Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Οι "άδηλες" ειδήσεις της απόβασης του εβραϊκού λόμπι στην Αθήνα, η μούγκα των ΜΜΕ... και ο απόλυτος ντετερμινισμός της υποτέλειας του GAP

Μία συνάντηση που γράφτηκε στα ψιλά των εφημερίδων 
και αποσιωπήθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά κανάλια


Το ΒΗΜΑ στις 20 του προηγούμενου μήνα, με τίτλο: "Απόβαση του εβραϊκού λόμπι στην Αθήνα έγραψε για:  "Απόβαση στην Αθήνα από τις 8 ως τις 13 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι." και στη συνέχεια, ότι: "Κατόπιν πρόσκλησης του έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, η Διάσκεψη των Προέδρων των Μειζόνων Αμερικανο-εβραϊκών Οργανώσεων θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει προέδρους και εκτελεστικούς διευθυντές περίπου 50 αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων."  
Η συνάντηση αυτή δεν είχε τη δημοσιότητα που θα περιμέναμε.
ΔΕΝ θα γράψουμε σενάρια δικά μας, απλά θα παραθέσουμε ότι στοιχεία έχουν δημοσιοποιηθεί:
Το video των ομιλιών, στα αγγλικά. (σχετικό).
Βέβαια δεν μας έχει συνηθίσει ο συγκεκριμένος, αν και έχει θητεύσει στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας,  ότι η ελληνική γλώσσα επιβάλλεται να χρησιμοποιείται σε συναντήσεις με ξένες αντιπροσωπείες, όπως θα έκανε ο κάθε πολιτικός για μία γλώσσα με παγκόσμια πολιτισμική ακτινοβολία και μακραίωνη ιστορία. Αλλά αυτό είναι για μια άλλη συζήτηση.
Από την απομαγνητοφώνηση (σχετικό), επισημαίνουμε κάποια σημεία:
GAP: "...Δεν θα ζητήσω λοιπόν συγγνώμη, για το γεγονός  ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα και πρακτικές του παρελθόντος  και, σίγουρα, δεν θα διστάσω να ξεσκεπάσω περιπτώσεις διαφθοράς, είτε αφορούν σε χαμηλόβαθμους δημόσιους υπαλλήλους, είτε σε ανώτερα κυβερνητικά στελέχη..."
Σχόλιο: ΔΕΝ αισθάνεται ο ίδιος, έστω μερικώς ότι έχει κάποιες ευθύνες ως συμμετέχων σε προηγούμενες κυβερνήσεις;
Τώρα όσο αφορά για την διαφθορά... μάλλον μέχρι τώρα την έχει εμμέσως συγκαλύψει. Τα υπόλοιπα είναι προεκλογικά και για λαϊκή κατανάλωση...

GAP: "...Άλλη μία  παρατήρηση για την περιοχή, σχετικά  με το Παλαιστινιακό ζήτημα.  Οι εξελίξεις  στην περιοχή δείχνουν σαφέστατα – και  το πιστεύω ακράδαντα – ότι είναι  προς το στρατηγικό συμφέρον του Ισραήλ και προς το συμφέρον της ασφάλειας  του Ισραήλ, να δημιουργήσει ένα σταθερό και βιώσιμο γειτονικό Παλαιστινιακό κράτος. ...η Εβραϊκή Κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνουν οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα ..."

Σχόλιο: Το επιβεβαίωσε ότι πούλησε την ελληνοπαιστινιακή φιλία με το πιο ξεδιάντροπο τρόπο!!!
Καμία αναφορά... έστω μία νύξη για τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.... Ντροπή και Αίσχος!!!

ALAN SOLOW:  "...Όταν συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν λιγότεροι άνθρωποι παρόντες και οι συζητήσεις που είχαμε τότε ήταν πιο ιδιωτικές..."
"... θυμήθηκα τι ήταν αυτό που με έκανε να βγω τότε έξω από την αίθουσα και να πω στο συνάδελφό μου, Malcolm Hoenlein, «όταν θα πάμε στο Ισραήλ φέτος, η χώρα στην οποία πρέπει να πάμε, πριν μεταβούμε στην Ιερουσαλήμ, είναι η Ελλάδα».
Ο λόγος που καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ήταν ότι αναγνωρίσαμε, όχι μόνο ότι είχαν σημειωθεί σημαντικές βελτιώσεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας και όχι μόνο επειδή εσείς επιδείξατε ευαισθησία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και επειδή η Ελλάδα παρακολουθεί από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και στον κόσμο και το τι πρέπει να γίνει για να ξεπεραστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση."
"...να ενισχύσουμε τους δεσμούς ανάμεσα στον Ελληνικό και τον Εβραϊκό λαό, ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά, θα επισκεφτούμε το Ισραήλ όπως σας είπα, για μια  Διάσκεψη παρόμοια με την τωρινή, με δημοσιογράφους, επικεφαλής και μέλη «think tanks» του Ισραήλ και την παρουσία απλών πολιτών. Κατόπιν, θα επιστρέψουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού επισκεφθούμε την Ευρώπη και την Ρωσία. Θα ενημερώσουμε τους φίλους και την Κυβέρνηση γι’ αυτά που είδαμε στην Ελλάδα και για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα όσα μας περιγράψατε..."
"...Το ερώτημα  είναι το εξής: τι μπορεί να κάνει  η Ελλάδα, για να ενθαρρύνει την  Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια  στάση, που θα βοηθήσει τη νέα Αιγυπτιακή Κυβέρνηση, όποια και αν είναι  αυτή, να διατηρήσει, αλλά και να ενισχύσει  την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ;
"...Θα ήθελα, επομένως, να σας ρωτήσω αν έχετε  την πρόθεση να παίξετε έναν ηγετικό  ρόλο, έτσι ώστε η Ευρώπη να τονίσει  τη σημασία της ειρήνης στην αναδυόμενη ηγεσία της Αιγύπτου..."
Σχόλιο: Το ότι παίρνει εντολές είναι γνωστό... το ότι δεν τον δέχθηκε ο Μουμπάρακ ... είναι το ζητούμενο της ματαίωσης της επίσκεψης!!!

Μ. ΑSΤΟΝ:  "... υπάρχει μια σημαντική  αύξηση της δραστηριότητας και των συναντήσεων ανάμεσα στην Ελληνική και Εβραϊκή Διασπορά, κυρίως στις ΗΠΑ..."
"...Όταν συναντηθήκαμε  το Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, όταν ήρθατε για την εναρκτήρια Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, έκανα μια ερώτηση..."
"...Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δόλλης αναφέρθηκε σε τουλάχιστον  τρία πράγματα, που συνδέονται με την  Εβραϊκή ατζέντα που σας απασχολεί, αλλά υπάρχει και ένα τέταρτο..."
"...εργασθήκατε με ιδιαίτερο ζήλο, για  να εξασφαλίσετε τα ελληνοεβραϊκά αρχεία από τη Μόσχα..."

GAP: "...Όπως είπε ο Δημήτρης Δόλλης, όλα αυτά τα χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα, για να βοηθήσω  την Εβραϊκή Κοινότητα εδώ..."
"...Έχουμε ένα  νέo Δήμαρχο στην Θεσσαλονίκη, ο  οποίος είναι υπέρ της αναβίωσης  των παραδόσεων και των δεσμών με την Εβραϊκή Κοινότητα, όχι  μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο  τον κόσμο..."
"...Επισκέφθηκα πρόσφατα την  Ρωσία και συζήτησα το θέμα αυτό και με τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ και με τον Πρωθυπουργό Πούτιν. Προσπαθούμε να κάνουμε μια ανταλλαγή..."
"...θα πάρουμε τα αρχεία της Εβραϊκής Κοινότητας στην Ρωσία και θα τα παραδώσουμε στην Εβραϊκή Κοινότητα εδώ. Αυτό θα γίνει πολύ σύντομα..."
Σχόλιο: Υπάλληλος Γραφείο Εξυπηρέτησης και διεκπεραιώσεως θεμάτων, με μετακίνησεις εξόδων του ελληνικού λαού. 

ALAN SOLOW:
"...Εξ ονόματος της Διάσκεψης των Προέδρων, θα θέλαμε να σας προσφέρουμε ένα  συμβολικό δώρο, αυτό το υπέροχο  κουτί τσαγιού. Από τη μια πλευρά, έχει μια ασημένια απεικόνιση της  Ιερουσαλήμ, της αιώνιας πρωτεύουσας  του Εβραϊκού λαού, ένα μέρος υψίστης  σημασίας για πολλές θρησκείες, όπου μπορούν οι πιστοί να λατρεύουν ελεύθερα, υπό τη διακυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ.
Σχόλιο: Το "...υπό τη διακυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ..." είναι και προδοτικό και πρωτοφανές για τις παραδοσιακές ελληνικές θέσεις για το θέμα της κατεχόμενης Παλαιστίνης.
Εάν υπήρχαν έλληνες δημοσιογράφοι αυτή την έκφραση θα την είχαν κάνει πρώτο θέμα.. αλλά έχουμε γράψει για αργυρώνητη και ελεγχόμενη δημοσιογραφία.

Όποιος μελετήσει ολοκληρωμένη την ομιλία και τις τοποθετήσεις θα καταλάβει πολλά περισσότερα.

 Από την περιήγηση στο διαδίκτυο δεν είδαμε ενδιαφέρον για περαιτέρω σχολιασμό, εκτός από την Κυριακάτικη εφημερίδα "ΠΡΙΝ", του Γιώργου Δελαστίκ,  που καυτηριάζει με την δημοσιογραφική του πένα :

Τίτλος: Αντιπρόσωπος του σιωνισμού ο Γ. Παπανδρέου 

Στο εβραϊκό λόμπι έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποσπάσει ωφέλη από την αμερικάνικη κυβέρνηση. 
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα η πρώτη επίσκεψη της ηγεσίας της Συνόδου των Προέδρων των σημαντικότερων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων (Conference or Presidents of major AmericaJewish Organizations), στην οποία εκπροσωπούνται οι 52 κύριες οργανώσεις της πανίσχυρης και βαθιά αντιδραστικής εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ. 

Ο Γ. Παπανδρέου, όπως έγραψε ο Α. 'Ελλις σε άρθρο του, διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια δίαυλους επικοινωνίας με το εβραϊκό λόμπι της Αμερικής και συναντάται συχνά με κορυφαία στελέχη της, κάθε φορά που βρίσκεται στις ΗΠΑ. 

Την Τρίτη το εβραϊκό λόμπι βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε και με το δήμαρχο Γ. Μπουτάρη που έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να μετατρέψει τη συμπρωτεύουσα σε νέα Ιερουσαλήμ!

Το υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί εξαιρετική επιτυχία την πρόσφατη επίσκεψη και πηγές του υποστηρίζουν ότι η επιρροή τους μπορεί να αξιοποιηθεί για να προωθηθεί η θετική εικόνα της Ελλάδας πέραν του Ατλαντικού, όχι μόνο πολιτικά και οικονομικά, αλλά και όσον αφορά στον τουρισμό . 

Στην ημερίδα μίλησαν, εκτός του πρωθυπουργού και ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Διάσκεψης για θέματα αρμοδιστητάς τους, οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Ο Γ. Παπανδρέου, ως αντάλλαγμα για την εβραϊκή στήριξη, έχει γίνει εκπρόσωπος του διεθνούς σιωνισμού στη Μεσόγειο. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο του κάλεσμα προς τη νέα αιγυπτιακή ηγεσία ήταν πως πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο εγκληματίας Χ. Μου μπάρακ με το Ισραήλ. 

Ο πρόεδρος της Συνόδου έκανε λόγο για αυξημένο γεωπολιτικό βάρος της Ελλάδας και ο αντιπρόεδρος μίλησε ιδιαίτερα κολακευτικά για την αναβάθμιση της σχέσης της Ελλάδας Ισραήλ. 

Μετά τις νέες εξελίξεις η Ελλάδα από εν δυνάμει σύμμαχος του αραβικού κόσμου αναβαθμίζεται στην πρώτη ταχύτητα του αμερικανοϊσραηλινού άξονα και της μαύρης συμμαχίας των εχθρών του Ισλάμ . 

Εντάσσεται πλέον στην καρδιά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, βάζοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην περιοχή αλλά και την ασφάλεια των πολιτών.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.