Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

kalami.net/USA: Επιτέλους, κάτι φαίνεται να αλλάζει: ''Αδειασμα'' Βενιζέλου στον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο


Γιά πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Ομογένειας, ανώτατος αξιωματούχος ελληνικής κυβέρνησης, στην προκείμενη περίπτωση ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, μετά την εθιμοτυπική συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στη Νέα Υόρκη (22 Σεπτ. '14), στις δηλώσεις τους, στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντηση, δεν έκανε καμία αναφορά στα ''περί ηγέτη της Ομογένειας'' (αρχιεπίσκοπου), όπως συνηθιζόταν.
Απλά είπε γιά τον Δημήτριο ''είναι ευλογία για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Έλληνες Ορθοδόξους εδώ, που βρίσκεται στον Θρόνο της Αρχιεπισκοπής''.

Καιρός ήταν να αντιληφθεί η Ελλάδα ότι ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ είναι ''ηγέτης της Ομογένειας'', αφού εκπροσωπεί, τυπικά μόνο, ένα ποσοστό αυτής που δεν ξεπερνά τα 20%, όσα και τα μέλη των ενοριών στις ΗΠΑ. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, παραδοσιακά, φρόντιζε να σαμποτάρει -προωθώντας ''κούφιους''- τις ομογενειακές Οργανώσεις, ώστε αυτές να μην είναι δυνατές.
Πάντα εφάρμοζε την τακτική του ''διαίρει'' γιά να ''βασιλεύει'' στην Ομογένεια (και να την ''αρμέγει'').
Η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις της, είναι βασικά υπεύθυνες γιά την πολυδιάσπαση και παρακμή της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ... (Περισσότερα περί Αρχιεπισκοπής)


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο υπουργείο Εξωφρενικών, γνωστό και ως ''Εξωτερικών'':
Μετά την διπλωματία, δολοφονήσατε και την ελληνική γραφή - γλώσσα... Βλέποντας την ιστοσελίδα του υπουργείου σας, διαπιστώνουμε την αναφορά στις γυναίκες γενικές προξένους στις αρχές εξωτερικού, ως ''η γενικΟΣ Πρόξενος'', αντί του ορθού ''η γενιΚΗ Πρόξενος''.
Υποτίθεται ότι, η δημοτική είναι η επίσημη γραφή, από 1980, επί πρωθυπουργίας Γ. Ράλλη... Σύμφωνα με Τριανταφυλλίδη και Ψυχάρη, η ορθή γραφή ειναι ''η γενιΚΗ Πρόξενος''.
Εσείς ΠΟΙΑ γλώσσα ομιλείτε και γράφετε;
Μίγμα δημοτικής, καθαρεύουσας, απλής καθαρεύουσας;
Με την ευκαιρία, να σας συγχαρούμε γιά την άριστη επιλογή του εμβλήματος-συμβόλου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον στο facebook.
Αισθανόμαστε, εξαιτίας σας, εθνικά υπερήφανοι στις ΗΠΑ.

Θαυμάστε και τον ''ηγέτη'' της Κύπρου, μαζί με τους κουτοπόνηρους Κυπριο-Αμερικανούς ψευτο''ηγέτες''

Στη Νέα Υόρκη γιά την 69η Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ και το ''γερό ποτήρι'', ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Τρεις συναντήσεις με εβραιο-ισραηλινές Οργανώσεις, καμία με ελληνική ή κυπριακή. Θα είναι και ''επίτιμος πρόεδρος'' στο ''τιμητικό δείπνο'' 26 Σεπτεμβρίου, όπου θα τιμηθεί το Αmerican Jewish Committee (AJC). Ως διαχρονικοί κουτοπόνηροι και δειλοί, οι ''ισόβιοι ηγέτες'' των ημιδιαλυμένων κυπριακών Οργανώσεων, στην σχετική διαφήμιση ΔΕΝ αναφέρουν ονομαστικά την Οργάνωση που θα τιμήσουν, αλλά βάζουν μόνο τα αρχικά της (AJC), νομίζοντας ότι έτσι θα παραπλανήσουν την Ομογένεια!!!. Δυστυχώς γι' αυτούς, η Ομογένεια γνωρίζει ότι πρόκειται γιά ασοβάρευτους γελωτοποιούς, που μόνο ζημιά κάνουν στην υπόθεση της Κύπρου.
Γιά τους ''παπατζήδες'' Κυπριο-Αμερικανούς, δήθεν ''λομπίστες'' και τα μεγάλα χάλια τους, διαβάστε εδώ.

 Σχετικό:  kalami.net/USA: Ο ΟΗΕ αναμένει με ανυπομονησία τον εξοχότατο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Ευ. Βενιζέλο
 
Γιά τους επισκέπτες υπουργούς της Ελλάδας, στις ΗΠΑ υπάρχουν μόνο εβραϊκές Οργανώσεις. Δεν υπάρχει ελληνική Ομογένεια, δεν υπάρχουν ελληνικές Οργανώσεις.
 ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.