Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Καμμένος: Δεν θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ, οι Έλληνες δεν πρέπει να τον πληρώσουν - Την Τετάρτη η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια


Κάλεσμα στους πολίτες να μην πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, όπως έπραξε ο ίδιος, απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και δεν σκοπεύει να τον πληρώσει.

Την πρότασή τους για τα «κόκκινα» δάνεια θα δημοσιοποιήσουν, την ερχόμενη Τετάρτη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια, ανέφερε, θα επισκεφθεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ζητήσει, εάν συμφωνούν, να κατατεθεί.

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν» είπε ο κ. Καμμένος κι έκανε λόγο για «παράνομη και αντισυνταγματική» φορολογία. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ανέφερε ότι δεν θα τον πληρώσει και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν δικαστές - την τελευταία εβδομάδα είχαμε μια απόφαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ - που θα δικαιώσουν τις θέσεις τις οποίες έχουμε. Είναι μία φορολογία η οποία δεν στέκει πουθενά, ούτε σε ελληνικό, αλλά ούτε και σε ευρωπαϊκό δικαστήριο. Είναι μια φορολογία που οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων».

Την Τετάρτη η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα» δάνεια

Οι ΑΝΕΛ την ερχόμενη Τετάρτη θα δημοσιοποιήσουν την πρότασή τους για τα «κόκκινα» δάνεια, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ζητήσει, εάν συμφωνούν, να κατατεθεί. ...

«Βεβαίως, η πρόταση θα σταλεί και στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν μπορούν οι τράπεζες, τις οποίες κατέχουν οι Έλληνες πολίτες, να κατάσχουν την πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο, γιατί τον έσπρωξαν και τον κυνηγούσαν να το πάρει, και τώρα μέσω των εισπρακτικών εταιρειών να πηγαίνουν να το δημεύσουν. Αυτά θα τελειώσουν άμεσα», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Εξήγησε μάλιστα ότι «η πρόταση αυτή έχει να κάνει με μία μελέτη σχετικά με τους κατόχους των "κόκκινων" δανείων, με καταγεγραμμένα ακριβώς τα νούμερα που έχουν σε στεγαστικά, αποταμιευτικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και κάρτες» και πρόσθεσε: «Εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν τα "κόκκινα" δάνεια, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να ξαναγυρίσει το εμπόριο και ο Έλληνας πολίτης να γίνει και πάλι καταναλωτής».
 
Π. ΚΑΜΕΝΟΣ :ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑνΕλ σε ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Π. ΚΑΜΕΝΟΣ :ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑνΕλ  σε ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση, έχουμε βάλει ορισμένες προϋποθέσεις. Έχουμε βάλει κάποιες «κόκκινες γραμμές», οι οποίες - γι' αυτό και αποτελούμε και την εγγύηση απέναντι στον ελληνικό λαό - είναι πρώτα τα εθνικά θέματα

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ


Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Καλημέρα κ. Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλή σας ημέρα και καλό χειμώνα να πούμε τώρα πια. Από τη στιγμή που ξεκινούν τα παιδιά τα σχολεία, νομίζω ότι μπαίνουμε στο χειμωνιάτικο πρόγραμμα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μπαίνω κατευθείαν στον πειρασμό των μετρήσεων. Έχουμε δύο γκάλοπ σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στα δύο, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκλέγουν από 11 έως 15 βουλευτές, δηλαδή 142 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ και 15 οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, να η πλειοψηφία στη Βουλή. Ρωτάει ο κόσμος, θα πάει ο Πάνος Καμμένος με τον Τσίπρα να κάνουν κυβέρνηση, ναι ή όχι; Ή θα πει ο Πάνος Καμμένος «εσύ είσαι αριστερός, εγώ είμαι κεντροδεξιά, αλλουνού παπά Ευαγγέλιο». Τι θα γίνει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στην πολιτική δεν υπάρχει πρόσθεση και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν είμαστε ένα «τσουβάλι» το οποίο μεταφέρεται αριστερά ή δεξιά. Εμείς, δεν αποτελούμε την πολιτική παράταξη της «πατερίτσας», που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια αρκετά κόμματα. Έχουμε συγκεκριμένες θέσεις και αρχές. Ότι πολιτικές προτάσεις κάνουμε, τις κάνουμε δημόσια, ανοικτά και ενώπιον του ελληνικού λαού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, για να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση, έχουμε βάλει ορισμένες προϋποθέσεις. Έχουμε βάλει κάποιες «κόκκινες γραμμές», οι οποίες – γι” αυτό και αποτελούμε και την εγγύηση απέναντι στον ελληνικό λαό – είναι πρώτα τα εθνικά θέματα: Η μη παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» που παραχωρεί σήμερα η κυβέρνηση. Η μη υπογραφή ενός «σχεδίου Ανάν ΙΙ» για την Κύπρο. Η προστασία της Θράκης από την προσπάθεια που γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από άλλους διεθνείς παράγοντες, να «κοσοβοποιηθεί», δηλαδή η προστασία της συνθήκης της Λωζάννης και των χριστιανών, αλλά και των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, χωρίς ειδικές οικονομικές ζώνες και χωρίς σενάρια τα οποία προσπαθούν, εδώ και χρόνια, να ξετυλίξουν, μέσα από το τουρκικό προξενείο, ξένες δυνάμεις.

Στα ελληνοτουρκικά, καμία παραχώρηση απέναντι σε εκείνη την Τουρκία που βλέπουμε πλέον να γίνεται ένα ισλαμικό φονταμενταλιστικό κράτος, που προστατεύει, εδώ και αρκετούς μήνες, το φαινόμενο ISIS των ισλαμοφασιστών στη Συρία. Από εκεί πέρασαν τα όπλα, από εκεί περνάει η εκπαίδευση και τώρα βλέπουν και η Ανατολή και η Δύση το τι έκαναν τα τελευταία χρόνια με αυτή την ιστορία.

Και βεβαίως, προστασία των αρχών του Συντάγματος, όπως είναι η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή ο μη διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας. Στα θέματα του μεταναστευτικού είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν μπορεί πλέον η Ελλάδα να ζει με ενάμισι εκατομμύριο μετανάστες, με δυόμισι εκατομμύρια ανέργους. Αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα στα πλαίσια των ανθρωπιστικών όρων και των διεθνών συμβάσεων που έχουμε. Εγώ χαίρομαι, που βλέπω τελικά να έρχονται σε μας και να λένε για την αναστολή του «Δουβλίνο ΙΙ» ή για την αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν. Αυτά είναι οι «κόκκινες γραμμές». Από εκεί και πέρα, έχουμε οικονομικές προτάσεις.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σας άκουσα να λέτε ότι αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμά σας. Πού το αντέγραψε κ. Καμμένο; Γιατί το είπατε εσείς ή κάποιο στέλεχός σας, αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη, αλλά κάπου το άκουσα, από κορυφαίο παράγοντα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και εγώ το είπα, ότι υπάρχουν πάρα πολλά που αναφέρονται στο οικονομικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τα οποία αντέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρομαι που τα αντέγραψε. Εμείς δεν θέλουμε να κρατάμε κάτι δικό μας, ούτε ως πνευματική ιδιοκτησία δική μας. Το θέμα, παραδείγματος χάριν, της δημιουργίας μιας τράπεζας, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη. Εμείς αναφέρουμε στο Πρόγραμμά μας και περιγράφουμε το πως θα ήταν για παράδειγμα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για υγιείς τράπεζες, οι οποίες δεν μπήκαν σε αυτό το σύστημα των συστημικών τραπεζών που κεφαλαιοποιήθηκαν και ουσιαστικά μετέτρεψαν το τραπεζικό χρέος σε εθνικό χρέος, όπως η Τράπεζα Αττικής.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Στα απλά καθημερινά θέματα, όπως την επιστροφή φόρου, φορολογίες, πετρέλαια, ΔΕΗ κλπ., σε αυτά συμφωνείτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάμε στη φορολογία. Στη φορολογία είμαστε ξεκάθαροι. Δεν μπορεί μία χώρα, η οποία θέλει να έχει ανάπτυξη, να έχει τριπλάσια φορολογία στις επιχειρήσεις, όπως έχει η Ελλάδα, η οποία έχει τριπλάσια φορολογία από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τα Σκόπια και την Τουρκία και πενταπλάσια φορολογία, να μη σας πω εξαπλάσια, στα φυσικά πρόσωπα. Θα πρέπει κάποιος να είναι τρελός για να επενδύσει σε μία χώρα, όταν θα πληρώσει 29% φόρο για την επιχείρησή του και στη διπλανή χώρα θα πλήρωνε 8%. Έχουμε 3.000 επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, που φέτος πήγαν στη Βουλγαρία.

Δεν μπορεί να μιλάμε για μια φορολογία, η οποία είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Τον αντέγραψαν – λέει – από την Ρουάντα. Είναι δικαίωμά τους στη Ρουάντα να κάνουν αυτό που θέλουν και ο λαός της Ρουάντα να αντιστέκεται, αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταργείται η ιδιωτική περιουσία. Έτσι όπως πάει, ο φόρος που μπαίνει στα ακίνητα, ιδίως σε εκείνα άνευ εισοδήματος, είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Αυτό το φόρο δεν πρέπει να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Αν μπείτε στην ιστοσελίδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα δείτε ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη νομική τεκμηρίωση. Σας δίνω, λοιπόν, τώρα την είδηση.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, εμείς έχουμε κάνει νομική τεκμηρίωση εδώ και 15 μέρες, την οποία έχουμε ανεβάσει στην ιστοσελίδα μας. Είναι αρκετά από αυτά που περιγράφονται στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, όμως εμείς προσθέτουμε και συνταγματικές διατάξεις, που αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος φόρος είναι απόλυτα αντισυνταγματικός, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο και εδώ θέλω να σας πω ότι υπάρχουν και άλλοι φόροι οι οποίοι είναι αντισυνταγματικοί και άδικοι.

Το θέμα είναι ότι η μείωση της φορολογίας θα φέρει επενδύσεις στη χώρα, πέρα δηλαδή από την ακίνητη περιουσία. Τρεις ήταν οι τομείς που πάντα βοηθούσαν οικονομικά την Ελλάδα, ο τουρισμός, η εμπορική ναυτιλία και η οικοδομή. Αυτή τη στιγμή η οικοδομή έχει τελειώσει. Όποιος είχε την ατυχία να έχει ακίνητα, με τη φορολογία που έχει επιβληθεί δεν μπορεί να τα διατηρήσει. Κανείς δεν σκέφτεται ούτε να χτίσει, ούτε ακόμα να ετοιμάζει ακίνητα προς εκμετάλλευση. Δεν υπάρχει καμία εκμετάλλευση.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Μάλιστα, είστε σαφής.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι δε αντικειμενικές αξίες που έχουν διαμορφωθεί είναι εντελώς παράλογες. Και το θέμα είναι το εξής. Δεν μπορεί να σου λέει το κράτος σε φορολογώ με μία αντικειμενική αξία που εγώ προσδιορίζω και όταν έρθει η ώρα σου κατάσχω το σπίτι στο 1/3 της αντικειμενικής του αξίας.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Να τα πάρουμε ένα – ένα, κ. Πρόεδρε, με τη σειρά; Επειδή το θέμα του ΕΝΦΙΑ είναι το πιο σημαντικό για τον κόσμο και εμείς κάνουμε ζουμ στα κοινωνικά θέματα των πολιτών και ξέρουμε ότι κι εσείς είστε πάνω από αυτά τα θέματα, είπατε πριν από λίγο, ότι αν μπει κανείς στο επίσημο site σας, θα δει ότι εσείς λέτε «μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, είναι αντισυνταγματικός αυτός ο φόρος».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, εμείς έχουμε στην ιστοσελίδα μας τη νομική τεκμηρίωση που μπορεί να αξιοποιήσει ο πολίτης για να προσφύγει κατά του ΕΝΦΙΑ, για να μην τον πληρώσει.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Εσείς τον πληρώσατε κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι και δεν θα τον πληρώσω.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Τι θα κάνετε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν δικαστές, – την τελευταία εβδομάδα είχαμε μια απόφαση στη Θεσσαλονίκη, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ – που θα δικαιώσουν τις θέσεις τις οποίες έχουμε. Είναι μία φορολογία η οποία δεν στέκει πουθενά, ούτε σε ελληνικό, αλλά ούτε και σε ευρωπαϊκό δικαστήριο. Είναι μια φορολογία που οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Πάμε στο ασφαλιστικό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάμε στο ασφαλιστικό. Στη Θεσσαλονίκη βέβαια, τη δική μου ομιλία δεν την πρόβαλαν πολύ. Θέλω να σας πω κάτι το οποίο αποτελεί αντικείμενο εργασίας πολλών μηνών του Γιώργου Ρωμανιά που είναι και ο επικεφαλής της Γραμματείας Δικαιωμάτων Συνταξιούχων και Εργαζομένων στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Θέλω να είμαι σαφής, για να καταλάβουν και οι συνταξιούχοι που μας ακούν, γιατί πολλούς από τους συνταξιούχους αυτούς τους έχει παρασύρει η κυβέρνηση, εκβιάζοντάς τους. Λέει, ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός Οικονομικών ή ο υπουργός Εργασίας ότι η μέση σύνταξη στην Ελλάδα είναι 935 ευρώ, πολύ σωστά. Τα 935 ευρώ όμως, της μέσης σύνταξης, δεν είναι το ποσό το οποίο παίρνουν οι συνταξιούχοι, είναι το ποσό το οποίο εκταμιεύουν στα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή ένας συνταξιούχος που φέρεται να παίρνει 1500 ευρώ που εκταμιεύονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, καταλήγουν στην τσέπη του 850 ευρώ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Η μέση σύνταξη είναι γύρω στα 600 ευρώ με 660 κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η πραγματική σύνταξη όμως δεν είναι εκεί, διότι υπολογίζουν στη μέση σύνταξη, εγώ μιλάω για το δημόσιο, μιλάω για τους στρατιωτικούς που βγήκαν και τους απάντησε ο πρωθυπουργός για 935 ευρώ. Σας λέω λοιπόν, ότι εάν πάρουμε όλες τις συντάξεις και του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και τα πάντα, η μέση σύνταξη είναι 650 ευρώ. Δεν είναι όμως η σύνταξη που παίρνουν οι πολίτες, είναι η σύνταξη που βγαίνει από τα ταμεία. Και εδώ είναι το παράνομο της υπόθεσης, το ότι από τη μια στήλη αυτός που παίρνει 650, τη μέση σύνταξη να πάρουμε, του γράφει για παράδειγμα πως βγαίνουν από το ΙΚΑ 1000 ευρώ. Τα 1000 ευρώ, το ΙΚΑ τα πληρώνει, τα εκταμιεύει το ταμείο και από εκεί και πέρα αρχίζουν οι κρατήσεις υπέρ ποίου; Υπέρ των δανειστών, δηλαδή υπέρ του λογαριασμού του χρέους.

Αυτό είναι παράνομο, είναι αντισυνταγματικό, είναι χωρίς της συναίνεση του συνταξιούχου και βεβαίως εις βάρος και των ταμείων, αλλά και του συνταξιούχου. Γιατί ο συνταξιούχος αυτός, είναι ο ίδιος πολίτης που του περνούν το χρέος από την τράπεζα στο πρόσωπό του. Εάν χρωστάει 320 δις, με την ανακεφαλαιοποίηση και με αυτή που θα γίνει σε λίγο, αυτά τα χρήματα από εκεί που τα χρωστούσαν οι τράπεζες και εκείνοι που πήραν τον δανεισμό – ξέρουμε ποιοι είναι ή εμείς τουλάχιστον θα ελέγξουμε σε μια κυβέρνηση που θα έχουμε – το χρέος αυτό το πέρασαν ως δημόσιο χρέος. Δηλαδή ως χρέος και του συνταξιούχου. Όσον αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, σας δίνω λοιπόν και την είδηση. Την Τετάρτη οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με συνέντευξη τύπου, θα δημοσιοποιήσουμε την πρότασή μας για τα «κόκκινα» δάνεια.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Επιγραμματικά, μπορείτε να μας πείτε τι θα λέει η πρόταση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η πρόταση αυτή έχει να κάνει με μία μελέτη σχετικά με τους κατόχους των «κόκκινων» δανείων, με καταγεγραμμένα ακριβώς τα νούμερα που έχουν σε στεγαστικά, αποταμιευτικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και κάρτες. Από εκεί και πέρα, επειδή ακούστηκαν πολλά τον τελευταίο καιρό, εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν τα «κόκκινα» δάνεια, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να ξαναγυρίσει το εμπόριο και ο Έλληνας πολίτης να γίνει και πάλι καταναλωτής.

Αυτή την πρόταση νόμου, την παρουσιάζουμε την Τετάρτη ενώπιον του ελληνικού λαού, με συνέντευξη τύπου και την Τετάρτη το απόγευμα, την Πέμπτη και την Παρασκευή εγώ θα επισκεφθώ τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης μεταξύ αυτών και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα ζητήσω εάν συμφωνούν να κατατεθεί. Βεβαίως, η πρόταση θα σταλεί και στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν μπορούν οι τράπεζες, τις οποίες κατέχουν οι Έλληνες πολίτες, να κατάσχουν την πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο, γιατί τον έσπρωξαν και τον κυνηγούσαν να το πάρει, και τώρα μέσω των εισπρακτικών εταιρειών να πηγαίνουν να το δημεύσουν. Αυτά θα τελειώσουν άμεσα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πολιτικό πρόσωπο, μη πολιτικό πρόσωπο, θα μαζευτούν οι 180, δεν θα μαζευτούν οι 180 και τι μέλλει γενέσθαι; Παράδειγμα λέω, αν είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο παλιός σας φίλος ο Κώστας Καραμανλής το χέρι του Πάνου Καμμένου θα πάει από την πρώτη ψηφοφορία να ψηφίσει Καραμανλή, ναι ή όχι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εάν διαβάσετε σήμερα «Το Παρόν» νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο αυτό που έλεγα εδώ και τρεις μήνες, δηλαδή ότι ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται να τον παραγκωνίσει ο κ. Σαμαράς στην Προεδρία της Δημοκρατίας, είναι απόλυτα σαφές. Ακούστε να δείτε, η πιο αντικαραμανλική κυβέρνηση που έχει περάσει είναι η κυβέρνηση Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έχει υιοθετήσει πλήρως, εντός και εκτός Βουλής, τις θέσεις Στουρνάρα – Γεωργίου, ότι δηλαδή το θέμα της παραποίησης των στατιστικών στοιχείων έγινε από την κυβέρνηση Καραμανλή και όχι από τους κατηγορούμενους Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου και από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο, που θα πρέπει Να προβληματίσει ιδιαίτερα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ.. Σαμαράς, προκειμένου να εξασφαλίσει την καρέκλα, έχει δώσει άφεση αμαρτιών σε όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ με πρώτο και κύριο αυτό που έλεγε για τη μία και μόνη εξεταστική. Μην πάει λοιπόν ο κ Σαμαράς να προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Καραμανλή του οποίου αμφισβητεί την ίδια του την πολιτική. Ο κ. Σαμαράς χθες ήταν στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να δείξει τι; Ότι έχει θάψει το Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και τη συνεργασία του Καραμανλή με τη Ρωσία; Δηλαδή της Ελλάδας με τη Ρωσία; Έναν αγωγό που δεν φέρνει τίποτα στην Ελλάδα, που διέλυσε τις σχέσεις μας με την ομόδοξη Ρωσία. Έφτασαν στο σημείο να βάλουν και εμπάργκο κατά της Ρωσίας, παίρνοντας μέτρα με αποτέλεσμα να θάψουμε όλα τα προϊόντα μας στη Μακεδονία και σε όλη την Ελλάδα. Πρώτον, λοιπόν, θέμα Καραμανλή δεν υπάρχει, δεύτερον, η ψήφιση από την πλευρά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Προέδρου Δημοκρατίας αυτό που θα κάνει είναι να δώσει μια ανάσα ζωής σε μια κυβέρνηση, που ασκεί μια πολιτική η οποία όχι απλώς έχει αποτύχει, αλλά και οι ίδιοι οι εμπνευστές της.

Στην αρχή, μας είπαν ότι έκαναν λάθος στα νούμερα και τους αριθμούς στο σχεδιασμό, μετά μας είπαν οι ίδιοι οι σχεδιαστές της πολιτικής από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή  Ένωση-ένας- ένας φεύγοντας-ότι ήταν λάθος η πολιτική που επέβαλαν στην Ελλάδα. Η λάθος πολιτική όμως εδώ πέρα, έχει εξαθλιώσει την μεσαία τάξη, έχει οδηγήσει σε 2,5 εκατομμύρια ανέργους, έχει φτάσει στις έξι χιλιάδες αυτοκτονίες, το 80% των επιχειρήσεων κλείνουν. Η πολιτική αυτή, λοιπόν, θα αλλάξει και θα αλλάξει χωρίς να δώσει κανένας – από εμάς τουλάχιστον –  ανάσα ζωής στην συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, Βενιζέλου-Σαμαρά. Μετά την εκλογική διαδικασία και την εκλογή της κυβέρνησης, βεβαίως και θα συζητήσουμε όλα τα ονόματα που θα πέσουν στο τραπέζι και θα βάλουμε και εμείς ονόματα.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Εσείς θα βάλετε ονόματα από την πολιτική ή εκτός πολιτικής κ. Πρόεδρε, επειδή εσείς, αν δεν κάνω λάθος, κουβεντιάζετε και για πρόσωπα εκτός πολιτικής, δηλαδή επιφανείς Έλληνες. Είστε και σε αυτή την κατεύθυνση κ. Καμμένο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είμαστε στα πάντα ανοιχτοί, με την προϋπόθεση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κάνει αυτό που έκανε ο κ. Παπούλιας, δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα. Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που έχουν υπογραφεί, έχουν υπογραφεί κατά παράβαση του Συντάγματος. Οι αποφάσεις για τα μνημόνια και η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας της χώρας απαιτούν αριθμό 180 ή 200 βουλευτών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τις έχει υπογράψει. Για εμάς αυτές όλες οι αποφάσεις είναι άκυρες και ως μη ουδέποτε υπογραφείσες .

Οι δανειακές συμβάσεις – και το λέω ακόμα μια φορά – δεν έχουν έρθει υπογεγραμμένες στη Βουλή για να ξέρουμε πόσα χρωστάμε. Κάποιοι κάνουν μόνο σχεδιασμούς και ρωτάω τα 22 δις που γράφει ο Προβόπουλος ότι ήρθαν μετρητά στην Ελλάδα σε ποιο κωδικό στον ισολογισμό της Τράπεζας της Ελλάδας περιγράφονται; Σε κανέναν. Μαύρα λεφτά που έρχονταν και έφευγαν. Η Ελλάδα χρωστάει, όχι με ένα πραγματικό δανεισμό στον οποίο να ξέρουμε τι επιτόκια πληρώνουμε κάθε χρόνο, για ποιο χρέος, αλλά με έναν αλληλόχρεο λογαριασμό, τον οποίο δεν τον ξέρει κανένας. Δεν τον ξέρει κανένας, γιατί αυτό είναι το εργαλείο πίεσης των δανειστών κατά της Ελλάδας.

Μας λέει ο κ. Σαμαράς ότι θα βγει από τα μνημόνια; Από ποια μνημόνια θα βγει; Θα κάνουμε – λέει – «εθνικό σχεδιασμό», καινούργια «καραμέλα» αυτή, όπου θα έχουμε τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε έξι μήνες. Δηλαδή τώρα κάθε πόσο τον έχουμε; Έφθασε στο σημείο-αυτό δεν συμβαίνει ούτε και σε τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής-να πάει να κάνει τη συνάντηση το Παρίσι και βγαίνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι και λένε στο CNBC ότι το έκαναν για λόγους εσωτερικής πολιτικής, για λόγους προπαγάνδας. Είναι δυνατόν; Είναι δυνατόν, να είναι αυτή μια σοβαρή κυβέρνηση την οποία μπορεί να την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός;

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Άρα, λοιπόν, εσείς λέτε εκλογές.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας λέω και το άλλο, γιατί έχει μια απάντηση και στο ερώτημα των εκλογών. Το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει ούτε Σαμαράς ούτε Βενιζέλος. Θα έχουν ανατραπεί από τα ίδια τους τα κόμματα και θα προκύψουν σοβαρές δυνάμεις, που δεν θα έχουν υπογράψει προσωπικές επιταγές προς την κ. Μέρκελ, οι οποίες δεν θα έχουν γονατίσει στο κόκκινο χαλί της γερμανικής επικυριαρχίας στην Ευρώπη, που θα μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Μια κυβέρνηση, η οποία θα πει ότι η Ελλάδα «στρέφει το καράβι», δεν δέχεται μέτρα κατά της Ρωσίας και εμπάργκο. Θέλουμε συνεργασία με τη Ρωσία. Θέλουμε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και για το άλλο παραμύθι περί συγκρούσεων μεταξύ της Δύσης και της Ανατολής θα πρέπει να δούμε ποια είναι η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι χθες υπεγράφη συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, για να χτυπήσουν τον ISIS και τον ισλαμοφασισμό. Η πολιτική της ενίσχυσης αυτών όλων έγινε από την Μέρκελ.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Λέει, ο Πάνος Καμμένος, πρώτα εκλογές και μετά Πρόεδρος. Είναι τελειωμένο αυτό.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πολύ σωστά. Είναι τελειωμένο.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Αν σας πείσει ο Τσίπρας να πάτε μαζί, θα πείτε όχι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας απαντώ. Δεν είναι θέμα να πείσει εμένα ο κ. Τσίπρας. Είναι θέμα να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε πρώτον στις «κόκκινες γραμμές» τις οποίες εμείς έχουμε και σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα βγάλει την Ελλάδα από αυτό το αδιέξοδο. Ένα θέμα το οποίο είναι πολύ σοβαρό είναι η επιτροπή λογιστικού ελέγχου, να κάνουμε την επιτροπή λογιστικού ελέγχου και να δούμε ποιο από αυτό το χρέος είναι νόμιμο και ποιο θα πρέπει να διαγραφεί, γιατί είναι παράνομο, είναι επαχθές και επονείδιστο.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Κύριε Πρόεδρε τρία ονόματα. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο κ. Καρατζαφέρης και ο κ. Νικολόπουλος. Τι σας λένε αυτά τα τρία ονόματα, γιατί οι τηλεθεατές μας στέλνουν μηνύματα και μας ρωτάνε για τις δικές σας συνεργασίες, κυρίως για τον κ. Ψωμιάδη. Υπάρχει καμία περίπτωση εσείς οι τέσσερις να έχετε κάτι κοινό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τον κ. Καρατζαφέρη, όχι.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Γιατί;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι δεδομένο. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι αυτός ο οποίος υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο, εισήγαγε στην πολιτική ακραία στοιχεία τα οποία περιέγραφε ο Κώστας Καραμανλής ότι είναι αυτά που δεν μπορεί να συνεργαστεί με τα άκρα η Νέα Δημοκρατία και τώρα είναι κοινοβουλευτικοί της εκπρόσωποι, οι πρώην πρόεδροι του Εθνικού Μετώπου που ήταν η προηγούμενη κατάσταση της Χρυσής Αυγής, πολιτικούς οι οποίοι έχουν υπερβεί το δημοκρατικό τόξο.

Ο κ. Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα είναι αυτή τη στιγμή συνεργαζόμενος μαζί μας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα υπάρχουν τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες εκείνες ανοίγματος. Δεν σας κρύβω ότι είμαστε αυτή τη στιγμή στην διαδικασία να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο εθνικό και πατριωτικό μέτωπο, δημοκρατικό μέτωπο.

Μ. ΤΣΕΓΚΟΥ: Με τον κ. Ψωμιάδη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας απαντώ. Αυτό θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες μέσα από το Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μέσα από δημόσιο διάλογο τον οποίο έχουμε ξεκινήσει ήδη και αυτό γίνεται προκειμένου να φτάσουμε στο σημείο να δημιουργήσουμε μια μεγάλη πατριωτική και δημοκρατική παράταξη, η οποία θα κάνει αντίσταση απέναντι σε αυτό το καθεστώς το οποίο έχει τρομάξει τους Έλληνες, έχει χρησιμοποιήσει το «δόγμα του σοκ». Σε αυτό χωρούν δυνάμεις και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ και από την πατριωτική Αριστερά και από το κέντρο και από την κεντροδεξιά. Υπάρχουν πράγματι δυνάμεις, οι οποίες είναι κατακερματισμένες και είναι δυνάμεις οι οποίες πρέπει να ενωθούν. Εάν προσθέσετε τις δυνάμεις αυτές στις ευρωεκλογές θα δείτε ότι ήταν πάνω από το 12 – 15%.

Πρέπει λοιπόν, ιδίως για να είμαστε η εγγύηση για τα εθνικά θέματα, να δημιουργηθεί αυτός ο πόλος και βεβαίως να είναι κυβερνητικός εταίρος σε μια κυβέρνηση που θα απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, τη γερμανική επικυριαρχία και την λογική των τραπεζιτών. Εκεί δεν χωρούν βεβαίως, ακραία στοιχεία, όπως ο κ. Καρατζαφέρης.

Γ. ΑΥΤΙΑΣ: Σας ευχαριστώ θερμά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και εγώ ευχαριστώ.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.