Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Συμπαραστεκόμαστε στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ!

- Ελευθερώστε τον Γέροντα Εφραίμ -

Το φιάσκο της προφυλάκισης θα φανεί πολύ σύντομα. Το πυροτέχνημα θα καταρρεύσει όπως και τόσα άλλα απίστευτα τεχνάσματα που μηχανεύονται κατά καιρούς αυτοί οι άθλιοι πολιτικοί για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα που θα έπρεπε να τους απασχολούν και τους απασχολούν. Το ότι εμπλέκονται σε αυτές τις σκοτεινές ιστορίες και άλλες εξουσίες... ας το αξιολογήσουν οι ίδιοι "κατά συνείδηση".
Από αυτό το ιστολόγιο σταθήκαμε πολλές φορές  επικριτικοί στον συγκεκριμένο ηγούμενο, αλλά δεν πιστέψαμε ποτέ την εκδοχή ότι τα έκανε μόνος του και πολύ δε περισσότερα τώρα ότι μπορεί να τελέσει τα ίδια, άρα πρέπει να προφυλακιστεί.
Η διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τον κλήρο, ενάντια στην λαϊκή βούληση καλά κρατεί εδώ και 17 αιώνες, από τότε δηλαδή που κατάλαβαν οι αυτοκράτορες ότι η πίστη είναι το μέσο ελέγχου των συνειδήσεων  των πιστών, άρα και των υπηκόων.
Στη σημερινή κοινωνία της άμεσης πληροφόρησης αυτό ισχύει μερικώς και όταν πρέπει η εικόνα να επιβεβαιώσει την όποια προπαγάνδα. Το δίπολο πολιτική-εκκλησιαστική εξουσία έχει αποβάλει εν μέρει το δεύτερο και το έχει αντικαταστήσει με τα γνωστά εξωθεσμικά κέντρα ενός παγκόσμιου ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ  της παγκόσμιας διακυβέρνησης του πλανήτη.

 Η περίπτωση του Γέροντα Εφραίμ, θα αναδείξει πλευρές που μάλλον δεν θα έχουμε φανταστεί. Ο γνωστός πόλεμος των δύο καναλαρχών το επιβεβαιώνει, όταν μάλιστα ό ένας εξ αυτών επαναδραστηριοποιείται στο κανάλι που αρχικά ανέδειξε το πρόβλημα...
το οποίο το εκμεταλλεύτηκε πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και το έκανε προεκλογική σημαία.

Η δήθεν τυφλή δικαιοσύνη, εάν όντως ήταν τυφλή και δεν αλληθώριζε η ματιά της κατά πολιτικούς "έωλους" ανέμους, θα το είχε λύσει από την πρώτη αρχή. Το άφησε όμως, ανέχθηκε τις παραγραφές και έφτασε στο δήθεν ή να μας πείσει ότι μπορεί να μας αποδείξει την "πλήρη τύφλωσή της"

Ο λαός έχει αφυπνιστεί, όχι ότι κοιμόταν τόσα χρόνια, αλλά απλά ανεχόταν τέτοιες συμπεριφορές έως τώρα, μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής του ανοχής του ψηφοφόρου.

Αυτό δεν θα περάσει έτσι...

Νάσος

Προς
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
Πρωθυπουργό Ελληνικής Κυβέρνησης
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

24 Δεκεμβρίου 2011
Εξοχώτατοι,
Καταδικάζουμε το απεχθές δικαστικό «έγκλημα» που συντελέστηκε στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου 2011 εναντίον της εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.
Το μίσος και η αδικία που χαρακτηρίζουν την απόφαση για προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ αποδεικνύονται από τα ακόλουθα σημεία:
  1. Η χρονική στιγμή της απόφασης. Παραμονή Χριστουγέννων.
  2. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού που οργανώθηκαν για αποκλεισμό του Αγίου Όρους με ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας τη στιγμή που ο δικηγόρος του Γέροντα δήλωσε δημόσια ότι ο Γέροντας θα παρουσιαστεί εκούσια στην Αστυνομία.
  3. Η ποινή της προφυλάκισης αποδίδεται σε πρόσωπα επικίνδυνα να επαναλάβουν τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται.
  4. Στην ακρόαση της υπόθεσης που προηγήθηκε της απόφασης, αναφέρθηκε ως «επιχείρημα» για την προφυλάκιση η πρόσφατη επίσκεψη του Γέροντα στην Ρωσία συνοδεύοντας την Τιμία Ζώνη της Παναγίας, κατά την οποία εκατομμύρια ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου, Πρωθυπουργού και Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Δημοκρατίας, βγήκαν στους δρόμους.
  5. Εδώ και 3 και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση, δεν έχει προκύψει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.
  6. Η κατηγορία κατά του Γέροντα είναι ηθική αυτουργία την στιγμή που οι υποτιθέμενοι αυτουργοί έχουν αθωωθεί.
  7. Εδώ και 3 και πλέον χρόνια που ερευνάται η υπόθεση,  ο Γέροντας έχει ταξιδέψει επανειλημμένα μετ’ επιστροφής και αν είχε πρόθεση να φυγοδικήσει θα το είχε κάνει.
  8. Το πνευματικό πρόσωπο του Γέροντα τιμάται και εγκωμιάζεται διεθνώς και αποτελεί εξαίρετο πρεσβευτή της Ελλάδος στο εξωτερικό.
  9. Οι αποκαλυφθέντες πλέον εγκέφαλοι της σκευωρίας έχουν επιβραβευτεί με υπουργικούς θώκους και επιχειρούν πάση θυσία να αποδείξουν την ορθότητα των δόλιων ενεργειών τους.
  10. Η Ελλάδα μαστίζεται από αποδεδειγμένα, ευρέως γνωστά σκάνδαλα, τεραστίων διαστάσεων,  τα οποία μένουν ατιμώρητα και οι αυτουργοί όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά κατέχουν και πολιτικά αξιώματα.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η απόφαση είναι εντεταλμένη πολιτική ενέργεια που στοχεύει στην διαπόμπευση του Αγίου Όρους και της Εκκλησίας.
Σας καλούμε να ενεργήσετε για την ανατροπή της.
Κατεβάστε την επιστολή από εδώ.
Μπορείτε να τη στείλετε την συμπληρωμένη μέσω:



==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.