Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Χωρίς κέρδος κέρατα και μόνο οι κάτοχοι των CDS κερδισμένοι!


 Γράφει ο Δευκαλίων

Επειδή αυτή η Κυβέρνηση έχει την εθνικοφροσύνη στο αίμα της δεν τολμώ να πω ούτε σαν υπόθεση εργασίας μία κουβέντα για την θεωρητική πιθανότητα να πέσει η Οικονομία και η Χώρα θύμα των σορτάκηδων και κερδοσκόπων των διεθνών αγορών.
Δεν ξεχνώ άλλωστε ποτέ ότι αυτός ο Πρωθυπουργός αντιμετώπισε τους κερδοσκόπους με το πιστόλι πάνω στο τραπέζι, εξαναγκάζοντας τους στο τέλος της αδυσώπητης μάχης να τραπούν σε φυγή χωρίς μάλιστα να φορούν τα πουκάμισα τους. Άρα είμαι σίγουρος ότι και τώρα θα συνεχίσει την νικηφόρα πορεία του και θα καταγάγει άλλη μία φοβερή και τρομερή νίκη επί των κερδοσκόπων.
Κοιμάμαι λοιπόν ήσυχος. Ιδιαίτερα μετά τις διαβεβαιώσεις των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ακούω από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης, ότι η υιοθέτηση από τους οίκους αξιολόγησης του όρου selective default (Επιλεκτική Χρεοκοπία) για την χώρα μας, δεν πρόκειται να θεωρηθεί ως Πιστωτικό Επεισόδιο (credit event) και δεν πρόκειται να επηρεάσει επ’ ουδενί την ζωή μας.
Θυμάστε τους Βουλευτές τους του ΠΑΣΟΚ; Είναι εκείνοι που μας διαβεβαίωναν πριν λίγο καιρό ότι κάνουν την καρδιά τους πέτρα και ψηφίζουν το Μεσοπρόθεσμο για να σώσουν την χώρα από την χρεοκοπία!
Καλή είναι η πλάκα αλλά ας πάμε τώρα στα σοβαρά.
Κατ’ αρχάς τα πράγματα δεν πάνε καλά.  ...
Είμαστε ήδη στην Τρίτη 10 Ιουλίου και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια κοινή άποψη που θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση μεθαύριο Πέμπτη. Η στήλη από την Κυριακή 17 Ιουλίου έχει τοποθετηθεί στο άρθρο της με τίτλο «Κοινή λογική όσο υπάρχει ακόμα λίπος στην Οικονομία».
Στο συγκεκριμένο λοιπόν άρθρο έγραφε «Το επόμενο χρονικό διάστημα και όσο κλιμακώνεται η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση τόσο θα κορυφώνεται και η δημόσιο-νομισματική κρίση στις ΗΠΑ», δηλαδή σε απλά Ελληνικά, μην περιμένετε λύση σε άμεσο χρόνο, ήτοι την Πέμπτη 21 Ιουλίου, αφού η Ελληνική Δημοσιονομική Κρίση έγινε με τους ατυχείς χειρισμούς του Γιώργου Παπανδρέου και της ηγετικής του ομάδας μέρος του παγκόσμιου νομισματικού-εμπορικού πολέμου.
Αυτή είναι η πρόβλεψη μας και θα ευχηθούμε να επιβεβαιωθεί, γιατί στην αντίθετη περίπτωση και με αυτούς που μπλέξαμε μπορεί να συμβούν διάφορα απίθανα και απευκταία όπως:
·                 Να θεωρηθεί η περιβόητη επιλεκτική χρεοκοπία (selective default) ως πιστωτικό γεγονός και να πληρωθούν τα CDS. Γεγονός που σίγουρα δεν θα αρέσει σε αυτούς που θα χρεωθούν την ζημιά. Και αυτοί είναι πολύ ισχυροί και βαράνε άσχημα. Ενώ αυτοί που θα εισπράξουν τα κέρδη, όπως η εταιρεία Unigestion, δεν βλέπω να μας υποστηρίζει. Θυμάστε την Unigestion; Είναι η εταιρεία με της οποίας το οικολογικό-πράσινο τμήμα συνεργάζεται ο Αδερφός του Πρωθυπουργού κ. Α. Παπανδρέου.
·                 Να γίνει αντικατάσταση (swap) και ανταλλαγή (roll over) των παλαιών ομολόγων με νέα ενυπόθηκα και υψηλού επιτοκίου, με μόνο αντάλλαγμα την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Έτσι όμως, πέραν των άλλων αρνητικών, θα χαθεί και η ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης και κουρέματος (haircut) του χρέους. Θυμάστε ποιος μεταξύ άλλων είναι από τους πιο φανατικούς πολέμιους της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους; Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Δηλαδή ένα απλό συμπέρασμα από τα παραπάνω. Θα συμβεί το πλέον περίεργο οξύμωρο αλλά και ταυτόχρονα οδυνηρό γεγονός της σύγχρονης ιστορίας. Και η χώρα θα χρεωθεί με μία ακόμα χρεοκοπία και το χρέος δεν θα μειωθεί ούτε ένα ευρώ!
Τι είναι αυτά που λες τέτοιες ώρες; Η πατρίδα ετοιμάζεται για την «νυν υπέρ πάντων μάχη» και εσύ κάθεσαι και γράφεις κάποια πράγματα που αν μεταβληθούν σε πραγματικότητα θα πρέπει να ερευνηθούν από Ειδικό Δικαστήριο που θα εξετάζει κατηγορίες για Εσχάτη προδοσία.
Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε και να προβλέπουμε το καλό όπως διαμορφώνεται η κατάσταση σενάριο. Δηλαδή το σενάριο της παράτασης του προβλήματος της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης. 
Γιατί αλλιώς «Χωρίς κέρδος κέρατα και μόνο οι κάτοχοι των CDS κερδισμένοι»! 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.