Τρίτη 21 Απριλίου 2015

kalami.net/USA: Ελλάδα: Είναι και αυτή η κυβέρνηση τα ίδια ''σκ...'' με τις προηγούμενες;


«Ου να χαθείς κηφηναριό στων μελισσών το σμήνος / εσύ ζηλεύεις μοναχά την θέση του κηφήνος»(*)

Ελλάδα: Είναι και αυτή η κυβέρνηση τα ίδια ''σκ...'' με τις προηγούμενες;


Κοντά τρεις μήνες στην ''εξουσία'', δεν είδαμε, δεν ακούσαμε να πάει φυλακή (ή να του αποδοθούν κατηγορίες) έστω ένας ''μεγαλόσχημος'' πολιτικός ή ''νταβατζής'', της μίζας, αρπαχτής, φοροδιαφυγής, ''λίστας'', κατάχρησης-κλοπής δημόσιου χρήματος κλπ. Από κούφια ''θα'' και  βαρύγδουπες ''εξαγγελίες'', γιά δήθεν ''πάταξη'' διαφθοράς-διαπλοκής και λοιπά συναφή, ''χορτάσαμε'', αλλά τα 30 τελευταία χρόνια η μόνη ''πρόοδος'' που έγινε στην Ελλάδα ήταν η κλοπή του δημόσιου χρήματος, με ''θεσμοθετημένη'' ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία. Στο σάπιο νεο-ελληνικό ''κράτος-μπορντέλο'', η Ολιγαρχία (''νταβατζήδες'' κλπ) εξακολουθεί να κυριαρχεί, με την βοήθεια της πλειοψηφίας επίορκων πολιτικών-μηδενικών, που η (μηδενική) ''αξία'' τους πιστοποιείται από τις εμφανίσεις τους στα τηλε-''μπορντέλα'' των ''νταβατζήδων'' (τους).
Είναι ''εντυπωσιακό και συγκινητικό'' το ενδιαφέρον δανειστών, χωρών, κυβερνήσεων, ΜΜΕ, γιά την Ελλάδα
''Γιά το καλό της'' και ''το καλό του λαού της'' πιέζουν γιά νέο ''μνημόνιο'' εξαθλίωσης, γιά ''συμφωνία'' με τους εταίρους-δανειστές (τοκογλύφους). Και οι εγχώριοι ''ενδιαφερόμενοι''; Αυτοί, απλά τιμούν την ιστορική παράδοση νεο-Ελλήνων ξενόδουλων, δοσίλογων και μαυραγοριτών.


Οι δηλώσεις Τζον Κέρρυ και Νίκου Κοτζιά στο Στέητ Ντηπάρτμεντ. 
O Κέρρυ έθεσε θέμα Ξηρού, δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα ως ''στρατηγικό εταίρο'' κάτι που έκανε γιά την Aλβανία, στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της λίγες ώρες ενωρίτερα. 
Ν. Κοτζιάς: ''Σφαλιάρες'' γιά 4 ημέρες στην Ουάσιγκτον, με αφορμή την υπόθεση Ξηρού.
(Αβάσταχτο: Δηλαδή, ο μόνος 'Ελληνας υπουργός Εξωτερικών που ΔΕΝ προσκλήθηκε, ΔΕΝ έγινε δεκτός στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, είναι ο Ευ. Βενιζέλος;)
'Ελληνα πολιτικέ... Ζήσε και εσύ τον μύθο σου στις ΗΠΑ (με κρατικό χρήμα) γιά να εντυπωσιάσεις 
Μία εβδομάδα στις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, γιά επαφές με Αμερικανούς αξιωματούχους και το...''εβραϊκό λόμπι''.  Μία εβδομάδα στις ΗΠΑ η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου γιά ''αναμνηστική φωτογραφία'' στον Λευκό Οίκο και ''ομιλίες'' σε μικρό ακροατήριο Ελληνοαμερικανών σε Νέα Υόρκη, Νέα Υερσέη (με έξοδα του κράτους;).  Συχνές οι ''εβδομαδιαίες'' επισκέψεις του πρόεδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη γιά ''παρελάσεις'' κ.ά. (με έξοδα του κράτους;)
Πολύνεκρα ναυάγια με κοντά 900 νεκρούς στην Μεσόγειο, με ''μετανάστες'' 
Ανύπαρκτη η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, που νοιάζεται μόνο γιά...μέτρα λιτότητας στις χώρες-μέλη της. Ποιόν Μήτσο, άχρηστο 'Ελληνα φιγουρατζή, πολιτικάντη, έχει η Ευρωπαϊκή 'Ενωση γιά Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας; (Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, Σουλτς: 
''Είναι ντροπή και ομολογία αποτυχίας ότι δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας'').

 (*) Ου! να χαθής, κηφηναριό... στων μελισσών το σμήνος εσύ ζηλεύεις μοναχά την θέσιν του κηφήνος, και θέλεις πάντα χάρισμα να τρώγης στην κυψέλην, οπόταν είσαι μάλιστα γιγαντομάχος Έλλην. 
Ο Φασουλής φιλόσοφος, Α´, 46. 35-38. 1891. Τα Άπαντα, Β´. Εκδοτικός οίκος Βίβλος, 1954. 125.

 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.