί γιατί θα έχω αποτύχει», που δήλωνε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πέρασαν οι Δημοτικές Εκλογές και μετά περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και φαλκίδευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Και φθάσαμε αισίως στον Φεβρουάριο του 2011!
Ξαφνικά, όλως περιέργως, η Τρόικα ανακοίνωσε ότι χρειάζονται 50 δις ευρώ ιδιωτικοποιήσεις, για να μειωθεί το Χρέος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου (αυτός που θα παραιτούνταν) ότι χρειάζονται επί πλέον 27 δις ευρώ μέτρα για να επιτευχθεί ο στόχος του Ελλείμματος.
Και ερωτά ο μπάρμπα-Γιώργος από την Ελασσόνα (παραδοσιακός ΠΑΣΟΚ-ος και ψηφοφόρος του Φ. Σαχινίδη): «καλά ρε παιδιά όταν υπογράφατε το μνημόνιο που κοιτάζατε; Πως σας ξέφυγαν 27 δις ευρώ, τι είναι τα δισεκατομμύρια; Σταφιδοστράγαλα;».
Για να πάρει την απάντηση από τον νέο-ΠΑΣΟΚο της περιοχής: «Μην μιλάς γέρο, αφού δεν ξέρεις. Τότε είχαμε το Μνημόνιο Νο.1. Τώρα έχουμε το Μνημόνιο Νο.4».
Ο δύσμοιρος ο παππούς φοβήθηκε, ήξερε ότι είχε δίκιο, αλλά ο νέο-ΠΑΣΟΚος δεν σήκωνε κουβέντα και είχε αγριέψει! Έσκυψε το κεφάλι και αφού ψέλλισε ένα «με συγχωρείς παιδάκι μου, γέρος είμαι λέω που και που καμιά κουταμάρα μην με παρεξηγείς», απομακρύνθηκε.
Ψέματα-Ψέματα-Ψέματα!
Από την πρώτη ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, ανέλαβαν να διαχειριστούν τις τύχες της Ελληνικής Οικονομίας, χορτάσαμε μεγαλοστομίες και ψέματα. Και για την ταμπακιέρα κουβέντα!
·                            Ποιοι πούλησαν μαζικά και σε πολύ φθηνές τιμές τα CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) στους κερδοσκόπους;
Ρωτάμε κάτι πάρα πολύ απλό. Ποιοι πούλησαν σε τιμές εκπτώσεων το αληθινό γεμάτο πιστόλι (CDS), στους κερδοσκόπους. Βγάλτε μία απλή επίσημη ανακοίνωση. Τι φοβάστε; Δεν θα ρωτάμε για πολύ καιρό ακόμα. Θα έχουμε αγκαλίτσες, φιλάκια και άλλες ακατάλληλες για ανηλίκους καταστάσεις σε λίγο καιρό…
Κατά τα άλλα, όταν μία πολιτική αποτυγχάνει πρέπει να αλλάζει. Και την αλλαγή πολιτικής την επιλέγει και την εγκρίνει ο Λαός. Και η φίλο-μνημονιακή πολιτική απέτυχε άρα πρέπει να αλλάξει.

Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.