Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ποιο είναι Σήμερα το Πατριωτικό Καθήκον;…

Γράφει ο Δευκαλίων

Απόψε είναι Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, κάθισα για να γράψω την στήλη του Δευκαλίωνα της Κυριακής, αλλά είμαι πολύ οργισμένος.
Το θέμα να γράψω και να σχολιάσω…
·        Για την προσβολή που δέχθηκε η πατρίδα μου από την περιβόητη Τρόικα, που μας ανακοίνωσε ορθά-κοφτά την απόφαση της να πουλήσει την περιουσία του Ελληνικού Κράτους και την καθυστερημένη και μεταμεσονύχτια κυβερνητική αντίδραση, τα τηλεφωνήματα του Γιώργου Παπανδρέου στον Dominique Strauss Kahn, που έγιναν για τα μάτια του κόσμου και για να περισωθούν τα προσχήματα.
·        Για την επίσημη ανακοίνωση ότι θα διατεθούν, ακόμα 30 δις ευρώ στις Τράπεζες, ανεβάζοντας αισίως στα 105 δις ευρώ τα χρήματα που έχει δώσει το Ελληνικό Κράτος στις τράπεζες. Φυσικά πάντα με την ίδια πρόφαση. Να ενισχυθεί η ρευστότητα του Τραπεζικού Συστήματος.
Όμως, την ίδια ώρα χτυπάει η οικονομική ανέχεια και δυστυχία, την πόρτα των περισσότερων νοικοκυριών.
Η κοινή λογική δίνει την απάντηση.
Με όση ψυχραιμία απομένει, πρέπει να συνεχίσω να αποκαλύπτω τους αφανείς σχεδιασμούς σκοπούς και επιδιώξεις της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. Και αυτό θα κάνω και απόψε, με όση συνέπεια επιτρέπει η οργή που πλέον ξεχειλίζει.
Πολλές φορές (πχ 27 Σεπτεμβρίου), πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων είχε αποκαλύψει ότι οι ετήσιες εισροές από το περιβόητο μνημόνιο για τα έτη 2011, 2012 και 2013, δεν επαρκούσαν για να πληρωθούν ούτε καν οι αντίστοιχες λήξεις του Δημόσιου Χρέους και όχι όπως υποστήριζε η κυβερνητική προπαγάνδα μισθοί και συντάξεις.
Ένας καλοπροαίρετος και με ελάχιστη λογική άνθρωπος, θα ανέμενε ότι αυτό το πρόβλημα θα αντιμετωπίζονταν από τον πρώτο μετά Μνημόνιο προϋπολογισμό, στον οποίο είχε ενσωματωθεί και η πρόσφατη αναθεώρηση του Δημόσιου Χρέους.
Για μία ακόμα φορά, όμως, διαψεύσθηκε και η καλή πρόθεση και η κοινή λογική.
Η δημοσιοποίηση του προϋπολογισμού 2011, επέτρεψε στο Δευκαλίωνα να εργασθεί με επίσημα και επικαιροποιημένα στοιχεία. Η εργασία αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την δημοσίευση, Κυριακή 21 Νοεμβρίου, του άρθρου με τίτλο «Αναζητήστε τον Αδύναμο Κρίκο». Σ’ εκείνο το άρθρο τεκμηριώνονταν, βάση πλέον και των επίσημων και επικαιροποιημένων στοιχείων, ότι οι εισροές από το περιβόητο Μνημόνιο, το 2011 δεν επαρκούσαν για να καλύψουν ούτε τις λήξεις Κρατικών Ομολόγων. Με βάση τα τότε επίσημα στοιχεία του Προϋπολογισμού έλειπαν 6,1 δις ευρώ.
Συγκεκριμένα, έγραφα:
·        «Υπάρχει δηλαδή “μαύρη τρύπα” 6,1 δις ευρώ στην εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους, που πρέπει να καλυφθεί είτε με επί πλέον δανεισμό, οπότε δεν θα προστεθεί στο Έλλειμμα, είτε με διαθέσιμα (ρευστό χρήμα) του Προϋπολογισμού, οπότε θα προστεθεί εξαναγκαστικά στο Έλλειμμα»
Το παραπάνω δεδομένο, ξέφευγε από την πιθανή αβλεψία ή λάθος και ήταν τουλάχιστον περίεργο. Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων το έψαξε, με τα μικρά και ταπεινά μέσα που διέθετε και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάτι κακό μας ετοίμαζαν. Δεν μπορούσε αλλιώς να ερμηνευθεί η παραπάνω αβλεψία του προϋπολογισμού, αλλά και μερικές άλλες.
Υποχρεώθηκε λοιπόν να το επισημάνει.
Έτσι, την επόμενη ημέρα, στις 22 Νοεμβρίου, και σε άρθρο με τίτλο «Κάτι μας ετοιμάζουν», κατέληγε:
·        «Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τον κάθε ενεργό πολίτη, είναι γιατί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συντάσσει και είναι έτοιμη να ψηφίσει ένα Προϋπολογισμό που περιέχει τόσο εξόφθαλμές ατέλειες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να θεραπευτούν ακόμα και αν όλες οι υποθέσεις εργασίας και προβλέψεις στον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό επιβεβαιωθούν 100%. Μήπως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, συντάσσει και είναι έτοιμη να ψηφίσει έναν τόσο ατελή Προϋπολογισμό γιατί κάτι άλλο επιδιώκει και κάτι άλλο ετοιμάζει; Έχει δηλαδή ένα κρυφό σχεδιασμό. Το ερώτημα αυτό, σήμερα μπορεί να φαντάζει μεταφυσικό, αλλά όσο περνάει ο χρόνος και τα γεγονότα εκτυλίσσονται, θα απαντάται είτε αρνητικά (που το ευχόμαστε) είτε θετικά  (που το απευχόμαστε)»
Σήμερα το ερώτημα έχει απαντηθεί δυστυχώς θετικότατα!
Η «μαύρη τρύπα» του Προϋπολογισμού 2011, στις πληρωμές-λήξεις του Δημόσιου Χρέους, που μπορεί και να υπερβαίνει τα 6,1 δις ευρώ, όπως είχε εντοπίσει ο Δευκαλίων και να προσεγγίζει τα 8 δις ευρώ, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με πώληση Δημόσιας Περιουσίας.
Το ίδιο θα γίνεται έως το 2015. Σύνολο 50 δις ευρώ πωλήσεις κρατικής περιουσίας από το 2011 έως το 2015 για να καλυφθούν οι πληρωμές-λήξεις του Χρέους.
Που είναι οι εισροές από το περιβόητο Μνημόνιο, που σύμφωνα πάντα με τους γκαιμπελίσκους του Μαξίμου και του ΔΝΤ, επαρκούσαν όχι μόνο για να εξυπηρετείται το χρέος και για να πληρωθούν επί πλέον και μισθοί και συντάξεις. Που είναι η πολύ-αναμενόμενη έξοδος στις αγορές και η πολυθρύλητη επιμήκυνση. Άντε Γεια…
Ο σκοπός της ψήφισης ενός ατελούς προϋπολογισμού είναι πλέον προφανής. Αρχικά η Εθνική Αντιπροσωπεία δεν πληροφορήθηκε, όταν ψήφιζε τον Προϋπολογισμό, ότι τότε έλειπαν τουλάχιστον 6,1 δις ευρώ για την πληρωμή λήξεων του Χρέους. Σήμερα με το μαχαίρι στο λαιμό θα υποχρεωθεί να συναινέσει, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, σε ιδιωτικοποιήσεις για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Προκύπτει όμως το ερώτημα. Που θα βρεθεί το μεγαλύτερο μέρος από τα 50 δις ευρώ, αφού προφανώς ακόμα και να πουληθεί ολόκληρη η ακίνητη και κινητή περιουσία του Δημοσίου, τέτοιο ποσό δεν μαζεύεται;
Την απάντηση, μάλλον την έχει δώσει ήδη ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων, που στις 3 Φεβρουαρίου αναφέρει:
·        «Εκτός και αν προκύψει εν τω μεταξύ κάποια άλλη πρόταση, από κάποια μεγάλη επενδυτική τράπεζα πχ την Goldman Sachs, που θα ζητάει μικρότερο αντίτιμο πχ μόνο την ΑΟΖ της Κρήτης».
Όμως, όπως είναι τα πράγματα απλά για τον Γιώργο Παπανδρέου και την υπό αυτόν ηγετική ομάδα, που κάνουν ότι θέλουν σαν να είναι η χώρα μας, οι ζωές και οι οικογένειες μας, κληρονομικό τους τσιφλίκι, άλλο τόσο είναι απλά και για εμάς τους απλούς Έλληνες.
Να επαναφέρουμε στην μνήμη μας την εικόνα της ιστορίας μας από το παρακάτω βίντεο και της ιστορικής συναδέλφωσης των αντιπάλων του εμφυλίου: του αρχηγού του Εθνικού Στρατού Θ. Τσακαλώτου, με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Στρατού Μ. Βαφειάδη και να απαντήσουμε σε μία απλή ερώτηση:  
Ποιο είναι Σήμερα το Πατριωτικό Καθήκον;
 
 
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.