Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Η αποκατάσταση του αυτονόητου ανέδειξε την σαπισμένη επικράτηση μίας παρακμής σε μια αντιδημοκρατική Βουλή

Σχετικό:Μαχαίρι σε προνόμια βουλευτών και επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, εξήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Video)

του Άρη Σπίνου

Όταν στέκεσαι απέναντι στον αντίπαλο σου και τον κοιτάς στα μάτια, γνωρίζοντας ποιος είναι, τι θέλεις εσύ από αυτόν και τι ζητά εκείνος από εσένα, είναι αρετή. 
Αυτό που ρήμαξε επί δεκαετίες την «οικογένεια της δεξιάς» σε αυτό τον τόπο ήταν ο εμφύλιος πόλεμος. Μία εσωστρέφεια μίσους που δίχαζε όλο και περισσότερο τους αλόγιστα φιλόδοξους διεκδικητές ενός αντι-αριστερού λόγου. 
Αυτό έδινε δύναμη στον αντίπαλο και σε κάθε ευκαιρία ισοπέδωνε κυριολεκτικά τον άνευρο, δειλό πολιτικό λόγο, κατά κυριαρχία, της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό βέβαια που συνέβη επί Αντώνη Σαμαρά δεν είχε προηγούμενο. 
Ένας «παρανοϊκός πολιτικός κατάθλιψης» που επιδίωξε να δολοφονήσει οτιδήποτε θα αναδείκνυε τη ιδεολογική γύμνια που είχε και θα φανέρωνε τον ψευτοπατριωτισμό που πουλούσε στους ευκολόπιστους και προδομένους από το παρελθόν ψηφοφόρους αυτής της παράταξης. 
Ίσως πλέον δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς με αυτό το απολειφάδι της παρακμής. 
Αν κάποιος έστω και για περιέργεια τον ...
αναζητήσει μετά από λίγους μήνες θα τον βρει στα ίδια στέκια που σύχναζε όταν ήταν μόνος πριν μερικά χρόνια και ανέπνεε από τον μολυσμένο αέρα εκδίκησης που αναζητούσε, έχοντας τυλιγμένα στη χούφτα του στρογγυλά πολύχρωμα βοηθήματα στιγμιαίας ευημερίας. 
Αυτός πλέον σε λίγο θα είναι παρελθόν! Αυτό που είναι παρόν όμως και οφείλουμε να του απλώσουμε το χέρι, είναι ο «αποκαταστάτης» της Δημοκρατίας εντός του Κοινοβουλίου. 
Η εφαρμογή του αυτονόητου και ο σεβασμός, ως όφειλε να γίνει, στη λαϊκή ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. Έως σήμερα κάποιοι εντελλόμενοι εισαγγελείς αυθαίρετα και ετσιθελικά προσβάλλοντας το Σύνταγμα του κράτους, τους νόμους της πολιτείας και τους θεσμούς της Δημοκρατίας, προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτούς που κολυμπούσαν στα βοθρολύματα του Μεγάρου Μαξίμου επί ημερών του απολειφαδιού της παρακμής, απαγόρευαν ως υπέρτατοι συνταγματολόγοι (!) την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό κοινοβούλιο επειδή το διέταζαν οι επίορκοι και ανέντιμοι προϊστάμενοι τους, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου. 
Η νέας πρόεδρος της Βουλής είναι πλέον ξεκάθαρη:  
«Η Βουλή θα λειτουργεί σε κάθε της έκβαση και με τους 300». 
Η αποκατάσταση του αυτονόητου ανέδειξε την σαπισμένη επικράτηση επί 2,5 χρόνια μιας αντιδημοκρατικής Βουλής. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει κανένα κοινό αλλά τους χωρίζει άβυσσος.
Ο καθένας όμως, που σέβεται την επιστήμη που έχει σπουδάσει, την κοινή λογική, τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πρωτίστως το μέγιστο αγαθό της Δημοκρατίας που είναι η λαϊκή βούληση πράττει ομοίως, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μακάρι ο πόλεμος των ιδεών να εξαντλείτε πάντα με τις μάχες των ιδεολογικών επιχειρημάτων, εκεί που γεννιέται ο διάλογος. Στο κοινοβούλιο! 
Ας γίνει τώρα μία νέα αρχή!

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.